Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda (TŞOF) yaklaşık 105 milyon liralık yolsuzluk tespit edilmesi üzerine mahkeme, federasyonun olağanüstü toplanmasına karar verdi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dahil 11 kişi hakkında dava açıldı. Mahkeme, yolsuzluk suçlaması yöneltilen isimlerin göreve devam etmesi durumunda telafisi güç zararların oluşabileceğini belirtti. Olağanüstü genel kurul toplantısı 4 Temmuz'da yapılacak.
7 Haziran 2024

Türk Nöroloji Derneği ve Türk Tabipler Birliği, yanlış botoks uygulamalarının botulizm hastalığına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Yanlış uygulamalar sonucunda bulanık görme, çift görme, solunum yetmezliği ve kas güçsüzlüğü gibi ciddi nörolojik belirtiler ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar, botoks uygulamalarının yetkin kişiler tarafından ve Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle yapılması gerektiğini vurguluyor. Botulizmin artışının nedenleri arasında bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmamış mide botoksu uygulamaları ve yetkin olmayan kişilerce yapılan kozmetik botoks işlemleri bulunuyor.
23 Ağustos 2024

Televizyon programcısı ve gazeteci Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonucu trafik kazası geçirdi. Uca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kazanın kendisini kaybettiği bir an sonucu meydana geldiğini ve boyun şah damarının her iki tarafının da tıkalı olduğunu öğrendiğini belirtti. Uca, bir hafta boyunca Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım İnme Merkezi'nde tedavi göreceğini ve pıhtıların eritilmesi ve tıkanıklığın giderilmesine çalışılacağını ifade etti.
4 Kasım 2023

Kayseri'nin Talas ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli bir çocuk, anahtarı üzerinde unutulan halk otobüsünü kaçırdı. Otobüsü çalıştırıp sürmeye başlayan çocuk, polisin 'dur' ihtarına uymayarak yaklaşık dört kilometre ilerledi. Hulusi Akar Bulvarı'nda orta refüje çarpan otobüs maddi hasara uğradı. Polis tarafından yakalanan çocuk, Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü ve otobüs sahibine teslim edildi.
4 Temmuz 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan bir otomobil, metro hattının duvarına çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Necip Sinan ve beraberindeki Furkan Şenbağ, Hasan Hüseyin Acar hayatını kaybetti, Onur Kapıkıran ise ağır yaralandı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç parçalarının yola saçılması nedeniyle trafik akışı kontrollü sağlandı.
19 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik danışmanlık hizmeti sunacak 'Mor Otobüs' projesini başlatıyor. Otobüs, her hafta beş ilçede 85 mahalleyi dolaşarak kadına yönelik şiddet, psikolojik danışmanlık, sağlık, beslenme ve kariyer danışmanlığı gibi konularda destek sağlayacak. Mor Otobüs'te psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen ve sağlık eğitimcisi gibi profesyoneller hizmet verecek. Ayrıca, İBB'nin Kadın Destek Hattı, dört farklı dilde hizmet sunmaktadır.
24 Kasım 2023

Gaziantep-Nurdağı D400 kara yolunda freni patlayan bir kamyon, trafik ışıklarında bekleyen üç araca çarptı. Kazada beş kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yol trafiğe kapatıldı ve ilgili tüm ekipler olay yerinde gerekli önlemleri aldı.
6 Ekim 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan dokuz özel halk otobüsünü trafikten men etti. Bu karar, özel halk otobüsü sahiplerinin 'zarar ettikleri' gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları taşımayacaklarını açıklamasının ardından geldi. ABB, bu durumun kanuna aykırı olduğunu ve vatandaşların ücretsiz taşıma hakkının engellenemeyeceğini belirtti. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara ise, cezaların devam etmesi durumunda özel halk otobüslerinin çalışmayacağını ifade etti.
22 Eylül 2023

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'nın Model S aracının şubat ayında karıştığı ve bir sürücünün hayatını kaybettiği ölümcül kazayla ilgili yeni bir soruşturma açtı. Kaza sırasında aracın otonom sürüş sistemi kullanılıyor olabileceği şüphesi bulunuyor. NHTSA, 2016 yılından bu yana Tesla'ya 36'dan fazla soruşturma açmış ve bu kazaların 20'sinde otonom sürüş sistemi kullanıldığından şüpheleniliyor. Tesla şirketi kazayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
9 Mart 2023

İstanbul Kadıköy'de, 30 Aralık gecesi iki kadının içinde bulunduğu araca kasıtlı olarak birkaç kez çarpan taksi şoförü Ramazan Şimşek, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Şimşek'in 35'i 'otodan hırsızlık' olmak üzere yedi farklı suçtan toplam 63 kaydı olduğu ortaya çıktı. Kadınlar, taksicinin saldırısından kaçarken polise haber verdi ve olay yerine yakın bir noktada polisler tarafından fark edilen taksici kaçtı. Şimşek, daha sonra gözaltına alındı ve ifadesinde suçlamaları reddetti.
4 Ocak 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen üç taksi sürücüsüne toplam 12 bin 628 lira ceza kesildi. Ayrıca, taksiler çekici yardımıyla kaldırıldı ve çalışma ruhsatları askıya alındı.
9 Ağustos 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Osman Müftüoğlu, tiroid bezinin vücuttaki önemli rolünü ve hipotiroidi durumunda ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını ele alıyor. Tiroid bezinin yetersiz hormon üretimi sonucu yorgunluk, kilo değişiklikleri, cilt ve saç problemleri gibi pek çok sorun yaşanabilmektedir. Ayrıca, nabız sayısında azalma, depresyon eğilimi ve bellekte zayıflama gibi ciddi sağlık sorunları da hipotiroidi ile bağlantılıdır.
4 Mayıs 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Sağlık Bakanlığı'nın geçici görevlendirme politikasının iki genç hekimin ölümüne ve bir hekimin ağır yaralanmasına neden olduğunu belirtti. Sinop'ta meydana gelen trafik kazasında, geçici görevlendirmeyle Boyabat ilçesine giden Dr. Mehmet Turan Yazlak, Dr. Sena Sakin ve sürücü Ender Çoraklı hayatını kaybetti. TTB, hekim lojmanlarının yok edilmesi ve geçici görevlendirmelerin genç hekimler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
12 Haziran 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelinde 7 bin 216 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti, 12 bin 274 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde otoyollarda araç hareketliliğinde yüzde 87,5 artış olduğunu belirtti. Bayram tatili süresince 3 milyon 687 bin 894 araç denetlendi ve 519 bin 242 işlem uygulandı.
25 Haziran 2024

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi ve Aachen Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, uçuş sırasında içki içmenin kardiyovasküler sistemi zorladığını ve kandaki oksijen seviyelerini düşürdüğünü belirtti. Bu durumun uyku kalitesini de olumsuz etkilediği ve özellikle yaşlı bireyler ile tıbbi rahatsızlıkları olanlarda sağlık komplikasyonlarına yol açabileceği vurgulandı. Araştırmacılar, havayollarının uçak içi alkollü içecek tüketimini kısıtlamasını önerdi.
26 Haziran 2024

Avustralya'da, Uber, piyasaya girişinin ardından taksi ve özel araç şoförlerinin yaşadığı ekonomik kayıplar için 178 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Sekiz bini aşkın şoförü temsil eden avukatlar, 2019'da Uber'e karşı dava açmıştı. Avukatlar, Uber'in bu kayıpları uzun süre telafi etmekten kaçındığını, ancak nihayetinde bir uzlaşmaya varıldığını açıkladı. Uzlaşma bedelinin ödenmesi için yüksek mahkemenin onayı gerekmekte.
18 Mart 2024

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Ömer Koray Özbay, yöneticiler tarafından uğradığı baskı ve haksızlıkları anlattığı bir video yayınladıktan sonra intihar etti. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Özbay'ın intiharına neden olan iddiaların araştırılması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi. Önergede, THY'de AKP'li siyasilerin ve AKP'ye yakın kişilerin atamalarının kurum içinde rahatsızlık yarattığı ve mobbing ile liyakat dışı atamaların gündeme geldiği belirtildi.
8 Haziran 2023

İstanbul Fatih'te, '34 AKP 13' plakalı ve çakarlı olduğu iddia edilen bir Range Rover sürücüsü ile bir taksicinin tartışması sosyal medyada dolaşıma girdi. Taksici, sürücüyü çakar takarak yol kesmekle suçlarken, sürücü sürekli birilerini arıyor görülüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bu olayı 'sülale devri' zihniyetinin bir örneği olarak nitelendirerek eleştirdi. Olayın ardından Mahir Akkoyun, 'Erdoğan sayesinde' afişlerinin tasarımcısı olarak bilinen bir kişi, yeni bir tasarım paylaştı.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim