İzmir'de, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan bir yurttaş, tutuklandı. İzmir Başsavcılığı, takma ad kullanan sosyal medya kullanıcısının gözaltına alınması için soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, iddia edilen kişinin bir hastanede hemşire olarak görev yapan E.K. olduğu belirlendi.
1 Eylül 2023

Bombacı Mülayim olarak bilinen polis memuru V.K, hukuksuz bir şekilde tutuklandığı gerekçesiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin ardından tahliye edildi. V.K, polislerin sorunlarını gündeme getirmesiyle tanınıyordu ve son olarak Bitlis emniyet müdürü ile ilgili iddiaları gündeme getirmişti. Emniyet Teşkilatı Sendikası, V.K'nin tahliye edildiğini duyurdu.
24 Haziran 2024

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli savcı Ş.B. hakkında, bir kâtibi taciz ettiği iddiasıyla dava açıldı. Ş.B.'nin adliyede başka kişileri de sözlü taciz ettiği öne sürüldü. Katip, savcının ısrarla kendisini evine davet ettiğini ve evde yaklaşık bir saat kaldığını ifade etti. Mahkeme başkanı, savcı hakkında zorla getirme kararı verdi ve duruşma ertelendi.
24 Nisan 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

6 Şubat'taki depremin ardından Diyarbakır'dan Adıyaman'a gönüllü olarak enkaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden beş genç, jandarma tarafından şüpheli bulunup polise teslim edildi. Emniyette işkence gördükleri, üzerlerine soğuk su dökülüp elbiseleri çıkarıldıktan sonra çıplak halde şehir dışına bırakıldıkları iddia ediliyor. Gençlerin telefonlarına el konuldu ve bir gencin sakladığı telefonla haber vermesi sonucu avukatlar olay yerine gitti. Gençlerin vücutlarında işkence izleriyle bulunduğu belirtiliyor.
12 Şubat 2023

Sosyal medya fenomeni Gizem Bağdaçiçek, müstehcen içerikli görüntüler paylaştığı iddiasıyla İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. İhbar üzerine harekete geçen polisler, Bağdaçiçek hakkında 'müstehcenlik' suçundan işlem yaptıktan sonra onu adliyeye sevk etti.
7 Aralık 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K'nın ifadesine ulaşıldı. B.K, olay sırasında İZSU gözlemcisinin izinli olduğunu ve Gdz Elektrik'in gözlemci göndermediğini belirtti. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanırken, yedi kişiye ev hapsi ve altı kişiye yurt dışı çıkış yasağı verildi. Bilirkişi raporuna göre, olayda iki kurumun da ihmali olduğu tespit edildi.
21 Temmuz 2024

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım'ın yaralanmalarının hafif nitelikte olduğunu ve işkence suçunun oluşmadığını belirtti. 12 polis hakkında 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu döven polislere 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi. Beş polis ise tüm suçlardan beraat etti.
19 Ekim 2023

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı hükümet aleyhine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polis müdürlerinden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediklerini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alındı ve evlerinde arama yapıldı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16 Mayıs 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Tokat Erbaa Devlet Hastanesi'nde düzenlenen 'Pembe kod' tatbikatında, hırsız rolüne giren bir çalışan, güvenlik görevlisini arabayla sürükledi. Tatbikat senaryosu gereği, bir kişi serviste bulunan bebeği kaçırdı ve hastane genelinde 'pembe kod' uygulaması başlatıldı. Güvenlik görevlileri, hareket halindeki araca atladı ve bir süre o pozisyonda kaldı. Kaçırılan bebek, sağlık ekipleri tarafından ailesine teslim edildi.
20 Ekim 2023

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, Mardin'deki evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Kanbal'ın bilgisayarına el konuldu ve terörle mücadele şubesine götürüldü. Gözaltı gerekçesi henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki kız çocuğunu dövdüğü iddia edilen anne tutuklandı. Çocuk, beyin kanaması şüphesiyle hastaneye sevk edilip ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı. Anne B.Y. ve 18 yaşından küçük iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. B.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli yeniden emniyete götürüldü.
11 Eylül 2024

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İl Başkanlığı binası kurşunlandı ve bu olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener'e yönelik sözleriyle ilişkilendirildi. Saldırıda kullanılan kurşunun, hırsızlık girişimini önlemeye çalışan bir bekçinin silahından çıktığı iddia edildi ve bekçi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu durumu siyasi iktidarın yarattığı kutuplaşmanın ve adaletsizliğin bir sonucu olarak değerlendirdi ve ülkede artan siyasi şiddet olaylarına dikkat çekti.
1 Nisan 2023

Batman'da bir sokak röportajı sırasında kendini Hizbullahçı olarak tanıtan İ.C.K. isimli şahıs, muhalefet liderlerini ölümle tehdit etti. Söz konusu tehditlerin ardından Batman Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve İ.C.K. gözaltına alındı. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı, İ.C.K'nin partileriyle bir ilişkisinin olmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

Tunceli'de, internet üzerinden kiralık ev ilanı verip kapora alarak vatandaşları dolandırdığı iddia edilen bir kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçti ve Pertek ilçesinde yaşayan B.A. isimli şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
26 Eylül 2023

Karabük'te narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda E.K. ve E.P. isimli iki zanlı, üzerlerinde 26,98 gram bonzai ile yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden birinin yakını, adliye girişinde polise teşekkür etti.
19 Ağustos 2024

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, haşemayla site havuzuna girmesine izin verilmeyen Meral Algün'ün şikayeti üzerine site yöneticisi ve görevlisi gözaltına alındı. A.K. ve S.D., 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2024
İşaretlediklerim