Fransa'nın Pas-de-Calais bölgesi, 7 Ekim'de dünyanın ilk 'patates kızartması şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Arras Grand Place fuar alanında düzenlenecek olan etkinlikte katılımcılar, 'kreatif patates', 'otantik patates' ve 'kızartma patates sosu' kategorilerinde yarışacak. Hem restoranlar hem de bireylerin başvurabileceği şampiyonada, jüriler patates kızartması ustalarından oluşacak.
16 Ağustos 2023

Türkiye'nin kadın voleybol takımı Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemeleri B Grubu’ndaki ikinci maçında Bulgaristan’ı 3-0 yendi. İlk seti 25-20, ikinci seti 25-19 ve üçüncü seti 25-15 önde tamamlayan milli takım, olimpiyat elemelerindeki ikinci maçını da set vermeden kazanma başarısı gösterdi. Ay yıldızlılar gruptaki üçüncü maçında 19 Eylül Salı günü TSİ 07:00’de Peru’yla karşılaşacak.
17 Eylül 2023

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te düzenlenen 2023 Rugby Dünya Kupası'nın açılış töreninde yuhalandı. Macron, Fransa Stadyumu'nda konuşma yaparken, izleyicilerin bir kısmı tarafından yoğun şekilde ıslıkla protesto edildi. Macron'un konuşması zor duyuldu ve konuşmasını turnuvanın 10'uncusunun başladığını ilan etmesi ardından sonlandırdı. Rugby Dünya Kupası, tamamı Fransa'da düzenlenen ilk kupa olma özelliğini taşıyor.
9 Eylül 2023

Mehmet Özyürek, 8,8 santimetre uzunluğundaki burnuyla 1997 yılında Türkiye'nin en uzun burunlu kişisi seçildi ve sonrasında Guinness Rekorlar Kitabı'na 'dünyanın en uzun burunlu adamı' olarak kaydedildi. 2011 yılında bu unvanı resmi olarak aldı. Beyin ameliyatı için Rize Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi'ne giden Özyürek, ameliyat öncesinde geçirdiği kalp krizi sonucu 74 yaşında vefat etti.
18 Mayıs 2023

ABD'li eski dünya ve olimpiyat şampiyonu atlet Tori Bowie'nin bir ay önce Florida'daki evinde ölü bulunmasının ardından yapılan otopsi sonucunda, ölüm nedeninin doğum komplikasyonları olduğu belirlendi. 32 yaşındaki Bowie'nin sekiz aylık hamile olduğu ve doğum sırasında tansiyonunun aniden yükselmesi sonucu solunum problemleri yaşayarak eklampsi geçirdiği tespit edildi. Eklampsi, gebeliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkan ve acil tıbbi bakım gerektiren nadir bir durumdur.
13 Haziran 2023

Türk milli eskrimci Nisanur Erbil, Tunus'ta düzenlenen Kılıç Grand Prix'sinde ikinci olarak Türkiye'ye bu organizasyondaki ilk madalyasını kazandırmıştır. Yarı finalde Güney Koreli Choi Sebin'i mağlup eden Erbil, finalde İspanyol Lucia Martin-Portugues'e yenilerek gümüş madalya elde etmiştir. Bu başarı, Türk eskrim tarihinde bir ilktir. Turnuvada yarışan diğer Türk sporcular Enver Yıldırım 22'nci, Deniz Selin Ünlüdağ ise 60'ıncı sırayı almıştır.
14 Ocak 2024

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na beş spor branşını dahil etme kararı aldı. Bu branşlar beyzbol/softbol, kriket, bayrak futbolu, lakros ve squash olarak belirlendi. Beyzbol/softbol, kriket ve lakros daha önce olimpiyatlarda yer almışken, bayrak futbolu ve squash ilk kez olimpiyat oyunlarına dahil edildi.
16 Ekim 2023

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yamaç paraşütü eğitmeni Necip Ferhat Yayla, paraşütle denize düştü ve hayatını kaybetti. Yayla, Uçmakdere Mahallesi'nde 300 metrelik pistten yamaç paraşütüyle havalandı ve inişe geçtiği sırada dengesini kaybederek denize düştü. Çevredekiler tarafından kıyıya çıkarılan Yayla, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yayla'nın Türk Hava Kurumu'na ait eğitmen belgesi bulunuyordu.
28 Haziran 2023

Dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip olan 118 yaşındaki Fransız rahibe Lucile Randon, Fransa'nın Toulon kentindeki bir bakımevinde hayatını kaybetti. Rahibe Randon, 25 Nisan 2021'den itibaren bu unvanı taşıyordu ve 2021 yılının başında Covid-19'u atlatmıştı. Bakımevi yetkilileri, Rahibe Randon'un ölümüyle ilgili üzüntülerini dile getirirken, Randon'un uzun süredir ölümü arzuladığını belirttiler.
18 Ocak 2023

Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası enerjinin boşaldığını ve bu faylar üzerinde birkaç yüzyıl rahat olunabileceğini belirtti. Le Pichon, Marmara Bölgesi'nde beklenen büyük deprem için ise tek bir deprem olacağını ve 7,6'dan büyük olacağını öngördüğünü ifade etti. Ayrıca, İstanbul'da beklenen tsunaminin çok büyük olmayacağını ancak hasar yaratabileceğini söyledi.
19 Şubat 2023

Real Madrid, 2009 yılından bu yana takımda oynayan ve birçok başarıya imza atan Fransız futbolcu Karim Benzema ile sezon sonunda sözleşmesini sonlandırma kararı aldı. Kulüp, Benzema'nın 14 sezon boyunca kazandığı 25 şampiyonlukla önemli bir oyuncu olduğunu ve Real Madrid için rekor sayılabilecek başarılar elde ettiğini belirtti. Benzema, Real Madrid'de en çok maça çıkan beşinci oyuncu ve en çok gol atan ikinci futbolcu olarak tarihe geçti. Ayrıca, 2022'de Altın Top ödülünü kazanmıştı.
4 Haziran 2023

ABD merkezli New York Times gazetesi, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek şampiyon olan Filenin Sultanları’nın başarısını yazdı. Haberde, takımın Türkiye'deki kadın gücünün en iyi örneği olarak görüldüğü belirtildi. Ayrıca, bazı oyuncuların aşırı muhafazakarların hedefinde olduğu, ancak takımın geniş toplum kesimleri tarafından ulusal gurur kaynağı olarak kabul edildiği vurgulandı. Haberde, Türkiye'deki siyasetin genellikle laik kimliği korumak isteyenler ile İslam'ın günlük hayattaki rolünü artırmak isteyenler arasında sıkıştığına dikkat çekildi.
4 Eylül 2023

Eski Fransız milli futbolcu Thierry Henry, Fransa 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü oldu. Fransa Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Henry'nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda takımın başında olacağı belirtildi. Henry, 2025 yılına kadar sözleşme imzaladı. Futbolculuk kariyeri sonrası Arsenal'de altyapı antrenörlüğü, Monaco ve Montreal'de teknik direktörlük, Belçika Milli Takımı'nda ise yardımcı antrenörlük görevlerinde bulunan Henry, 46 yaşında.
22 Ağustos 2023

Bir zamanlar sınıfta karalama yaptığı için başı belaya giren 13 yaşındaki Britanyalı Joe Whale, şimdi Nike ile çalışıyor. Ailesi, karalama şikayetlerinden sonra Whale'ın yeteneğini keşfetti ve onu resim kursuna gönderdi. Bugün, Joe'nun yeteneği ona Nike anlaşmaları, çocuk kitaplarını resimleme fırsatları ve hatta Prens William ile Kate'le çalışma imkanları sağladı.
29 Eylül 2023

Fransa'nın Marsilya kentinde, genç bir sürücünün polis tarafından öldürülmesine tepki olarak düzenlenen protestolarda, 27 yaşındaki bir kişi plastik mermi isabet etmesi sonucu öldü. Marsilya Savcılığı, olayla ilgili adli soruşturma başlattı. Ölen kişinin olay yerinin ve protestolara katılıp katılmadığının netliği henüz sağlanamadı. Bu olay, 17 yaşındaki Nael M'nin polis tarafından öldürülmesinin ardından Fransa genelinde başlayan protestoların bir parçası.
5 Temmuz 2023

Fransa Süper Kupa finalinde Ligue 1 şampiyonu Paris Saint-Germain, Fransa Kupası şampiyonu Toulouse'yi 2-0 yenerek kupanın sahibi oldu. Parc des Princes Stadı'nda oynanan maçta PSG'ye galibiyeti getiren goller Lee Kang-in ve Kylian Mbappe'den geldi. Bu zaferle PSG, Süper Kupa'yı 12. kez kazanmış oldu.
4 Ocak 2024

İsveç milli atletizm takımının koçu Kajsa Bergqvist, 2-5 Mart tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılım konusunda güvenlik endişeleri nedeniyle değerlendirme yaptıklarını açıkladı. İsveç'te Kuran'ın yakılmasına izin verilmesi sonrası Türkiye'de yaşanan gerginlik ve İsveç bayraklarının yakılması, takımın huzursuzluğuna yol açtı. Bergqvist, takımın yarışmak istediğini ancak güvenlik durumuna bağlı olarak karar vereceklerini belirtti.
1 Şubat 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ilk maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti. Takım, gruptaki ikinci maçını Slovenya'yla oynayacak. Türkiye, grupta ev sahibi Japonya'nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya'yla mücadele edecek. Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar 2024 Paris bileti alacak.
30 Eylül 2023

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'ndaki üçüncü maçında Peru'yu 3-1 mağlup etti. İlk seti 25-18, üçüncü seti 25-17 kazanan Türkiye, dördüncü seti de 29-27 alarak maçı 3-1 kazandı. Bu galibiyetle birlikte Filenin Sultanları, elemelerdeki üçüncü galibiyetini elde etti. Takım, dördüncü maçında Arjantin'le karşılaşacak.
19 Eylül 2023

Fransa'nın Nanterre kentinde 27 Haziran'da polis tarafından öldürülen Nael M'nin ardından başlayan gösteriler altıncı geceye girdi. Paris civarında 17 kişi gözaltına alındı. MEDEF Başkanı Geoffroy Roux de Bezieux, protestoların 1 milyar avrodan fazla maliyete neden olduğunu, 200 dükkanın yağmalandığını, 300 banka bayisinin ve 250 tütün dükkanının zarar gördüğünü açıkladı. Nael M'nin ölümüne tepki olarak ülke genelinde çeşitli kentlerde gösteriler düzenleniyor.
4 Temmuz 2023
İşaretlediklerim