Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi iki sanığın tahliyesine karar verdi. Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar, yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Ayhan Bora Kaplan ve çetesine yönelik yürütülüyor. Mahkeme, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.
24 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında, Serdar Sertçelik’in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili üç sivil ve bir komiser gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce üç üst düzey emniyet görevlisi açığa alınmış ve evlerinde arama yapılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Kaplan ve ekibi, 7 Eylül'de yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alınmıştı. Soruşturma genişletilerek 61 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi ve ceza mahkemesine gönderildi.
16 Mayıs 2024

Ankara'da görevden uzaklaştırılan üç üst düzey emniyetçinin evinde arama yapıldı. Bu emniyetçilerin organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü ve İzmir'de yemek yediği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırıldı. Savcılık, dosya için kısıtlama kararı verdi.
14 Mayıs 2024

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'a yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından yedi şüpheli, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.
19 Mayıs 2024

İstanbul Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde polise saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 65 kişiden 52'si, çeşitli suçlamalarla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu suçlamalar arasında 'toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'kamu görevlisine direnmek' bulunmaktadır. Geri kalan 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istenmiştir. Olaylar, Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericilerin Saraçhane'de polis tarafından durdurulması sonucu çıkan arbede ile başlamıştı.
4 Mayıs 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla Mossad'a bilgi sattıkları iddia edilen yedi şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da radikal İslamcı örgüt IŞİD'e bağlı olduğu düşünülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon, IŞİD'in Horasan Vilayeti Türkiye yapılanmasıyla bağlantılı şüphelilere yönelikti. Toplam 23 adrese yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı, operasyonun devamında 3 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklanarak ceza infaz kurumlarına gönderildi.
6 Şubat 2024

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli tutuklandı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklandı.
19 Mayıs 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyenlerin önü Saraçhane'de kesilmiş ve çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 182'si serbest bırakılmış, 30 kişi daha gözaltına alınmıştı. 21 Mayıs'ta yapılan ev baskınlarıyla 27 kişi daha gözaltına alındı ve savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldılar. Mahkeme, 27 kişinin tamamının tutuklanmasına karar verdi.
23 Mayıs 2024

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü eylemleri nedeniyle 15 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu. İstanbul'da Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericiler Saraçhane'de polis tarafından durdurulmuş ve arbede çıkmıştı. Olaylar sonucunda toplamda 217 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 182'si serbest bırakılmıştı. Son olarak, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla 15 kişi daha gözaltına alındı.
21 Mayıs 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan 96 şüpheliden 48'i tutuklama, diğer 48'i ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamıştı. Soruşturma İstanbul Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte ve şüphelilerin hakimlik sorguları bekleniyor.
9 Şubat 2024

Cumhuriyet gazetesinin eski Ankara temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'larının durdurulması görüntüleriyle ilgili olarak 'terör örgütüne yardım etmek' suçundan yargılandı. Daha önce beraat eden Gül, Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden görülen davada beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gül, şu anda İstanbul Adalar belediye başkanı olarak görev yapmaktadır.
28 Şubat 2024

Antalya'da sahte basın kartı ve basın trafik kartı sattıkları tespit edilen altı şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından soruşturma başlatıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin sosyal medyada 'Kriminal Polis Haberleri Gazetesi' adıyla usulsüz basın kartı verdiklerini belirledi. Zanlıların iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda sahte basın kartları, telsiz belgeleri, basın yelekleri ve çeşitli evraklar ele geçirildi.
28 Mayıs 2024

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada karar çıktı. Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl üç ay ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi. Bu kararların ardından protesto eylemlerinin olabileceği gerekçesiyle Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, Batman, Mardin ve Kars gibi birçok kentte eylem yasağı kararı alındı. Diyarbakır Valiliği ayrıca şehri dört günlüğüne giriş-çıkışlara kapattığını duyurdu.
16 Mayıs 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, özel dedektifler aracılığıyla İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden yedisi tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan sorgulamanın ardından yedi şüpheli tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı. Saldırı, DHKP/C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından gerçekleştirildi. Saldırıda iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.
7 Şubat 2024

CHP, DEVA ve Saadet Partisi'nden birer milletvekiline ait olan üç dokunulmazlık dosyası, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Dosyalar, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci ile ilgili. Bu dosyalar, 'Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri' olarak adlandırılıyor ve Anayasa ile Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi.
15 Şubat 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ve futbolcular İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu sevk işlemi, kulüp yönetimi ve oyuncuların belirli disiplin ihlalleri nedeniyle gerçekleşti. Ayrıntılar henüz açıklanmadı ve ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi satmakla suçlanan yedi şüpheliden altısı tutuklandı. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, terör örgütü üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyum olarak atandı. Akış'ın 2014'ten beri silahlı örgüt yöneticiliği, üyelik ve propaganda suçlarından yargılandığı belirtiliyor. Soruşturma, 31 Mart seçimlerinden önce Hakkari'de yapılan 'Öcalan’a özgürlük' yürüyüşüne dayanıyor. İddianame, çeşitli ses kayıtlarına ve gizli tanık ifadelerine dayanıyor.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim