Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını belirtti. Koç, bu kararın ardından Fenerbahçe'nin bundan sonraki maçlarında yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı. Koç, daha önce beş yıldızlı formalarla maçlara çıkacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu kararın TFF'ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmaması nedeniyle alındığını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın 12. dakikasında Zajc'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, 26. dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golüne engel olamayarak beraberliği kabul etti. Ancak 89. dakikada Valencia'nın kafa golüyle Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi ve Çaykur Rizespor turnuvadan elendi.
19 Ocak 2023

Trendyol Süper Lig'in altıncı haftasında dokuz maç oynandı ve haftayı Başakşehir Futbol Kulübü bay geçti. Haftanın en dikkat çeken maçı olan derbide Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla mağlup etti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), haftanın VAR kayıtlarını Youtube hesabından yayınladı. Güncel puan durumu da açıklandı.
24 Eylül 2024

19 Mayıs'ta Rams Park'ta oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı tribünden izleyecek. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, misafir takım taraftarlarının maça toplu olarak giriş yapmalarına izin verdi. Bu karar, taraftarların güvenli bir şekilde maçı izlemelerini sağlamak amacıyla alındı.
7 Mayıs 2024

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin Mehmet Büyükekşi liderliğindeki mevcut durumundan memnun olmadıkları için yönetimin değişmesi talebiyle imza toplamaya başladı. Kulüpler, TFF'nin kriz yönetiminde yetersiz kaldığını ve çözüm üretemediğini iddia ediyor. Buna karşılık, TFF bir açıklama yaparak olağan genel kurul toplantısının 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılacağını duyurdu. Bu, kulüplerin olağanüstü seçim talebine karşılık verilmeyeceğini gösteriyor.
8 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maç sonrası, Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Maç boyunca tribünlerden atılan su şişeleri, meşaleler ve bozuk paralar nedeniyle bazı Fenerbahçeli oyuncular yaralandı. Güvenlik güçleri, sahaya inen taraftarları kontrol altına almakta yetersiz kaldı.
17 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe şampiyonluk yarışında lider Galatasaray'ın dört puan gerisine düştü. Bu durum, ligde kalan maçlar için Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını zorlaştırıyor.
22 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının hakemi Ali Palabıyık'ın performansını eleştirerek, Fenerbahçe'ye yönelik sistematik saldırılar olduğunu iddia etti. Yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Koç, hükümetin ve siyasetin bu duruma müdahale etmemesini eleştirerek, onların da bu durumun bir parçası olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline karşı yönetim kurulu oylamasında devam kararı alındığını belirtti.
4 Şubat 2023

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 18 Temmuz'da yapılacak Mali Genel Kurul'un Seçimli Genel Kurul olarak yapılacağını açıklamasının ardından, seçimin daha erken bir tarihte gerçekleşmesi gerektiğini savunarak imza toplamaya başladı. Kulüpler, Maslak'taki Kulüpler Birliği Vakfı ofisinde ve çeşitli kentlerden noter onaylı imzalarını veriyor. Delegelerin yüzde 40'ının imzası toplandığında, TFF Yönetim Kurulu'nun bir ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor. Ayrıca, TFF'nin seçime gitmemesi durumunda delegelerin FIFA'ya başvurma hakları bulunuyor.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynadığı derbi maçta gösterdiği performansı övdü. Fenerbahçe, maçın ilk 20 dakikasında baskın bir oyun sergiledi ve 10 kişi kalmalarına rağmen mücadele iştahlarını kaybetmedi. Meleke, TFF'ye derbi maçlarının 37. haftaya konulmaması gerektiğini önerdi ve bu maçların daha erken haftalarda oynanmasının daha uygun olacağını belirtti. Ayrıca, iki takımın daha iyi performans gösterebileceğini vurguladı.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk futbolunda mevcut bir güven bunalımı olduğunu ve bu durumun çözümü için Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) erken seçime gitmesi gerektiğini vurguladı. Koç, çeşitli kulüplerin bu yönde attığı adımlar ve topladığı imzalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, TFF'nin seçim sürecini geciktirme eğiliminde olduğunu ve bu durumun Fenerbahçe'nin bazı organizasyonlardan çekilmesine neden olduğunu belirtti. Koç, federasyon başkanının futbol ortamını olumlu gösteren açıklamalarını eleştirdi ve mevcut yönetimin azınlık bir grup tarafından desteklendiğini ifade etti.
3 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa'nın 7 Nisan 2024 Pazar günü, saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Süper Kupa'nın tarihinin değiştirilmesi talebini değerlendirdiklerini ancak tarihin değiştirilmediğini açıkladı. Maç, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak.
23 Mart 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

Fenerbahçe öncülüğünde bir grup kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan 18 Temmuz'daki seçim tarihini haziran ayının başına çekmek için isyan bayrağını açtı ve bayramdan önce imza kampanyası başlattı. Ancak kampanya beklenen ilgiyi görmedi ve sadece 56 imza toplandı. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, 100 imzaya ulaştıklarını ve bu sayının 200'e ulaşacağını iddia etse de, TFF'nin seçim tarihini en fazla 10 gün geriye çekebileceğini, yani 8 Temmuz'a alabileceğini belirtti. Kulüplerin bu ısrarının altında, Mehmet Büyükekşi'ye seçim şansı vermek istememeleri ve EURO 2024 öncesi Milli Takım'ın başarısının etkileri yatıyor.
18 Nisan 2024

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in son haftalarında Konyaspor ile karşılaştı ve maç 0-0 sona erdi. Bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında Galatasaray ile arasındaki puan farkı altıya yükseldi. Fenerbahçe için şampiyonluk umutları giderek azalıyor.
6 Mayıs 2024
İşaretlediklerim