Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Sibel Tekin ve Diren Yurtsever'i ziyaret ederek, Tekin'in tutuklanmasını 'akıl tutulması' olarak nitelendirdi ve serbest bırakılmalarını talep etti. Tekin ve Yurtsever, cezaevindeki mesajlarını paylaşarak, iddianamelerinin hazırlanmaması ve gizlilik kararlarına dikkat çektiler. Tekin, çekimlerinin yanlış anlaşıldığını ve masum olduğunu, Yurtsever ise gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak gösterildiğini ifade etti.
23 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla Mossad'a bilgi sattıkları iddia edilen yedi şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

Diyarbakır merkezli yapılan ve 21 ilde gerçekleşen şafak operasyonunda, gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu en az 128 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun bir terör operasyonu olduğunu açıkladı. Özgürlük için Hukukçular Derneği ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, gözaltına alınanlar arasında kendi üyelerinin ve çok sayıda avukatın olduğunu duyurdu. HDP Sözcüsü Ebru Günay ve 33 baro, operasyona tepki gösterdi.
25 Nisan 2023

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olduğu belirtilen Emre Olur, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'silahla kasten yaralama' suçlarından yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Olur'un dosyasının Sedat Peker ana davası ile birleştirilmesine ve gizli tanığın beyanlarının hükme esas alınamayacağına karar verdi. Olur, mahkemede hiçbir zaman Peker'den talimat almadığını ve suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan gazeteciler Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Operasyon, Diyarbakır başsavcılığının 216 kişi hakkında çıkardığı gözaltı kararı çerçevesinde gerçekleşti ve operasyonlarda 3 bine yakın polis görev aldı. Daha önce Ankara ve Diyarbakır merkezli operasyonlarda toplam 23 gazeteci tutuklanmıştı.
27 Nisan 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

Dilan ve Engin Polat çifti, daha önce 'kara para aklama' ve diğer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şimdi ise Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin 'silahlı saldırıya azmettirme' suçlamasıyla tutuklandılar. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen çift, hakimlik kararıyla tutuklanma talebiyle gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulmuş ve 24 kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı.
14 Kasım 2023

Deniz Zeyrek, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 1 Haziran 2023 ile 6 Mayıs 2024 tarihleri arasında 486 suç örgütüne yönelik bin 281 operasyon yapıldığını ve bu operasyonlar sonucunda 8 bin 910 kişinin gözaltına alındığını açıkladığını belirtiyor. Ayrıca, bazı suç örgütlerinin bakanlığa bağlı güvenlik mensuplarından destek aldığına dair ciddi tespitler yapıldığını vurguluyor. Zeyrek, bu operasyonların öncesinde sokakların kimlere emanet olduğunu ve suç örgütlerinin nasıl korunduğunu sorguluyor.
25 Mayıs 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde 18 ilde düzenlenen 'Kıskaç-17' operasyonlarında 45 FETÖ üyesi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin örgütün sözde 'emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması' içerisinde faaliyette bulunduklarını ve ByLock kullanıcısı olduklarını belirtti. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana da el konuldu.
24 Mayıs 2024

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Trabzon'da, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 17 Mart'ta 3-2 yendiği maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört kişiden son ikisi de tahliye edildi. Maç sonrası Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi ve bazı futbolculara saldırması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Hasan Ç., Engin T., Kadir O. ve Oğuzhan B. arasından Hasan Ç. ve Kadir O. daha önce tahliye edilmişti. AA'nın haberine göre, Engin T. ve Oğuzhan B. de bugün tahliye edilerek soruşturma kapsamında tutuklu kimsenin kalmadığı bildirildi.
5 Nisan 2024

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında dolandırıcılık ve tefecilik suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin 'Sazan Sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullanarak mağdurları kandırdıkları belirtildi. Candan kardeşlerin, suç örgütü tarafından düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları iddia edildi. Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek içinse sekiz yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
14 Mayıs 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç kişiden biri olan MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Bu tutuklama ile birlikte olayla ilgili tutuklu sayısı 18'e yükseldi. Gözaltına alınan diğer isimler arasında Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı Emre Yüksel ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş da bulunuyor.
27 Ocak 2023

İstanbul'da, 'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Alaattin İlyas Saral, İstanbul Havalimanı'nda yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptığı sırada gözaltına alındı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Saral, emniyete götürülerek işlemleri yapılmak üzere alıkonuldu.
11 Haziran 2023

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

Mustafa Yücel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit etmek suçlamasıyla yargılanırken, adli kontrol şartlarına uymadığı için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yücel, daha önce elektronik kelepçe tedbirini ihlal etmiş ve tazyik hapsi cezası almıştı. Şenol'un avukatları, Yücel'in tutuklanmasını talep etti. Ankara 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin müdahil olma talepleri kabul edildi. Şenol, sekiz aydır tehdit altında yaşadığını ve daha kesin bir karar beklediğini ifade etti.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim