Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'de düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, seçimlerde başarısız olan muhalefet liderlerinin istifa etmemesini eleştirerek, bu durumun seçmenler tarafından olumsuz karşılandığını belirtti. Ayrıca, Yunanistan'da seçimi kaybeden Çipras'ın istifa ettiğini örnek göstererek Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.
8 Temmuz 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 bin 269, milletvekili seçimlerinde ise 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit edildiğini belirtti. Bu uyuşmazlıkların tüm adaylar lehine olabileceğini, ancak özellikle Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca belirlediklerini ifade etti. İtiraz süreçlerinin tamamlandığını ve sonuçların takip edildiğini söyledi. Ayrıca, genel sonuçları değiştirmeyecek olsa da her oyun takip edildiğini ve maddi hataların düzeltildiğini aktardı. Erkek, seçmenlere yeni seçim turu için sandığa gitme çağrısında bulundu.
17 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

CHP'nin kurultay sürecinde ilçe kongrelerini tamamlamasının ardından Ankara il başkanlığı için iki isim öne çıkıyor: Sercan Çığgın ve Ümit Erol. Çığgın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olarak görev yapıyor ve CHP'nin Ankara'da daha fazla belediye kazanması için çalışacağını belirtiyor. Erol ise 11 yıl önce il yönetim kurulunda yer almış bir isim. Ancak Erol'un geçmişte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etmiş olması dikkat çekiyor.
2 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimleri için İzmir'deki adaylarını belirlemek üzere toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından aday listesini açıkladı. Oylama sonucunda Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçildi. Ayrıca İzmir'in çeşitli ilçeleri için de adaylar belirlendi ve toplamda CHP'nin 227 belediye başkan adayı kamuoyuna duyuruldu.
29 Ocak 2024

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, 'son siyasi gelişmeler ışığında' partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ancak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşme sonrasında istifasını geri aldığını açıkladı. Bu gelişme, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından yaşanan parti içi hareketliliğin bir parçası olarak görülüyor. Daha önce İYİ Parti GİK eski üyesi Bülent Gürsoy istifa etmiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtmişti.
5 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen eski CHP lideri Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıkta devam edeceğini belirtti. Çetin, İmamoğlu'na İstanbul'un kazanılması gerektiğini söylediklerini ifade etti. CHP'nin kurultay süreci başladı ve parti meclisi büyük kurultay için tarih belirlemek üzere 15 Ekim'de toplanacak.
3 Ağustos 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin milletvekili adaylarını duyurdu ve listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Eski AKP'li adalet bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1'inci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. Gelecek Partisi adayları arasında ise Taha Ün'ün eşi Sema Silkin Ün bulunuyor.
9 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmaları devam ederken, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda yaptığı değişiklikler ve grup toplantısındaki konuşması, kendisinin genel başkanlık görevine devam edeceği yönünde yorumlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapılan görüşmelerde değişim konusu ele alınırken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda tekrar aday olacağı ve yerel seçimlerde partinin başında olacağı belirtildi. Parti içinde Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerin arttığı ve bu durumun parti aleyhine bir atmosfer yarattığı ifade ediliyor.
21 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin katılımıyla gerçekleşen 'altılı masa' toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiğini açıklayacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ortak aday belirleme konusunda anket yapılmasını savunuyor. Toplantıda ayrıca geçiş sürecinin yol haritası ve yönetim mekanizmaları gibi konular da ele alınacak. Ancak toplantıdan bir adayın resmi olarak açıklanması beklenmiyor.
26 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye seçimlerle ilgili bir teklif yaptığı ancak anlaşma sağlanamadığı iddia edildi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir teklif getirmediğini Twitter üzerinden açıkladı. CHP'li eski bakan Fikri Sağlar ve Grup Başkanvekili Engin Altay, İnce ile görüşmeler yapıldığını ve önerilerin kabul edilmediğini belirtti. İnce ise son açıklamasında CHP ile ilgili konuştuğunu ve kendisine teklif gelmediğini ifade etti. Bu tartışmalar, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarının bölünme endişesi çerçevesinde gerçekleşiyor.
6 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya gelişinde, Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri nedeniyle istifa eden ancak sonrasında göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda partinin onay vermeyeceğini ve Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği nedeniyle sokaktan itirazlar geldiğini belirtmişti. Akşener, toplantı sonrasında soruları yanıtsız bıraktı.
4 Mart 2023

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, CHP'nin belediye başkanı ve meclis üyeleri aday listesi, ilçe başkanı tarafından seçim kuruluna teslim edilmedi. Bu durum, partinin ilçede seçimlere katılamamasına neden oldu. İlçe başkanı Ayhan Arslanbey, aday listesini teslim etmeyip partiden istifa etti. CHP Balıkesir İl Başkanı, ilçe başkanının bu hareketini eleştirerek, ilçe yönetiminin tamamını görevden alacaklarını ve yerlerine atama yapacaklarını belirtti. Ayrıca, başka partilerle ittifak görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.
21 Şubat 2024

Denizli Çal ve Uşak'ta yapılan yerel seçimler sonucunda iktidar partisi dışında bir partiden adaylar belediye başkanı seçildi. Seçimlerin hemen ardından, her iki şehirde de daha önce onaylanmış olan atıksu arıtma tesisi ihaleleri, Devlet Su İşleri tarafından çeşitli gerekçelerle iptal edildi. Denizli Çal'da MHP'den CHP'ye geçiş yaşanırken, Uşak'ta AK Parti'den CHP'ye geçiş oldu. İptal gerekçeleri, ilanla ilgili eksiklikler ve ilana yansıyan hususlarda değişiklik yapılma süresinin geçmesi olarak açıklandı.
5 Nisan 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, aday belirleme sürecinde tabanın itirazlarının dikkate alınmaması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. İstifasını X (eski adıyla Twitter) hesabından duyuran Yardımcı, CHP örgütlerinin ve seçmenlerin vicdanını yaralayan uygulamaların devam etmesi ve örgütlerden gelen tepkilere kulak tıkanmasını istifa gerekçesi olarak gösterdi. Ayrıca, istifa etmesine rağmen Parti Meclisi görevine devam edeceğini belirtti.
15 Şubat 2024

Ardahan merkezde yapılan yerel seçimlerde, CHP adayı Faruk Demir'in AKP adayı Yunus Baydar'a 174 oy farkla üstünlük sağladığı seçimlerin yenilenmesi kararı, İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. AKP'nin oy sayımının tamamlanmasının ardından İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz sonucu seçimin 2 Haziran'da tekrarlanmasına karar verilmişti. Ancak CHP'nin üst merci olan İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edilerek, mazbatanın CHP'li Demir'e verilmesine karar verildi. AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz hakkı bulunuyor.
5 Nisan 2024

Mayıs 2023 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden milletvekili olarak seçilen Suat Pamukçu, partisinden 20 Şubat'ta istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçesi olarak, partisinin kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaşmasını ve mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde temel görüşlerden sapma olduğunu belirtti. Pamukçu, istifasının ardından AKP'ye katıldı ve parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.
24 Mart 2024

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, mevcut belediye başkanı ve CHP'nin belediye başkanı adayı Zeki Bilgin ile meclis üyesi adaylarının listesi, belirlenen süre olan dün saat 17:00'den 8 dakika geç teslim edildiği için ilçe seçim kurulu tarafından kabul edilmedi. Bazı siyasi parti temsilcilerinin talebi üzerine toplanan Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin aday listesinin süresinde teslim edilmemesi nedeniyle listeyi reddetti. Bu durum üzerine CHP'li ilçe başkanı, aday listesini seçim kuruluna teslim etmeyerek istifa etti.
21 Şubat 2024
İşaretlediklerim