A Haber'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında yapılan, 'Teröriste eli değmemesi mühim değil, başka şekilde değmiştir' ifadesine İYİ Partililer tepki gösterdi. Sosyal medyada infial yaratan bu sözler üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cinsiyetçi ve ahlak dışı söylemleri kınadığını belirtti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, partilileri A Haber önünde yapılacak basın açıklamasına davet etti. İYİ Partililer, A Haber merkezinin kapısına dayanarak Meral Akşener lehine sloganlar attı.
29 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Toplantıda, her iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Gazeteci İsmail Küçükkaya, İYİ Parti'ye yakın bir kaynaktan 'Anlaşıyoruz' mesajı aldığını bildirdi.
6 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç büyük kentte önde olduğunu belirtti. İki başkan aynı zamanda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarıdır. İmamoğlu, iktidarın düşüşte olduğunu ve seçim sonuçlarına yönelik manipülasyonlara karşı olduklarını ifade etti. Yavaş ise, elde edilen verilere göre Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,42 ile Erdoğan'ın önünde olduğunu ve büyük kentlerden gelen sonuçların seçimin ilk turda sonuçlanabileceğini işaret ettiğini söyledi.
14 Mayıs 2023

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi fikrini gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu öneriyle altılı masaya geri döndü. İmamoğlu ve Yavaş'ın şu anki belediye başkanlığı görevlerine devam etmeleri ve cumhurbaşkanı yardımcılığı atamalarının yerel seçimlerden sonra yapılması olasılığı da tartışılıyor. Resmi olarak bu görev için istifa etmeleri gerekmeyip, sadece atamaları yapıldıktan sonra istifa etmeleri gerekiyor.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada, uzun süredir siyasetin kutuplaştırıcı bir dil ile yapıldığını eleştirdi. Seçimlerin bayram havasında geçmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, başbakanlık için pazarlık yapmak istemediğini, halkın helal oylarıyla bu makama gelmek istediğini belirtti. Ayrıca, 'Kürt'sün eşitsin PKK'lısın' denklemini reddettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus cüzdanı sahibi olarak eşit olduğunu ifade etti.
14 Nisan 2023

Habertürk yazarı Kübra Par, Ciner Grubu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve olası cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş'ı desteklediğine dair Oda TV tarafından yayımlanan haberlere cevap verdi. Par, Habertürk'ün ne kurumsal bir tavır sergilediğini ne de yazarlarına bir yönlendirme yapıldığını belirtti. Ayrıca, kendi yazılarında sadece kamuoyuna açıklanan anketlere atıfta bulunduğunu ve herhangi bir siyasi figürü desteklemediğini ifade etti. Habertürk'te daha önce Mansur Yavaş'ın HDP seçmeni nezdindeki popülaritesini gösteren anketler de paylaşılmıştı.
20 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmek üzere Ankara'ya hareket etti. Gazeteci Barış Pehlivan, İmamoğlu'nun yarın da CHP Genel Merkezi'nde olacağını ve yapıcı bir tutum sergilemesinin beklendiğini ifade etti. Bu ziyaret, altılı masa toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu adaylığa karşı çıkarak altılı masadan ayrılmasının ardından gerçekleşiyor.
3 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık döneminde PKK kurucusu Abdullah Öcalan'ı serbest bırakma girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Yavaş, Erdoğan'ın imzasının bulunduğu 2003, 2006 ve 2013 yıllarına ait kanun tekliflerini göstererek bu iddialarını destekledi. Erdoğan'ın seçim kampanyasında muhalefeti 'terörle ilişkili' olarak gösterdiği ve bu konuda suçlamalarda bulunduğu belirtilirken, muhalefetin ise gerçek görüntüler ve belgelerle bu suçlamaları yalanlamaya çalıştığı ifade edildi.
21 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen yarış ikinci tura kaldı. HDP ve Yeşil Sol Parti, seçim sonuçlarına itiraz ederek, bazı oyların yanlış partilere yazıldığını iddia etti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerin hileyle kazanıldığını öne sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Mansur Yavaş, itiraz süreçlerinin sürdüğünü ve endişe edilmemesi gerektiğini belirtti.
16 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in itirazı sonrası krize yol açmıştı. Kriz, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterileceği formülle aşıldı. İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen mesajlar yayınladılar.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmaya varamaması üzerine bir toplantı düzenledi. Akşener, İYİ Parti'nin zor bir tercihe zorlandığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Altılı masanın toplantısında Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın aday olmasını önerdi, ancak bu öneri kabul görmedi. Akşener, bu durumu parti yetkilileriyle danışacağını söyledi ve toplantı sonrası İYİ Partililer 'Türkiye iyi olacak' ifadesiyle olumlu bir tavır sergiledi.
3 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine Adıyaman'da yanıt verdi. Erdoğan'ın geçmişteki tehditlerini hatırlatan Akşener, bu tehditlere rağmen hiçbir zaman geri adım atmadığını ve Silivri'nin kendisi için soğuk olmadığını belirtti. Akşener, Erdoğan'a sinirlenmemesi ve papatya çayı içmeye devam etmesi tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, Erdoğan'ın yanındaki kişilere yönelik eleştirilerde bulunarak, onları tehdit etmesi gerektiğini ifade etti.
30 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimler öncesi son grup toplantısında, İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayına atıfta bulunarak, eline aldığı kurşunlarla partililerden cesaret ve kararlılık sözleri aldı. Akşener, iktidar ve Emniyet'in açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, zorluklara karşı direnme ve mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca, 15 Mayıs'ta tarih yazacaklarına dair mesajlar verdi.
5 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören'de sahipsiz köpeklerin bir çocuğa saldırmasının ardından hayvanseverlerin sahipsiz köpekler konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Yavaş, belediyenin maliyetini karşılayacağı butik barınaklarda hayvanseverlerin köpeklere bakmalarını istediğini ve kısırlaştırma çalışmalarının yanı sıra barınakların da çözüm olabileceğini söyledi. Ayrıca, bu sorunun ülke genelinde yaşandığını ve Meclis'ten bir kanun çıkmasını beklediğini belirtti.
9 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Güdül ilçesinde yaptığı ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, helal oylarla başbakan olacağını ifade etti. Akşener, siyasetin seçmenin dertlerine derman olmak için rekabet etmesi gerektiğini ve enerjinin birbirini eleştirmek yerine bu yönde kullanılması gerektiğini belirtti.
20 Nisan 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yayınladığı bir video ile cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olarak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu duyurdu ve seçim vaatlerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, ekonomik sıkıntılar, afetlere hazırlık ve doğru şehirleşme gibi konulara değindi ve bu görevler için İmamoğlu ve Yavaş'ı işaret etti. İmamoğlu ve Yavaş da kendi konuşmalarında kentleşme, sosyal devlet anlayışı ve teknolojik atılımlar gibi konularda hedeflerini ve hazırlıklarını dile getirdiler.
23 Nisan 2023
İşaretlediklerim