İçişleri Bakanlığı, başka illerde kayıtlı olmalarına rağmen İstanbul'dan ayrılmayan Suriyelilere yaptırımların uygulanacağını bildirdi. İstanbul Valiliği, 28 Temmuz 2023'te yaptığı duyuruda, İstanbul'da bulunan ve başka illerde kayıtlı olan geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların 24 Eylül 2023'e kadar kayıtlı oldukları illere dönmeleri gerektiğini belirtmişti. 24 Eylül 2023 itibarıyla İstanbul'da yasal kalış hakkı olmadığı halde ayrılmayan Suriyelilere yaptırımlar uygulanacak.
21 Eylül 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası, kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır. Olay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan tarafından Twitter üzerinden duyurulmuştur. Olay yerinde inceleme ekipleri, saldırıyla ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.
31 Mart 2023

Sosyal medyada 'internetçi abi' olarak tanınan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve İYİ Parti'nin kurucu genel başkan yardımcısı Taylan Yıldız, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yıldız, istifa sebebini kişisel değil 'sistemsel' olarak nitelendirdi ve temayül yoklamasının düşük katılımlı olmasını eleştirerek 'liyakat' vurgusu yaptı. Daha önce İBB Meclis üyeliğinden istifa ederek milletvekili adayı olan Yıldız, temayül yoklamasında geri sıralarda yer alarak aday gösterilmemişti.
19 Haziran 2023

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için açılan davada, Danıştay 10. Dairesi'nin ret kararını 'hukuka uygun' buldu. Kadın örgütleri ve siyasi partilerin açtığı dava, Danıştay 10. Dairesi tarafından reddedilmiş ve bu karara yapılan temyiz başvuruları da oy çokluğuyla reddedildi. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, karara tepki göstererek, bundan sonraki adımın Anayasa Mahkemesi ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi olacağını belirtti.
2 Ocak 2023

İYİ Parti'nin son anket sonuçlarına göre oy oranlarında düşüş yaşandığı ve parti içindeki istifaların arttığı belirtiliyor. 2019 Türkiye geneli oy oranı %7,30 olan İYİ Parti'nin, İstanbul'da %3,6 ve Ankara'da %6,1 gibi daha düşük oranlara gerilediği ifade ediliyor. Partiden ayrılanların ve oyunu heba etmek istemeyen seçmenlerin, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Ankara'da Mansur Yavaş gibi adayları destekleyeceği öne sürülüyor. Ayrıca, DEM'in büyük şehirlerdeki aday çıkarma politikalarının, mağduriyetten siyasi başarı sağlama veya kaos ortamı yaratma amacı taşıyabileceği tartışılıyor.
8 Şubat 2024

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, partisinin yerel seçimlerde tüm iller için aday çıkarma kararını desteklemediğini belirterek istifa ettiğini açıkladı. Aynı gün içinde eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu. Erdem, siyasete katılma amacının Türkiye'nin zorlu dönemini atlatma ve adil bir hukuk devleti yapısının yeniden sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. İstifa kararını, İYİ Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde başarı getiren güç birliğini sonlandırma kararını yanlış bulması ve mevcut kazanımların riske atılmasını kabul edememesi olarak gerekçelendirdi.
10 Kasım 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik iletişim kampanyasının ilk videosunu sosyal medya üzerinden yayınladı. Video, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, 'saray danışmanları', dezenformasyon yasası ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası gibi konulara değiniyor. Akşener, videoda adaletsiz düzenin sandıkta değiştirileceğini ve İYİ Parti iktidarında İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe konacağını belirtiyor.
15 Ocak 2023

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun eski üyesi Bülent Gürsoy, partisinden istifa ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyip masayı terk etmesi, parti tabanında tepkilere yol açtı ve çok sayıda partili sosyal medya üzerinden istifa ettiklerini açıkladı. Gürsoy, aldığı kararın gerekçelerini ve Kılıçdaroğlu'nu destekleme nedenlerini Twitter hesabından paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik 'Beni kendinle uğraştırma' şeklindeki sözlerini hatırlatarak saldırıyı bu tehditlerin bir sonucu olarak değerlendirdi. Kavuncu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, nefret dilinin ve tehditlerin sonuçlarını vurgulayarak, bu zihniyetin Türkiye'nin en büyük beka sorunu olduğunu ifade etti.
31 Mart 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapılmasını savunan il başkanlarına 'Ya istifa edin ya genel merkez alacak' dediğini belirtti. İYİ Parti ve DEVA Partisi, Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak yapmayıp kendi adaylarına seçime gireceğini açıkladı. İttifakı savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, istifa etmişti. İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil tüm şehirlerde kendi adaylarına seçime girmekte kararlı.
10 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın Kıbrıs'a girişinin engellenmesi ve pasaportuna el konulması olayına ilişkin yorumlarda bulundu. Akşener, bürokratların yasa dışı talimatlara uymamaları gerektiğini ve Atilla'nın durumunun, işlerine yarayan bir bürokratın sonrasında nasıl kenara atılabileceğinin bir örneği olduğunu belirtti. Atilla, ABD'de İran yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla yargılanmış ve hapis cezası almış, Türkiye'ye dönüşünde ise dönemin Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılanmıştı.
2 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantılarından ayrılmasının ardından parti üyeleri arasında bir istifa dalgası yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener'in bu kararı parti tabanında tepkilere yol açtı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, canlı yayında bu süreçte 25-30 bin civarında istifa olduğunu ve önemli bir kısmının geri döndüğünü belirtti. Akşener, daha sonra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüyle masaya geri dönmüştü.
21 Mart 2023

İYİ Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, milletvekili adaylığı için başvurmadığını ve partisine yapılanlardan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Kendisine AKP ve MHP'den teklifler geldiğini ifade etti. Ağıralioğlu, partisinin kararını şerh ederek koruduğunu ve genel başkan Meral Akşener'den adaylık talebi gelirse başvurabileceğini söyledi. Ayrıca, bir milletvekilinin partisinden ayrılması durumunda milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini, ancak partinin kuruluş ilkelerinden sapması halinde başka bir partiye geçilebileceğini dile getirdi.
24 Mart 2023

Yeşiller Partisi, İçişleri Bakanlığı'nın partinin kuruluşunu engelleyen tutumuna karşı hukuki mücadele yürütüyor. Parti, 21 Eylül 2020'de gerekli belgeleri bakanlığa teslim etti ancak tüzel kişilik kazanamadı. Ankara 8'inci İdare Mahkemesi, bakanlığın tutumunu hukuka aykırı buldu, fakat İçişleri Bakanlığı kararı istinafa taşıdı ve Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi önceki kararı kaldırdı. Yeşiller Partisi, bireysel örgütlenme ve seçme-seçilme özgürlüğünü vurgulayarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
19 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, partisinden ve görevinden istifa ettiğini duyurdu. Aydemir, siyasete ülke ve millet için katkıda bulunma amacıyla girdiğini, ancak partideki kurumsal zayıflıklar ve fikir ayrılıkları nedeniyle istifa kararı aldığını belirtti. Türkiye'nin mevcut siyasi atmosferinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, ülkenin demokratik, özgürlükçü ve şeffaf bir siyaset sistemine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Aydemir, İYİ Parti'deki görev süresince Meral Akşener'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.
25 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Kıskaca alındık, dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu durum iktidar kanadını memnun ederken, muhalefeti kızdırdı. HDP içinde ise tepkiler karışık oldu; bazıları şaşırmadıklarını ifade ederken, bazıları olumlu bir rahatlama ifade eden 'oh' yorumunda bulundu. Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda Akşener'in bu hareketi eleştirildi ve İYİ Parti'nin siyasi konumlandırması tartışıldı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının parti yetkili kurulları tarafından onaylanmadığını ifade etti. Paçacı, sokakta Kılıçdaroğlu'na yönelik itirazları göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin kendi içinden bir aday çıkarabileceğini ve partinin genel eğiliminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim