Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilgili sözlerine soruşturma açıldığını hatırlattı. Tunç, konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti.
11 Eylül 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili olarak seçildi. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını alarak tutukluluğun sona ermesi için başvuruda bulundu, ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Atalay'ın hukuksuz bir şekilde tutuklu tutulduğunu ve bunun hesabını soracağını belirtti. Kılıçdaroğlu, adalet sistemindeki erozyonun durdurulması ve Atalay'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
5 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Habertürk'te katıldığı bir programda, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisinin adalet bakanı olabileceğini belirtti. Erkek, Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve Ahmet Akın'ı işaret ederek Çanakkale ve Balıkesir'in bakanları olacaklarını söylediğini aktardı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kurmaylarından oluşan 'Şampiyonlar Ligi kadrosu'nun yakında duyurulacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası sırasında muhalefeti 'terörle ilişkili' olarak gösteren montajlanmış görüntüler kullanmıştı. Muhalefet, ikinci tur seçim kampanyasında bu iddiaları gerçek görüntüler ve belgelerle çürütmüştü. CHP, Erdoğan'ın montaj ve hakaret içeren suçlamalarına karşı bir video yayınladı. Videoda, Erdoğan'ın iddialarına inanan bir AKP'li ile gazi bir CHP'li arasındaki diyalog gösteriliyor.
26 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, genel başkanlık adaylığı konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınarak, aday gösterilmesi durumunda delegelerin iradesine saygı göstereceğini ifade etti. Ayrıca, medyanın Saray'ın ahlaki meşruiyetini yeterince tartışmadığını, CHP'nin değişime açık olduğunu ve iç tartışmalar başlattıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve CHP'ye yönetme yetkisi verilen bir belediyeyi AKP'ye teslim edemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kazanacağına inandığını da dile getirdi.
22 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat depremlerinin etkilediği Adıyaman'da bir mezarlık ziyareti sırasında provokasyona uğradı. Bir kişi, Kılıçdaroğlu'nun Fatiha suresini okuyamayacağını iddia ederek imama tepki gösterdi ve çevredekiler tarafından alandan uzaklaştırıldı. Kılıçdaroğlu, yaşanan olay sonrası Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, acılı insanların her şeyi söyleyebileceğini belirterek, özellikle sosyal medyada sorumlu davranılması gerektiğini ifade etti ve hakkı varsa helal ettiğini söyledi.
21 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde olası usulsüzlüklere karşı uyarılarda bulunurken kullandığı ifadeler nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından polislere hakaret etmekle suçlandı. Soylu, Kaftancıoğlu'nu 'militan' olarak nitelendirerek, polislerin yüzüne tükürülmesini söylediğini iddia etti. Kaftancıoğlu ise Soylu'ya, ne Türk Polisine ne de kendisine hakaret etmediğini belirterek yanıt verdi ve gerçeklerin Soylu'yu rahatsız ettiğini ima etti.
27 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği iktidara yakın sermaye gruplarına yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde bu gruplara aktarıldığını iddia ettiği 418 milyar doların Hazine'ye döneceğini belirtiyor. Sermaye sahipleriyle kapalı toplantılarda bir araya gelen Kılıçdaroğlu, çıkışlarının sermaye düşmanlığı olarak algılanmaması gerektiğini, namuslu yatırımcıların destekleneceğini ve hukukun işleyeceğini ifade ediyor. Ayrıca, CHP'nin 300 milyar dolarlık yatırım hedefini de bu toplantılarda anlatarak sermaye gruplarının endişelerini hafifletmeye çalışıyor.
17 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği sermaye grubunun devletin bazı kurumlarını ele geçirdiğini ve kaçırılan 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceklerini ifade etti. Ayrıca, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini ve seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
23 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin aydınlatılacağını belirtti ve 'CHP ülkücüleri'ne adaleti getireceği sözünü verdi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanmadı. Kılıçdaroğlu, CHP içinde ciddi sayıda ülkücü olduğunu ve partinin Sinan Ateş'in hakkını savunacağını ifade etti.
10 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada ikinci kez beraat etti. İmamoğlu, 2022'de bir açılış töreninde Yazıcı'ya yönelik sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçuyla suçlanmıştı. İlk beraat kararının ardından Yazıcı'nın itirazı üzerine dava yeniden görülmüş, İmamoğlu bugün ikinci kez beraat etmiştir.
15 Aralık 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilere yönelik bir video paylaşmasına tepki gösterdi. Erdoğan, Ankara'daki bir mitingde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun videosunu eleştirdi ve CHP'nin marjinal grupların, LGBT savunucularının ve mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların öncüsü haline geldiğini iddia etti. Ayrıca, Erdoğan, Alevilere ve diğer her türe saygı duyduklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun Aleviliğini ilan etmesine gerek olmadığını ifade etti.
30 Nisan 2023

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında savcılıkta ifade verdi. Büyükekşi, Çakar'ın kendisi hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ve 'hakaret' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Çakar, İstanbul Adliyesi'nde avukatı eşliğinde ifade verdikten sonra, Türk yargısına güvendiğini belirterek durumu gazetecilere açıkladı.
4 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. İmamoğlu'nun, Yazıcı'ya 'o arkadaş' ifadesiyle hitap ettiği bir konuşma nedeniyle açılan dava, İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından beraatle sonuçlandı. Mahkeme, İmamoğlu'nun sözlerinin Yazıcı'ya yönelik bir hakaret olmadığını, siyasi eleştiri niteliği taşıdığını belirtti.
12 Eylül 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma sonrasında geri adım atmayacağını belirtti. Tanrıkulu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, insan haklarını savunurken asla geri adım atmadığını ve atmamayı sürdüreceğini ifade etti. Tanrıkulu'nun TSK hakkındaki eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmış ve partisinden de tepki gelmişti.
10 Eylül 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun taraftarları tehdit etmesi gündemdeyken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı bu sloganları 'ihanet' olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı'ya üstü kapalı bir mesaj vererek, illegal oluşumların tehditlerine izin vermeyeceklerini ve herkesin olması gereken yere gideceğini belirtti.
27 Şubat 2023

Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atanan Göksel Anıl Ulukuş'un, 2020 yılında CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na Twitter üzerinden ağır hakaretler içeren bir tweet attığı belirlendi. Tanrıkulu'nun Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağına yönelik bir paylaşımına tepki gösteren Ulukuş, Tanrıkulu'nu 'şerefsiz, namussuz, terör destekçisi' olarak nitelendirmiş. Bu tweetin ortaya çıkmasının ardından Ulukuş, tweeti silerek özür diledi. Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi ile ittifak yapabileceği ve yerel seçimlerde iş birliği içinde olabileceği de gündemde.
5 Temmuz 2023

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezasının istinafta onandığını iddia etti. Ancak İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, bu iddiaları yalanlayarak dosyanın henüz karara bağlanmadığını ve mahkeme kalemiyle konuşarak dosyanın sırada beklediğini doğruladığını belirtti. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
31 Mayıs 2023
İşaretlediklerim