Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanlık seçimlerinde Aziz Yıldırım'a karşı zafer kazanan Ali Koç ile yola devam etme kararı aldı. Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi de açıklandı. Listede Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu ve Acun Ilıcalı gibi isimler yer alıyor. Ayrıntılar ilerleyen günlerde paylaşılacak.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir başlangıç yapmasına rağmen, sezonu kupasız kapattı. Başkan Ali Koç'un kararları ve yönetim tarzı eleştirilirken, Jorge Jesus'un gönderilmesi ve yıldız transferleri de tartışma konusu oldu. Kulüpte yaşanan iç anlaşmazlıklar ve yabancı oyuncuların şikayetleri de gündeme geldi. Ayrıca, kulübün başkanlık seçimi yaklaşırken, Ali Koç'un yeniden aday olması ve diğer potansiyel adaylarla ilgili spekülasyonlar devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk futbolunda mevcut bir güven bunalımı olduğunu ve bu durumun çözümü için Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) erken seçime gitmesi gerektiğini vurguladı. Koç, çeşitli kulüplerin bu yönde attığı adımlar ve topladığı imzalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, TFF'nin seçim sürecini geciktirme eğiliminde olduğunu ve bu durumun Fenerbahçe'nin bazı organizasyonlardan çekilmesine neden olduğunu belirtti. Koç, federasyon başkanının futbol ortamını olumlu gösteren açıklamalarını eleştirdi ve mevcut yönetimin azınlık bir grup tarafından desteklendiğini ifade etti.
3 Mayıs 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin gerçek şampiyon olduğunu belirtti. Koç, 'Şerefsiz, ahlaksız, hırsızlara gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik' ifadelerini kullandı. Ayrıca, 'Herkesi yendik ama sistemi yenemedik. Ama sistemi yerle bir etmemize de az kaldı' dedi. Ayrıntılar henüz açıklanmadı.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu toplantısında yapılan oylama sonucunda Fenerbahçe'nin ligden çekilmeyeceğini ve lige devam edeceğini duyurdu. Bu açıklama, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçında hakem Ali Palabıyık'ın tartışmalı kararları sonrası gündeme gelmişti. Fenerbahçe camiası içerisinde bazı kesimler takımın ligden çekilmesini talep etmiş, ancak yapılan oylamada 11'e karşı 3 oyla ligde kalma kararı alınmıştır.
4 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını engellemeyi amaçladığını ifade etti. Koç, bu olayların bir güvenlik zafiyeti sonucu gerçekleştiğini ve polisin maç sırasında yeterli önlem almadığını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yaparak, ligden çekilme dahil olmak üzere çeşitli kararlar almayı değerlendireceğini açıkladı. Koç, bu süreçte sponsorlar ve futbolcularla da görüşmeler yapacaklarını söyledi.
29 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında eski yol arkadaşları olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı iş bilmezlikle suçladı. Erdoğan, Davutoğlu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Serok Ahmet' ifadesini anımsatarak, üniversitenin başarısız olduğunu ve yolsuzluklar nedeniyle devlet tarafından alındığını belirtti. Babacan'a ise Baykar ile ilgili sözleri nedeniyle çıkışarak, onun rekabeti anlamadığını ve kendi işine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş, Galatasaray ile oynanan ve 1-0 kazandıkları derbi maçında yaşanan gerilimlerin ardından Hakan Şükür'ün eleştirilerine yanıt verdi. Hakan Şükür, Mert Hakan'ı yeni bir kontrat alma yöntemi olarak eleştirirken, Mert Hakan bu eleştirileri doğru yolda olduğunun bir göstergesi olarak nitelendirdi. Maç boyunca hem taraftarlarla hem de oyuncularla gerilim yaşayan Mert Hakan, takımının birlik olduğunda durdurulamaz olduğunu vurguladı.
19 Mayıs 2024

Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024

Galatasaray, Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal ve TGRT haber sunucusu Cem Küçük'ü, hakem toplantısının montajlanmış görüntülerini yayınlamak ve algı operasyonu yapmakla suçlayarak RTÜK ve ilgili kurumlar nezdinde gerekli işlemleri başlattığını duyurdu. Kulüp, her iki medya mensubunun da gerçekler ortaya çıkmasına rağmen montajlanmış görüntülere yer vererek basın etiği ve dürüst habercilik ilkesini ihlal ettiğini iddia etti. Bu durum, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararıyla sonuçlanan maçın ardından yaşananların bir devamı olarak görülüyor.
28 Mart 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin derbi galibiyetine rağmen takımın genel performansını ve disiplin anlayışını eleştirdi. Yazısında, Dzeko'nun takımdaki önemli rolüne değinirken, diğer oyuncuların performansından memnun olmadığını belirtti. Özellikle Batshuayi ve Dzeko'nun birlikte sahada verimli olamamaları ve Gedson'un düşük performansı eleştirildi. Ayrıca, takımın son dakikalarda yaşadığı zorluklar ve genel olarak yenilgiye alışmış bir görüntü sergilemeleri üzerinde duruldu.
28 Nisan 2024

Ercan Taner, futbol maçlarının artık oyun zevkinden çok kurallar ve sistem tartışmalarıyla gündemde olduğunu belirtiyor. Galatasaray'ın Sparta Prag'a yenilerek Avrupa'dan elenmesi ve Antalyaspor karşısında zorlanması, takımın performansında dikkat çekici düşüşlere işaret ediyor. Muslera'nın hataları ve Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı kaçırması gibi bireysel hataların takımı olumsuz etkilediğini vurguluyor. Ayrıca, Galatasaray'ın bir hafta içindeki performans düşüklüğünün nedenlerinin teknik direktör Okan Buruk tarafından bilineceğini ifade ediyor.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü başkan adayı Aziz Yıldırım, medyada yer alan 'Şampiyon olursak adaylıktan çekileceğim' şeklindeki haberlerin yanlış olduğunu belirtti. Yıldırım, takımın şampiyon olması durumunda adaylıktan çekilebileceğini ifade etmişti ancak bu ifadenin yanlış anlaşıldığını söyledi. Açıklamasını sosyal medya üzerinden paylaşan Yıldırım, medyanın yanlış başlık attığını vurguladı.
23 Mayıs 2024

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Fırat Develioğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta ve yakın çevresi hakkında suç duyurusunda bulundu. Develioğlu'nun avukatı Eser Çömlekçioğlu, Galatasaray ve Türk futbolunun menfaatlerini koruma amacıyla bu adımın atıldığını belirtti. Suç duyurusu, Lale Orta'nın beIN Sports'a baskı yaparak yorumcuları tehdit ettiği ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğu iddiaları üzerine yapıldı. Orta ise iddiaları yalanlamıştı.
8 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararının verildiği maçın ardından hakemlerle yapılan bir toplantıya katıldığı iddia edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Büyükekşi'nin bu toplantının yapılmadığını söylediğini belirtmiş, ancak toplantının ses ve görüntü kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda, Büyükekşi'nin toplantıda olduğu ve hakemlerin penaltı kararı hakkında hata yaptıklarını itiraf ettikleri görülüyor.
26 Mart 2024
İşaretlediklerim