Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan görüntülerde, Malatya'da meydana gelen deprem sonucu yıkılan binaların enkazı dronla çekildi. Görüntülerde, enkaz altında kalan kişilerin olup olmadığını kontrol etmek için bir vatandaşın enkazda seslenerek arama yaptığı görülüyor. Kurtarma çalışmalarına vatandaşların da katıldığı anlaşılıyor.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 24 bin 617 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Çevre Bakanı Murat Kurum, 10 ilde 171 bin 882 binanın incelendiğini ve 24 bin 921 binanın yıkık veya ağır hasarlı olduğunu belirtti. Üniversiteler uzaktan eğitime geçti ve öğrenci yurtları depremzedelere açıldı. Hatay'da yapı denetim ve yapı malzeme şube müdürlüğünün bulunduğu bina 'apar topar' yıkıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kaybının 22 bin 327'ye, yaralı sayısının 80 bin 278'e yükseldiğini duyurdu. Adalet Bakanlığı, deprem suçları soruşturma büroları kurulması için başsavcılıklara yazı gönderdi.
11 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, Hatay'da yaşayan kızı ve eski eşinin enkaz altında olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu. Aydın, eski eşi Elif Torun Öneren'in enkazdan çıkarıldığını duyurdu ve kızının da enkaz altından bir an önce kurtarılmasını beklediğini ifade etti. Deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ilde hissedildi ve can kayıpları ile yıkımlara yol açtı.
6 Şubat 2023

Malatya'da, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören Özbay Apartmanı çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Çöken binanın yanındaki binada mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Vali Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu ve çökmenin MASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
25 Nisan 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonucunda Hatay İskenderun Devlet Hastanesi'nin bir bölümü yıkıldı. Depremler Türkiye'nin birçok yerinde hissedildi ve çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı. 7 Şubat itibariyle ölü sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 bin 426 ve yıkılan bina sayısı 5 bin 775 olarak kaydedildi. Yıkılan binalar arasında Antakya ve İskenderun hastaneleri ile Hatay'daki Akademik Hastane ve Adıyaman Gölbaşı Hastanesi de ağır hasar gören yapılar arasında yer alıyor.
7 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremin ardından 138 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarılan 51 yaşındaki Emine Doğu, sağlık ekiplerine özel hastaneye götürülmemesini istediğini söyledi. Emine Doğu'nun maddi durumu nedeniyle böyle bir talepte bulunduğu anlaşıldı. Acil Tıp Uzmanı Orhan Eroğlu, Doğu'nun bu isteğine duyarlı bir yanıt verdi. Kurtarılan kadının tedavisi sahra hastanesinde devam etmektedir.
13 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden 44 gün sonra Hatay Samandağ'da temel ihtiyaçlar karşılanamayan bölgeler bulunuyor. Sanatçı Mahsun Kırmızıgül, bir muz serasında yaşam mücadelesi veren 200 kişiyi görüntüledi. Bu kişiler arasında çocuklar, hamile kadınlar ve yaşlılar da var. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, çadır eksikliği nedeniyle insanların hasarlı binalarda kaldığını ve enkaz altında kaldıklarını belirtmişti. Kırmızıgül, yaşanan duruma dikkat çekerek Kızılay ve AFAD'a göreve çağrıda bulundu.
23 Mart 2023

Türkiye'nin yaşadığı en büyük ikinci deprem olan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Diken ekibi hasarın yoğun olduğu Hatay bölgesinde bir hafta geçirerek incelemelerde bulundu. Depremzedelerle yapılan görüşmelerde, devlet kurumlarının afet sonrası çalışmaları, arama-kurtarma ekiplerinin ve yardımların bölgeye ulaşma süreci ve hükümet yetkililerinin açıklamalarının bölge halkı tarafından nasıl karşılandığına dair bilgiler toplandı.
18 Şubat 2023

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

Kuzey İrlandalı deneyimli dağcı Noel Hanna, 8 bin 91 metre yükseklikteki Annapurna Dağı'nın zirvesinden iniş yaparken hayatını kaybetti. Hanna'nın ölüm nedeni henüz belirlenemezken, aynı bölgede bir Hintli dağcının da üç gündür kayıp olduğu bildirildi. Hanna'nın ölümü, Annapurna'nın zirvesine tırmanan iki Hintli dağcının kötü hava koşulları nedeniyle kurtarıldığı bir dönemde gerçekleşti. Annapurna'ya tırmanan yaklaşık 400 kişiden 70'ten fazlasının tırmanış sırasında yaşamını yitirdiği kaydedildi.
19 Nisan 2023

Hindistan'ın kuzeyinde 12 Kasım'da çöken bir karayolu tünelinde mahsur kalan 41 işçi, günler süren kurtarma operasyonlarının ardından kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarında, iş makinelerinin arızalanması üzerine 'fare madencileri' olarak adlandırılan ve dar alanlarda insan gücüyle kazı yapabilen uzman kazıcılar devreye alındı. Bu kazıcılar, 90 santimetre genişliğinde bir tünel kazarak işçileri kurtarmayı başardı. 'Fare madenciliği' Hindistan'da tartışmalı ve tehlikeli bir yöntem olarak biliniyor.
28 Kasım 2023

Habibi Neccar Tepesi'nden Hatay'a bakıldığında, deprem sonrası binlerce enkazın kaldırıldığı ve mahallelerin çorak arazilere dönüştüğü görülüyor. Elektrik Mahallesi, depremden önce yaklaşık 900 bina içerirken, şimdi yedi bina kalmış ve bunların da yıkılması planlanıyor. Mahalledeki altı bine yakın nüfustan 1068'i hayatını kaybetmiş, geriye yalnızca üç kişi kalmış. Mahalle sakinlerinin büyük bir kısmı Hatay'ı terk etmiş veya konteynırlarda, köylerde ve çadırlarda yaşamaya başlamış.
7 Şubat 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de üç katlı bir binanın çökmesi sonucu yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını ve enkaz altında kalan iki kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Çökmenin nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bina 1988 yapımı olup, adli ve idari süreçlerin devam edeceği belirtildi.
2 Haziran 2024

İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarıldı ancak hastaneye kaldırıldıklarında kurtarılamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yetkililer olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Elektrik kaçağının kaynağını tespit etmek için bölgeye elektrik verilecek ve araç giriş çıkışına izin verilmiyor.
13 Temmuz 2024

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Enkaz altında kalanların olduğu öğrenildi. Olayla ilgili güncellemeler bekleniyor.
2 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla tanınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızı Irmak Leyla'nın mezarını ziyaret etti. Baba Hançer, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu belirterek, kızının yanı sıra birçok aile ferdini kaybettiğini ancak evlat acısının çok daha ağır olduğunu ifade etti. Ayrıca, felaket sonrası Ankara'ya taşınan ve yeni bir hayat kurmaya çalışan Hançer, her ay kızının mezarını ziyaret ettiğini ve dava süreçlerinin başladığını söyledi.
6 Şubat 2024

Hatay'da deprem sonucu yaralanan 15 yabani kuş, Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. Tedavi süreçleri tamamlanan kuşlar, Alahan Mahallesi'ndeki ormanlık alana bırakıldı. HMKÜ Veteriner Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, depremler sonrası yabani hayvanların tedavisine devam edildiğini belirtti ve bu süreçlerin zorluklarına dikkat çekti.
10 Mayıs 2024

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Hacıfeyzullah Mahallesi'nde yaşayan 47 yaşındaki Nurten Balgünsün, evinin bahçesindeki çamaşır makinesine çamaşır atarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Balgünsün'ün çamaşır makinesindeki elektrik kaçağından kaynaklanan akıma kapıldığını belirledi. Kadının cenazesi otopsi işlemleri için Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Ağustos 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Daha önce yapılan aramalarda iki işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.
4 Mayıs 2024
İşaretlediklerim