İstanbul'da 21 bebek ölümünden sorumlu tutulan 'Yenidoğan çetesi' ile bağlantılı olduğu iddia edilen iki hastanenin kapatıldığı ortaya çıktı. Bağcılar Özel Şafak Hastanesi eylül ayında, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi ise mayıs ayından beri faaliyet göstermiyor. Bu gelişme, çeteyle ilgili soruşturmanın derinleşmesine neden oldu ve sağlık sektöründe güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği tartışmalarını gündeme getirdi.
18 Ekim 2024

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin dokuzuncu gününde, Adıyaman'da yaşanan ihmal ve yardım eksikliğine isyan eden bir sağlık çalışanının evine polis gönderildi. Polis, sağlık çalışanından bir tutanak imzalamasını istedi, ancak sağlık çalışanı tutanağa 'Benim gazeteciye anlattıklarım, söylediklerim suç değildir' şerhi düşerek imzaladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı Kamil Tekin Sürek, savcılığın muhtemelen soruşturma açacağını ve ifade alınacağını belirtti.
15 Şubat 2023

İzmir'de, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan bir yurttaş, tutuklandı. İzmir Başsavcılığı, takma ad kullanan sosyal medya kullanıcısının gözaltına alınması için soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, iddia edilen kişinin bir hastanede hemşire olarak görev yapan E.K. olduğu belirlendi.
1 Eylül 2023

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek, 'suç gelirlerini aklama' iddiasıyla tutuklandı. İki kardeş ve bir diğer şüpheli Hacı İsrafil Sağlam, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve hakimlik sorguları sonucunda tutuklama kararı verildi. Soruşturma, daha önce bir suç örgütüne yönelik 'nitelikli dolandırıcılık' soruşturmasının devamı niteliğinde ve bu örgütün mağdurları dolandırdığı belirlendi.
16 Kasım 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

İstanbul, İzmir ve Samsun'da toplam sekiz aile hekiminin iki yıllık sözleşmeleri yenilenmedi. İstanbul'daki hekimler, reçetelerin geri dönmesiyle durumu fark etti. İSTAHED Başkanı Dr. Serkan Özbakış, sözleşmelerin yenilenmemesini 'hukuk katliamı' olarak nitelendirdi ve Anayasa Mahkemesi'nin ilgili yasal düzenlemeyi iptal ettiğini belirtti. AHEF Örgütlenme Komisyonu Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, sağlık il müdürlüklerinin 'kraldan çok kralcı' bir tutumla hareket ettiğini ve hukuksal dayanak olmadan kararlar aldığını ifade etti. Ayrıca Özbakış ve Eryazğan hakkında aşı yokluğuyla ilgili bilgi verdikleri için soruşturma başlatıldığı belirtildi.
3 Ocak 2023

Adalet Bakanlığı, diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek'in Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde başörtülü olduğu gerekçesiyle görev alamadığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 'nefret ve ayrımcılık' suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca soruşturma yürüttüğünü açıkladı. Tunç, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünün gasp edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
28 Ağustos 2024

Aksaray'da hemşire Saliha Tuncel'in bir rezidansın 7. katından düşerek ölmesi olayında, adliyeye sevk edilen hastane müdürü Ç.Ö. tutuklanırken, doktor H.İ.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, 24 Mayıs'ta doktor H.İ.A.'nın dairesinin bulunduğu rezidansta meydana geldi. İlk ifadelerinin ardından serbest bırakılan doktor ve hastane müdürü hakkında daha sonra gözaltı kararı çıkarılmıştı.
27 Mayıs 2023

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında dolandırıcılık ve tefecilik suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin 'Sazan Sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullanarak mağdurları kandırdıkları belirtildi. Candan kardeşlerin, suç örgütü tarafından düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları iddia edildi. Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek içinse sekiz yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
14 Mayıs 2024

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, Sağlık Bakanlığı'nın aşı tedarikindeki aksaklıkları basına anlattıktan sonra hakkında dava açıldı. Savcılık, Eryazğan'ın meslek örgütlerinde görev almasını engellenmesini talep ediyor. İddianamede, Eryazğan'ın 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla yargılanması isteniyor. İlk duruşma, 6 Şubat 2024'te görülecek.
25 Ağustos 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin 21 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlandığı soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bebek ölümlerine müsaade etmeyeceğini belirtti. Soruşturma, bir annenin şikayeti üzerine başlamış ve 47 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında doktorlar, hemşireler ve hastane personelleri de dahil olmak üzere birçok kişi tutuklandı veya adli kontrol altına alındı.
20 Ekim 2024

İstanbul'da bir sağlık çetesi, 12 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanıyor. Bu çeteye yönelik soruşturmayı yürüten savcı Y.E, makamında ölümle tehdit edildi. Soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı ve sekiz şüpheli adliyeye sevk edildi. İtirafçı bir şüpheli, kendisine 100 bin dolar karşılığında adliyeden birini vurmasının teklif edildiğini söyledi.
14 Ekim 2024

Nusret Gökçe'nin ABD'deki eski çalışanları, restoranlarında cinsiyetçi ve ırkçı bir çalışma atmosferi olduğunu iddia ederek dava açtı. Davacılar, Gökçe'nin şöhret ve para odaklı olduğunu, iş ortamında erkek ağırlıklı bir kültür olduğunu ve kadınların dekolte giymeye zorlandığını belirtti. Türk olmayan çalışanların kötü muamele gördüğü ve ayrımcılığa uğradığı iddia edildi. Bazı kadın çalışanlar, erkek meslektaşları tarafından taciz edildiklerini ve saygı görmediklerini ifade etti.
27 Nisan 2023

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in altı yaşındaki kızı H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında, kızın yaşını büyük gösteren doktorun yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından hapis cezası isteniyor. H.K.G.'nin yaşının büyük gösterilmesi için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle üçü kamu görevlisi yedi kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
28 Temmuz 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul'da 12 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesi' olayında Menzil tarikatını suçladı. Özdağ, Sağlık Bakanı'nın istifasını talep etti ve bakanın kendisine WhatsApp üzerinden ulaştığını belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, çeteyle bağlantılı 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi ve 22 kişi tutuklandı. Özdağ, Sağlık Bakanlığı'nın 2002'den beri Menzil tarikatı tarafından kontrol edildiğini iddia etti.
19 Ekim 2024

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanık, suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılanmak üzere hakim karşısına çıktı. Duruşmada Gülnihal Çiçek, ağlayarak kardeşine moral verdi. İddianamede, sanıkların 'sazan sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullandıkları belirtiliyor. Mahkeme, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı cuma gününe erteledi.
4 Eylül 2024

Candan kardeşler ve 19 diğer sanığın organize suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılandığı davada, eski polis memuru Onur Apaydın suç örgütünde yer almaktan pişman olduğunu belirtti. Apaydın, Ümit Saral'ın organize suç örgütünden bahsederek, bu yapı içinde yer almasının nedeninin ailesini korumak olduğunu savundu. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumunu 18 Eylül'de değerlendirecek. İddianamede, Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in suç örgütü içinde önemli roller oynadığı belirtiliyor.
13 Eylül 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Show TV'de yayımlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde yer alan bir sahnede kadına karşı şiddetin teşvik edildiği iddiası üzerine inceleme başlattıklarını açıkladı. Dizinin son bölümünde, ailesi tarafından istenmeyen bir erkekle zorla evlendirilen Nursema karakterinin, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılması izleyicilerin tepkisine neden oldu. RTÜK Başkanı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik eden yayınlara ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.
12 Mart 2023
İşaretlediklerim