Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağını duyurdu. İnce, destekçilerinden çarşamba günü 100 bin imza toplamak için seferber olmalarını istedi. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim başarısına atıfta bulunarak Türkiye'de de bir devrim yapacaklarını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği belirtiliyor, bu durum İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısını artırıyor.
19 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 200 bin kişiye soruşturma açtırdığını ve 2021 yılında 305 çocuğu dava ettiğini belirterek, bu uygulamaları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisini eleştirenlerin başına bir iş gelmeyeceğine dair söz verdi ve 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını ifade etti. Ayrıca, bazı televizyon kanallarının kampanya filmini yayınlamayı reddettiğini duyurdu.
12 Nisan 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine karşı çıkarak, ikinci tura kalacağını ve seçimi kazanacağını iddia etti. TV100'de katıldığı bir programda kendisine yöneltilen eleştirilere ve iddialara yanıt veren İnce, aday olmaması durumunda Erdoğan'ın kazanma şansının artacağını belirtti. Ayrıca, gazeteci Sevilay Yılman'ın parti giderlerini karşılamak için kullandığı iki banka hesabı ve şahsi hesabının incelenmesine izin vermediği iddiasına da tepki gösterdi.
12 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir video yayınlayarak seçimlerin ilk turda bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Radikal bir koalisyonun karşılarında olduğunu ve korkunç şeyler yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimlerin ilk turda sonuçlanması ve muhalefetin en çok vekil çıkaracak şekilde kazanması gerektiğini, böylece sistemin hızlı değiştirilebileceğini belirtti. Ayrıca, değişim sürecinin uzamaması için bu stratejinin önemli olduğunu dile getirdi.
9 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, parti tüzüğünün 66. maddesi gereği yapılan oylamada, parti üyeleri genel başkan Muharrem İnce'yi oybirliğiyle cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Oylama, tüm il ve ilçe başkanlıklarında gerçekleşti ve saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erdi. Muharrem İnce, seçilmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda umut mesajları vererek destekçilerine seslendi.
12 Mart 2023

Yeşil Sol Parti tarafından İstanbul 3. Bölge'den milletvekili adayı gösterilen ancak seçilemeyen oyuncu Kerem Fırtına, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini devam ettireceğini belirtti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasının ardından HDP/Yeşil Sol'un tutumu merak konusu olmuştu. Fırtına, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan ve ekibine karşı Kılıçdaroğlu ve kabinesiyle mücadele etmeyi tercih ettiğini ve Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, oyuncu Mehmet Aslantuğ'un partilerinden milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Erkan Baş, Aslantuğ'un Ahmet Kaya'yı savunması ve sanatçı kimliğiyle tanındığını belirterek, milletvekilliği adaylığını kabul etmesinden dolayı teşekkür etti. Aslantuğ, daha önce TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden, 'sual eden tavrı' nedeniyle çıkarıldığını duyurmuştu.
29 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda alınan sonuçların ardından, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirtti. Özdağ, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'a verilen oyların büyük bir kısmının ve hatta bazı Erdoğan seçmenlerinin de Kılıçdaroğlu'na kayacağını öngördü. Ayrıca, seçmenin moralinin yüksek olduğunu ve sandığa katılımın çok olacağını ifade etti. Özdağ, Türkiye'nin güvenliği için yürütmede yer alacaklarını ve Kılıçdaroğlu kazanırsa Anadolu Kalesi Projesi'ni uygulayacaklarını söyledi.
27 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, yurt dışında yaşayan Türk seçmenlere sosyal medya üzerinden bir çağrı yaparak, kendilerinden iki oy kullanmalarını istedi. Baş, bir oyun Türkiye İşçi Partisi'ne, diğerinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görevden almak için Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesini talep etti. Yurt dışındaki seçmenler, yarından itibaren gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy kullanmaya başlayacaklar.
26 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla İzmir'de düzenlenen mitingde Gündoğdu Meydanı doldu. Diken tarafından yapılan röportajlarda, vatandaşların çoğunluğu yeni hükümetten demokrasi ve ekonominin düzeltilmesini ilk beklenti olarak dile getirdi. Ayrıca, mitingde eski CHP milletvekili Muharrem İnce hakkında da görüşler soruldu ve bazı vatandaşlar İnce'ye yönelik eleştirilerini ifade etti.
30 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, iktidarın yeniden seçilmesi halinde ekonominin daha da kötüleşeceğini iddia ederek, vatandaşları ekonomik durumu göz önünde bulundurarak oy kullanmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, seçimleri bir referandum olarak nitelendirerek, 'Vatanını seven sandığa gelsin!' ifadesini kullandı.
23 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker'in adaylıktan çekilmesi yönündeki çağrısına açık mektupla yanıt verdi. İnce, mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaybetmesini sağlamak için aday olmayı planladığını ve ikinci turda Erdoğan'ın kaybedeceğine inandığını belirtti. Ayrıca, aday olma konusunda kişisel bir tutkusu olmadığını ve ülkenin menfaatini her şeyin üzerinde tuttuğunu ifade etti. İnce, seçmenlerin ve parti çalışanlarının taleplerini dillendirdiğini ve bu nedenle adaylığının önemli olduğunu vurguladı.
19 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk yazarı Fatih Altaylı ile yaptığı röportajda, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışması halinde çekilebileceğini belirtti. İnce, durumu Türkiye adına değerlendireceğini ve gerektiğinde gereğini yapacağını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu gösterilse de, seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
16 Mart 2023

Hatay'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 48,08 oy oranıyla önde olmasına rağmen, ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçildi. Erdoğan ikinci turda 429 bin 727 oy alarak Hatay'da seçimi kazanırken, Kılıçdaroğlu 428 bin 261 oyda kaldı.
28 Mayıs 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, altılı masanın uzlaştığı ilkeler doğrultusunda hareket edeceklerini ve seçmenleri cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda da oy kullanmaya çağırdığını belirtti. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ve iki lider arasında protokol imzalandığını açıklamasının ardından geldi. Özcan, Gelecek Partisi'nin kuruluş ilkelerinden taviz vermeden demokrasi ve hukukun güvencesi olmaya devam edeceğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci tur kampanyası 'Karar ver' sloganı altında başladı. Kampanya, Erdoğan Toprak, Engin Özkoç ve Bülent Tezcan liderliğindeki siyasi çekirdek kadro tarafından yürütülecek. Reklam panolarında sığınmacılar, Hizbullah'ın eylemleri ve AKP dönemindeki olaylar gibi konular işlenecek. Kampanya sürecinde ajanslara danışılmayacak ve sandık güvenliği ön planda olacak.
18 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ahlaki meşruiyetini tartışmalı bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası sırasında kendisi hakkında yalanlar söylendiğini, iftiralar atıldığını ve sahte videolarla kampanya yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkçe bilmeyen yabancıların oy kullanmasının da ahlaki olarak sorgulanması gerektiğini vurguladı.
1 Haziran 2023
İşaretlediklerim