Geçtiğimiz yıl vefat eden Avusturyalı milyarder ve sanat koleksiyoneri Heidi Horten'ın 700 parçalık mücevher koleksiyonu, Cenevre'deki Four Seasons Hotel des Bergues'de düzenlenecek çevrimiçi müzayedelerde satışa sunulacak. Müzayedenin toplamda 150 milyon doların üzerinde gelir getirmesi ve Elizabeth Taylor'ın mücevher koleksiyonunun 116 milyon dolarlık rekorunu geçmesi öngörülüyor. Elde edilen gelir, Heidi Horten Vakfı'na aktarılacak. Ayrıca, Christie's, müzayedenin gelirlerinin bir kısmını Yahudi soykırımıyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacağını açıkladı.
29 Nisan 2023

Avusturyalı ressam Gustav Klimt'in 1925'ten bu yana kayıp olan ve Yahudi Lieser ailesine ait olduğu bilinen 'Fraulein Lieser' portresi Viyana'da bulundu. Tablo, 24 Nisan'da en az 54 milyon dolarlık bir değerle açık artırmaya çıkarılacak ve öncesinde çeşitli ülkelerde sergilenecek. Satıştan elde edilecek gelir, eserin şu anki sahibi ile Lieser ailesinin mirasçıları arasında paylaştırılacak. Klimt'in imzasız bıraktığı ve üzerinde daha fazla çalışmayı planladığı düşünülen eser, im Kinsky müzayede evi tarafından 'sansasyon' olarak nitelendirildi.
26 Ocak 2024

Avrupa Birliği, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye'ye yeniden yapılanma sürecinde destek olmak için 7 milyar avro yardım sağlayacağını duyurdu. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye'ye 1 milyar avro destek vereceklerini açıkladı. Ayrıca, Avrupa Yatırım Bankası da Türkiye'ye 500 milyon avro yardım yapacağını ve 2019'dan beri süren finansman yasağını kaldıracağını belirtti. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, toplam taahhüt edilen yardımın 7 milyar avroya ulaştığını ifade etti.
21 Mart 2023

Almanya'da yaşlanan nüfus nedeniyle ortaya çıkan nitelikli iş gücü açığı, 1 milyon 700 bin kişiye ulaşmış durumda. Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil, yabancı nitelikli iş gücünün ülkeye çekilmesinin önemini vurgulayarak, Almanya'nın bu konuda yeterli sayıda insan çekemediğini belirtti. Bakanlar, Almanya'nın katı bürokrasisini eleştirerek, göç politikalarında değişiklik yapılması gerektiğini ve nitelikli iş gücünün ailelerinin de Almanya'ya taşınabilmesi gerektiğini ifade etti.
5 Haziran 2023

İtalya'nın eski başbakanlarından ve medya patronu Silvio Berlusconi, vefatından sonra açıklanan vasiyetinde, şirket hisselerinin büyük bir kısmını çocuklarına bırakırken, sevgilisi Marta Fascina'ya 100 milyon avro, kardeşi Paolo Berlusconi'ye 100 milyon avro ve siyasi yol arkadaşı Marcello Dell’Utri'ye 30 milyon avro ayırdı. Berlusconi'nin büyük çocukları Marina ve Pier Silvio, Fininvest Holding'in yüzde 53'lük hissesini alırken, diğer çocukları Barbara, Eleonora ve Luigi ise geri kalan hisseleri paylaşacak. Berlusconi'nin toplam serveti 6,5 milyar avro olarak hesaplanıyor.
6 Temmuz 2023

15 Şubat'ta düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' bağış kampanyasında toplanması beklenen 115 milyar liranın 41 milyar lirası henüz yatırılmadı. Habertürk yazarı Kübra Par, Fuat Oktay'ın ekibine ödeme yapmayanların isimlerinin açıklanıp açıklanmayacağını sordu, ancak hukuki bir yaptırım uygulanamayacağı ve bir zaman sınırı olmadığı belirtildi. Yatırılan miktarın tutarı zaman zaman açıklanarak bağışçıların teşvik edilmesi planlanıyor. Devlet bankaları, Varlık Fonu ve tanınmış şirketler arasında da ödeme yapmayanlar olduğu ifade ediliyor.
17 Mart 2023

Türkiye'de memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 30 zam, engelli bireylerin ve bakım aylığı alanların maddi durumunu iyileştirmeye yetmiyor. 2023 yılında en yüksek engelli aylığı 2 bin 392 TL, bakım aylığı ise 4 bin 336 TL olarak belirlendi. Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği Başkanı Süleyman Akbulut, 731 bin engelli ve ailesinin açlık sınırının altında yaşadığını belirtiyor. Engelli bireyler ve aileleri, engellilikten kaynaklanan ekstra mali yükümlülükler nedeniyle daha fazla gelire ihtiyaç duyuyor. Ayrıca, engelli bakımını üstlenen aile yakınları, sosyal güvencesiz bir şekilde ve asgari ücretin yarısı kadar bir gelirle çalışmak zorunda kalıyor.
4 Ocak 2023

Slovenya Başbakanı Robert Golob, ülkede son günlerde meydana gelen selin neden olduğu hasarın 500 milyon avroyu aşabileceğini belirtti. Golob, ülkenin tarihinin en kötü doğal afetiyle karşı karşıya olduğunu ve ülkenin üçte ikisinin ani sellerden etkilendiğini ifade etti. Altyapı, ev ve işyerlerinin hasar gördüğü, vatandaşların helikopter ve botlarla tahliye edildiği belirtildi. Ayrıca, sel nedeniyle dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
5 Ağustos 2023

Hollanda'da Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yapılan ortak televizyon yayını sonrasında toplanan bağış miktarı 89 milyon avroya yaklaştı. Kampanyaya destek veren işletmeler hasılatlarını, sanatçılar ise sanat eserlerinin açık artırmayla elde edilen gelirlerini bağışladı. Türk asıllı Hollandalı sanatçılar Karsu Dönmez ve Hadise de canlı yayınlara katılarak destek verdi. Toplanan bağışlar, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin temel ihtiyaçları için kullanılacak.
16 Şubat 2023

Özbekistan'ın eski lideri İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova, uluslararası bir suç örgütünü yönetmek ve yüz milyonlarca dolar rüşveti aklamakla suçlanıyor. 2005-2013 dönemini kapsayan bir soruşturma sonucunda Kerimova'nın İsviçre'deki 857 milyon dolarlık mal varlığına el konuldu. Kerimova, Özbekistan'ın telekom sektörüne erişim karşılığında rüşvet almak ve parayı İsviçre'deki banka hesapları ve diğer ülkelerdeki ayrıntılı bir hesap ağı aracılığıyla aklamakla suçlanıyor.
30 Eylül 2023

TBMM Genel Kurulu'nda, memur emeklilerinin aylıklarını yüzde 25 oranında artıran bir düzenleme AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Muhalefet, bu artış oranını yeterli bulmayarak, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını önerdi, ancak bu önerge kabul görmedi. Kanun teklifi, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi için ek MTV ihdası gibi konuları da içeriyor ve Genel Kurul'da görüşmeler devam ediyor.
13 Temmuz 2023

İsveç, bu yıl İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nı Loreen'in 'Tattoo' isimli şarkısıyla kazandı. Kazanmanın ardından, 2024 yılında düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nın 11 Mayıs'ta İsveç'in Malmö kentinde yapılacağı duyuruldu. Eurovision'un yürütücü süpervizörü Martin Österdahl, Malmö'nün yarışma tarihinde özel bir yere sahip olduğunu ve daha önce de 1992 ve 2013 yıllarında yarışmaya ev sahipliği yaptığını belirtti. İsveç, Eurovision'a toplamda yedinci kez ev sahipliği yapacak.
9 Temmuz 2023

Türkiye Milli Voleybol Takımı oyuncusu Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında 200 bin liralık soruda takıldı. Soru, 2008'deki Fenerbahçe-Sevilla maçıyla ilgiliydi. Güneş, telefon jokerini kullanarak o maçta Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Volkan Demirel'i aradı. Demirel, soruyu 'Fenerbahçe kalecisi yani ben üç penaltı kurtarmışımdır' diyerek yanıtladı. Güneş, kazandığı ödülü Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden ve hayali 'Zehra Güneş olmak' olan Ceren Topal'ın takımı Hatayspor’a bağışlayacak.
30 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve eşi Selçuk Bayraktar, 10 milyon lira mal varlığı ile Kültür ve Medeniyet Vakfı'nı kurdu. Vakfın diğer kurucuları arasında 'Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar' başkanı Abdullah Eren ve T3 Vakfı mütevelli heyeti üyesi Mehmet Ali Nart da yer alıyor. Vakfın amacı, kadim değerlerle günümüz toplumsal sorunlarına çözümler üretmek olarak tanımlanmıştır.
7 Ocak 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' adlı ortak canlı yayın bağış kampanyasında toplam 115,1 milyar lira bağış toplandı. Kampanyaya 213 televizyon, 562 radyo, sanatçılar, iş insanları, sporcular, siyasiler ve resmi kurum temsilcileri katıldı. Vatandaşlar tarafından 9 milyonu aşkın SMS gönderilerek destek sağlandı. Toplanan yardımlar AFAD ve Kızılay'a verilecek.
16 Şubat 2023

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasına Emlak Konut 1 milyar lira bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak Emlak Konut'un 1 Ocak-31 Mart faaliyet raporuna göre, vadettiği bağışın sadece 700 milyon lirası ödenmiş ve kalan 300 milyon lira hakkında bilgi verilmemiş. Ayrıca, şirketin seyahat giderleri ve reklam giderleri artış göstermiş, reklam giderleri personel giderlerinin üç katından fazla olmuş.
14 Temmuz 2023

İspanya Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, sosyal eşitsizlikle mücadele amacıyla 18 yaşına basan her gence 20 bin avro verilmesini önerdi. Bu öneri, 23 Temmuz'da yapılacak erken genel seçimler öncesinde gelmiş olup, finansmanın zenginlerden alınacak vergilerle sağlanması planlanıyor. Ekonomi Bakanı Nadia Calvino ise önerinin pratikte mümkün olmadığını belirtiyor. Diaz, öneriyi 'evrensel miras' olarak adlandırıyor ve tüm genç İspanyollar için geçerli olmasını istiyor.
6 Temmuz 2023

Almanya'nın eski başbakanı Angela Merkel, Almanya'da yaşayan Türklerin başbakanının kendisi olduğunu belirtti. Merkel, görev süresi boyunca Almanya'da sürekli olarak yaşayan herkesin başbakanı olduğunu ifade etti. Almanya'da yaşayan Türklerin ülkenin bir parçası olduğunu belirten Merkel, son yıllarda Almanya'ya kalıcı olarak yerleşenlerin sayısının arttığına işaret ederek bu insanları toplumla bütünleştirme görevinin devam ettiğini vurguladı.
2 Ekim 2023

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Hatay'da meydana gelen depremin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında, General Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde bir enkazdan sesler duydu. Ekipler, yaklaşık üç saatlik bir çalışmanın ardından 41 yaşındaki anne Neslihan Karadeniz ve çocukları Fatma, Münire ve Ramazan Karadeniz'i depremden 108 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkardı. Kurtarılan aile hastaneye sevk edildi.
10 Şubat 2023

Trabzonspor'un olağan mali genel kurulu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Denetleme kurulu üyesi İsmet Keskin, kulübün 31 Ekim 2023 tarihi itibarıyla net borcunun 4 milyar 45 milyon lira olduğunu açıkladı. Ayrıca, yönetim kurulu idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi.
3 Aralık 2023
İşaretlediklerim