Sözcü gazetesindeki köşe yazarlığını bırakan Yılmaz Özdil'e İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya üzerinden destek verdi. Akşener'in bu desteği, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan ve Türkiye'de çeşitli iddialarla gündeme gelen organize suç örgütü lideri Sedat Peker tarafından retweet'lendi. Peker, geçmişte hükümete yönelik iddialarıyla dikkat çekmiş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun BAE ziyareti sonrasında 'dijital tecrit' altına alındığını belirtmişti.
9 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, parti tüzüğünün 66. maddesi gereği yapılan oylamada, parti üyeleri genel başkan Muharrem İnce'yi oybirliğiyle cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Oylama, tüm il ve ilçe başkanlıklarında gerçekleşti ve saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erdi. Muharrem İnce, seçilmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda umut mesajları vererek destekçilerine seslendi.
12 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masayı terk ederek CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi'nde düzenlenecek olan millet ittifakı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulması beklenirken, Akşener'in toplantıya katılmayacağı açıklandı. İsmi açıklanmayan bir genel başkan, Akşener'in anket talebini eleştirerek siyasetin pop star yarışması olmadığını ve toplumun ortak kararının belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, toplantıda herhangi bir gerginlik yaşanmadığı ve yemekte sohbet edildiği belirtildi.
6 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partinin lideri Meral Akşener'in onayına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktı. Akşener, altılı masayı terk ettikten sonra İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı adaylığı formülüyle masaya döndü. Ağıralioğlu'nun, Akşener'in masaya dönüş görüşmeleri sırasında yaptığı açıklama parti içinde rahatsızlık yarattı ve parti disiplinine aykırı bulundu. Parti yöneticileri, bu tür açıklamaların kar zarar hesabının doğru yapılmasını gerektirdiğini belirtti.
16 Mart 2023

İYİ Parti, AKP'nin 20 yıl süren iktidarının sonuçlarını eleştiren bir video yayınladı. Videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili iyimser açıklamaları, vatandaşların ekonomik krizle mücadele ettiği gerçekleriyle karşılaştırıldı. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin de eleştirildiği video, Twitter üzerinden '#ÇöküşEkonomisi' etiketiyle paylaşıldı.
13 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, düşük anket sonuçları ve ikinci tura kalma ihtimalinin azalması üzerine cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğini açıkladı. İnce'nin bu kararı sonrasında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İnce'yi diyalog için 'sofra'ya davet etti. Akşener, İnce'nin kırgınlığını dile getirirken, seçim sonuçlarının seçmene bağlı olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun davetine olumlu baktığını ifade etti.
11 Mayıs 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik PKK ile ilişkilendirme suçlamalarına tepki gösterdi. Akşener, eğer PKK'lı olduğu iddiası doğruysa dokunulmazlığının olmadığını belirterek, 'derhal tutuklanması' gerektiğini söyledi. Ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinin darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve geçmişte PKK ile mücadelede önemli rol oynadığını vurguladı.
2 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Türkiye'nin güneydoğu bölgelerini etkileyen şiddetli depremler nedeniyle, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin 18 Haziran'a ertelenebileceğini belirtti. Bir hükümet yetkilisinin de seçim yapmanın güçlüklerine işaret ettiği aktarıldı. Akşener, Anayasa'nın 78'inci maddesine göre seçimlerin bir yıl ertelenmesine ihtimal vermediğini ve siyasilerin seçimlerin yapılması için çaba göstermeleri gerektiğini ifade etti.
10 Şubat 2023

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Türkiye'ye üçüncü bir yol sunma çabasının başarısız olduğunu belirterek cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu. İnce, bu kararını Türkiye'nin yararına olduğunu ve seçim sonrası olası suçlamaların önüne geçmek için aldığını ifade etti. Adaylıktan çekilme kararı sonrasında bazı partililer, basın mensuplarına yönelik hakaretlerde bulundu. Ayrıca, İnce'ye yönelik sosyal medyada paylaşılan ve montaj olduğu iddia edilen özel görüntülerle ilgili gelişmeler de makalede yer aldı.
11 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında iktidarın başörtüsü teklifiyle ilgili senaryolarına dair duyumlar aldığını ve bunları ahlaksızca bulduğunu belirtti. Akşener, vatandaşların duygularının sömürülmesine izin vermeyeceğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Gibi' dizisine atıfta bulunarak eleştirdi. Ayrıca, iktidarın teklifi referanduma götürme planlarına da değindi.
18 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, A Haber'de danışman Onur Erim'in cinsiyetçi ifadelerine karşı çıkarak, bu tür söylemlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar vereceğini belirtti. Akşener, geçmişte yaşadığı benzer durumları anlatarak, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve cinsiyetçi ifadelerin politikada kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu tür davranışların cezasız kalmaması gerektiğini ve hukuki yollara başvuracağını ifade etti.
30 Nisan 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme sonrasında, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri Twitter'da birlik ve sakinlik mesajları yayınladılar. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, sakin olunması gerektiğini belirtirken, CHP İstanbul Milletvekili Aytuğ Erdoğdu ve M. Akif Hamzaçebi, partiler arasındaki dayanışmanın önemini vurguladı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'in İYİ Parti'ye yönelik davetinin yanlış anlaşıldığını ve İYİ Parti'nin toplantıya katılması durumunda sürecin devam edeceğini ifade etti.
5 Mart 2023

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran yakma eylemi Türkiye'de geniş çaplı tepkilere neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa'da yaptığı konuşmada İsveç hükümetini kınayarak, Türkiye Cumhurbaşkanlığı kabinesini bu konuda harekete geçmeye çağırdı. Akşener, İsveç hükümetinin gereğini yapması gerektiğini ve aksi takdirde cezalandırılması gerektiğini belirtti.
22 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos'ta bir açıklama yapacak. Parti üyeleri, Akşener'in Türk toplumuna alternatif sunacağını ve hem iktidar hem de muhalefet adına konuşacağını belirtiyor. Ayrıca, Akşener'in 'yeniden güçlü ve kapsayıcı parti' olma iddiasını ortaya koyması bekleniyor. Akşener'in açıklamasının ardından, partideki bazı önemli isimlerin de konuşacağı belirtiliyor.
24 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından, muhalefet partilerinin liderleri Saadet Partisi genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Bu toplantı, Akşener'in ayrılmasından sonra gerçekleşen ilk toplantı olarak kaydedildi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi teklif edilebileceğini ifade etti. Aydın, seçim sürecinde toplumun kazanmaya yönelik bir bakış açısına sahip olduğunu ve zamanla güçlü adayların daha avantajlı hale geleceğini belirtti. Ayrıca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de İnce'yi 'millet ittifakı'nda görmek istediğini ve İnce'ye yönelik eleştirilere karşı çıktığını ifade etti.
22 Mart 2023
İşaretlediklerim