Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakımını yapan firmanın sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Bu karar, Süper Lig'in üçüncü haftasında İstanbulspor-Galatasaray karşılaşmasında çimlerin gıda boyasıyla boyanması sonucu oyuncuların yemyeşil olması skandalının ardından geldi. TFF, saha bakım konularında eksiklikler ve yetersizliklerin gözlendiğini belirtti.
27 Eylül 2023

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadıkları maç sonrası futbolcularının ve görevlilerinin Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi. Fenerbahçe yönetimi, futbolcuların sahada kendilerini savunmaya çalıştıklarını ve bu durumun hukuki bir hak olduğunu belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular ve görevliler, PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe, futbolcularının ve görevlilerinin kendilerini koruma haklarını savunacaklarını açıkladı.
1 Nisan 2024

Euroleague'in 26. haftasında Fenerbahçe Beko'nun Virtus Bologna'yı yendiği basketbol maçında Fenerbahçe taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından iktidara yönelik öfkenin spor müsabakalarına yansımasının bir devamı olarak görülüyor. Daha önce de Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları benzer sloganlar atmıştı. Polislerin, slogan atan taraftarların fotoğrafını çektiği ve Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderildiği belirtiliyor. Fenerbahçe Kulübü ise söz konusu taraftarlara hukuki destek sağlayacağını duyurdu.
3 Mart 2023

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Cem Dizdar, Mert Hakan Yandaş'ın Fenerbahçe'nin sembol oyuncularından biri olan Alex de Souza ile kıyaslanamayacak davranışlar sergilediğini belirtti. Dizdar, Mert Hakan'ın maç boyunca anlamsız hareketler yaptığını ve bu durumun Fenerbahçe'ye zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Fenerbahçe tribünlerinde yakılan meşaleler ve deplasman takımının stadyuma meşale sokma yöntemleri de eleştirildi. İsmail Kartal'ın, Mert Hakan'ı oyundan alarak takımı korumaya çalıştığı vurgulandı.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe yönetimi, Adanademirspor maçında yaşanan tartışmalı hakem kararlarının ardından olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda Futbol Federasyonu'na gitme kararı alındı ve yüksek divan kurulu üyeleri bir sonraki toplantıya çağrıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakem Ali Palabıyık'a tepki gösterdi ve kırmızı kart gördü. Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki, hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti.
3 Şubat 2023

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Galatasaray maçın ilk yarısında 1-0 öne geçti ve ikinci yarıda iki gol daha bularak farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe bu maçta kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci ile 10 kişi kaldı ve kendi sahasında bu sezon ilk kez gol atamadı. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da maçı tribünden izledi.
8 Ocak 2023

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 18 Şubat'ta oynanan maç sonrası gerilim artarken, Galatasaraylı Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında rakip taraftara yönelik uygunsuz hareketi nedeniyle TFF tarafından bir maç men ve para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Fenerbahçe, TFF'nin kararına ve Icardi ile TFF Başkanı'nın birlikte olduğu fotoğrafa sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Icardi ise aynı fotoğrafı kullanarak Fenerbahçe'ye şampiyonluk göndermesinde bulundu.
26 Şubat 2024

Dün akşamki Göztepe-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan saldırı sonrası Galatasaray, olayla ilgili bir açıklama yaptı. Galatasaray, yaşanan olayların Türk futbolunu kaosa sürüklediğini ve toplumsal huzuru bozduğunu belirtti. Ayrıca, şiddeti teşvik edenlerin engellenmesi gerektiğini vurguladı ve sahalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu da olaylarla ilgili gerekli kararların ivedilikle alınacağını duyurdu.
18 Ağustos 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve çeşitli olaylara sahne olan maçın ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada, her iki takımdan futbolcuların ve görevlilerin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği belirtildi. Trabzonspor'dan saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri, Fenerbahçe'den ise kavgalar ve sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle çeşitli kişilerin tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildiği açıklandı. Bu kararlar, Fenerbahçe'nin bir sonraki maçı olan Yukatel Adana Demirspor maçından önce açıklanmazsa, sevk edilen futbolcular o maçta oynayabilecek.
1 Nisan 2024

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy, performansıyla dikkat çekmesine rağmen A Milli Takım kadrosundan ani bir kararla çıkarılarak Ümit Milli Takım kadrosuna gönderildi. Bu karar, Beşiktaş yönetimi ve taraftarlar dahil olmak üzere geniş bir kesim tarafından eleştirildi. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, kararı skandal olarak nitelendirerek, genç oyuncunun milli takımda yer almasının Türk futbolu için büyük bir ödül olacağını belirtti. A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ise yapılan değişikliğin oyunculara Ümit Milli Takım'ında daha fazla fırsat sunacağını savundu.
21 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor'u 4-1 yendiği maçtaki hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Açıklamada, hakem Kadir Sağlam'ın kararları, TFF ve kurullarının tutumu, yayıncı kuruluş ve maçı anlatan spikerin davranışları eleştirildi. Ayrıca, VAR hakemi Alper Çetin'in yetkisi olmamasına rağmen penaltı kararı verdiği iddia edildi. Galatasaray, TFF'nin Türk futbolu adına gerçekleri ve adil kararları paylaşma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maç sonrası, Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Maç boyunca tribünlerden atılan su şişeleri, meşaleler ve bozuk paralar nedeniyle bazı Fenerbahçeli oyuncular yaralandı. Güvenlik güçleri, sahaya inen taraftarları kontrol altına almakta yetersiz kaldı.
17 Mart 2024

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023
İşaretlediklerim