İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni yerleşkesi olan Murat Dilmener Hastanesi'nde, hasta yatarken yoğun bakım odasının boyanmasına soruşturma açılıyor. Fakülte dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Diken'in haberine göre, olayın ortaya çıkmasının ardından hastanede soruşturma başlatılacağı açıklandı. Gönen, yoğun bakım odasının hasta varken boyanmasına izin veren personel ve yöneticilerin soruşturulacağını ifade etti.
24 Temmuz 2023

Türk Tabipleri Birliği, depremzedelere bedelsiz sağlanması gereken çadırların satıldığı ve maden sularında yüksek oranda arsenik bulunduğu gerekçesiyle Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık hakkında soruşturma açılması için İstanbul Tabip Odası'na yazı gönderdi. Kınık'ın halk sağlığını ve iyiliğini gözetmeyen hareketlerinin hekimlik etik değerleriyle bağdaşmadığı belirtildi. TTB, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü ve TTB Hekimlerin Toplumsal Sorumlulukları Bildirisi'ne atıfta bulunarak mesleki etik ilkelere vurgu yaptı.
14 Nisan 2023

Birgün gazetesinden üç gazeteci, AKP Milletvekili Asuman Erdoğan'ın eşi Fatih Erdoğan'ın şikayeti üzerine 'dezenformasyon' suçlamasıyla soruşturma altına alındı. Fatih Erdoğan, gazetenin iki ayrı haberinden dolayı Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gazeteciler, 'Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'iftira ve hakaret' suçlarını işledikleri iddiasıyla ifadeye çağırıldı.
2 Kasım 2023

İstanbul Tabip Odası, 'Yenidoğan çetesi' olarak adlandırılan ve 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanan sağlık çetesi hakkında açıklama yaptı. Oda, sağlık sisteminin kamusal olarak herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli hizmet sunacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Olayın, sağlık sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini belirten Tabip Odası, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için sağlık politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, olayın hukuki ve idari boyutlarının yanı sıra sağlık sisteminin ticari bir yapıya dönüşmesinin de eleştirilmesi gerektiği belirtildi.
18 Ekim 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili olarak, olayın organize bir cinayet olduğunu ve profesyonelce kaybettirildiğini belirtti. Narin, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolmuş ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde taşla kapatılmış bir çuvalda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanmış ve toplamda 24 kişi gözaltına alınmıştı. Eren, delillerin profesyonelce gizlenmesinin bir organizasyonu işaret ettiğini ve dışsal etkilere müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
9 Eylül 2024

Osman Öztürk, sağlık sektöründe artan şiddet olaylarının nedenlerini ve çözüm yollarını ele alıyor. Yazısında, sağlık çalışanlarının mesleki itibarlarının yok edilmesi ve sağlıkta kışkırtılmış talebin, şiddetin artmasındaki başlıca etkenler olduğunu belirtiyor. Geçmişte doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik itibarın, onları şiddetten koruyan bir zırh işlevi gördüğünü, ancak sağlığın ticarileşmesiyle bu itibarın zarar gördüğünü ifade ediyor. Ayrıca, AKP'nin sağlık reformu sonrası sağlık hizmetlerine olan talebin artışının da şiddeti körüklediğini vurguluyor.
19 Şubat 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' ilan edilen organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in cinayet emrini veren kişinin FETÖ'cü olduğunu öne sürdü. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Yılmaz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini ve hiçbir yetkiliyle görüşmeden bu iddiaları dile getirdiğini ifade etti.
6 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Eda Taşpınar'ın bir mescitte çekilmiş fotoğrafı nedeniyle hakkında başlatılan soruşturmayı eleştirdi. Hakan, Osman Hamdi Bey'in 'Mihrap' adlı eserini örnek göstererek, Abdülhamid döneminde dahi böyle bir soruşturmanın yapılmadığını belirtti. Taşpınar, fotoğrafı sosyal medyada paylaştıktan sonra 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturmaya uğramış ve ifade vermişti.
5 Ocak 2023

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

Aydın'da bir KYK yurdunda asansör kazası sonucu öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye genelinde protestolar düzenlendi. Mardin KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen protestoya katılan öğrencilere KYK tarafından soruşturma açıldı. Öğrencilerden savunma yapmaları istenirken, bazılarına KYK'ya hakaret ve öğrencileri protesto için örgütlemek suçlamaları yöneltildi. Mardin Şahmaran Kadın Platformu'nun düzenlediği bir etkinliğe katılan öğrencilere de soruşturma açıldığı ve disiplin soruşturması geçiren öğrenci sayısının 40'ı aştığı belirtildi.
11 Kasım 2023

HDP'nin YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye'deki genel seçimler sırasında bazı usulsüzlükler ve şiddet olayları yaşandığını iddia etti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde açık oy kullanıldığını, Adıyaman'da AKP İl Başkanı'nın kardeşlerinin jandarma eşliğinde açık oy kullandırdığını ve Mardin Kızıltepe'de HDP müşahitlerine saldırı düzenlendiğini belirtti. Tiryaki, yaşananlarla ilgili hukuki girişimlerde bulunacaklarını ve savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışırken 'genel ahlakı bozduğu' iddiasıyla doktorluktan men edilen trans kadın Larin Kayataş, göreve iade edildi. Kayataş, Twitter'dan paylaştığı karara göre mahkeme, meslekten men edilmesinin hukuka aykırı olduğuna ve görevine iade edilmesine hükmetti. Kayataş, 2021'de hastanede görev yaparken sistematik mobbing, baskı ve ayrımcılıkla karşılaştığını açıklamıştı.
21 Temmuz 2023

Samsun'da bir sokak röportajında doktor dövmekle övünen ve bu eylemi normalleştirmeye çalışan bir kişi hakkında İstanbul Diş Hekimleri Odası Avukatı Gürsan Atar tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Samsun Başsavcılığı, kişinin ifadelerini suç işlemeye tahrik olarak değerlendirmediği için takipsizlik kararı verdi. Avukat Atar, savcılığın kararına itiraz edeceğini açıkladı.
17 Mayıs 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

İstanbul'da bir sağlık çetesi, 21 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanıyor. İstanbul Tabip Odası, bu olayın sağlık sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini belirterek, sağlık hizmetlerinin kamusal olarak eşit ve ücretsiz sunulması gerektiğini vurguladı. Olay, bir annenin şikayeti üzerine ortaya çıkarken, savcı Y.E. soruşturma sırasında tehdit edildi. Beş kişi tutuklanırken, olayın sağlık sistemindeki özelleştirme politikalarının bir sonucu olduğu ifade edildi.
18 Ekim 2024

Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman, MS hastalığı nedeniyle doktor kontrolüne götürülürken altı buçuk saat boyunca kelepçeli halde bekletildi. Eşi Meriç Kahraman, kelepçelerin kan akışını durduracak kadar sıkıldığını ve bu durumun fiziki zarara yol açtığını belirtti. Meriç Kahraman, bu muamelenin hukuka aykırı olduğunu ve sorumluların kim olduğunu sorguladı. Tayfun Kahraman, 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve cezaevi koşullarında hastalığıyla mücadele etmekte zorlanıyor.
30 Ağustos 2024
İşaretlediklerim