İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023

İstanbul Küçükçekmece'de bir sitenin girişinde kedilere tekme atarak şiddet uygulayan Aytuğ Koyuncu, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Küçükçekmece Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı ve Koyuncu tekrar gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Koyuncu, savcılıkta verdiği ifadede kedilere zarar verme niyetinin olmadığını, site yönetiminin kendisine karşı kediler üzerinden tacizde bulunduğunu iddia etti. 2019 yılında da aynı sitede kedileri zehirlediği ve komşularını taciz ettiği iddia edilen Koyuncu hakkında daha önce de tepkiler oluşmuştu.
2 Şubat 2023

İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde 10 yıl önce polis kurşunuyla ölen Uğur Kurt'un davasında, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararı sonrası yeniden görülen duruşmada savcı, sanık polis Sezgin Korkmaz için iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı, Korkmaz'ı 'taksirle birinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla itham etti. Mahkeme, savunma için süre vererek duruşmayı 1 Mart 2024'e erteledi. AYM, Uğur Kurt'un yaşam hakkının ihlal edildiğine hükmetmiş ve dosyanın yeniden yargılanması için karar vermişti.
15 Aralık 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiasıyla açılan dava ertelendi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl altı aya kadar, Kadir İstekli ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Davanın üçüncü duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görüldü ve 5 Haziran 2023 tarihine ertelendi.
31 Mart 2023

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunları, Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarı olayını haber yapanlara karşı çıkan okul müdürü Cafer Koçyiğit'i mezuniyet töreninde sırtlarını dönerek protesto etti. Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının kendisini altı yaşındayken imam nikahıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili henüz kimse tutuklanmazken, tepkiler sonucu iki isim gözaltına alınmıştı. Müdür Koçyiğit ise olayı haber yapanları Kuran ayetiyle eleştirmişti.
2 Haziran 2023

İstanbul Başakşehir'de, Hacı Ali Osman Gül İlkokulu'nda bir veli, çocuğunu sınıfa kadar bırakmasına izin verilmemesi üzerine üç aylık hamile öğretmen E.Ç'ye şiddet uygulayıp hakaret etti. Aynı veli, güvenlik görevlisi R.Ç'ye de saldırdı. Veli M.Ö, 'görevli memura mukavemet', 'kasten yaralama', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
20 Aralık 2023

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

TED Antalya Koleji'nde Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarında konuşan öğretmen E.K. gözaltına alındı. Öğretmenin konuşması sosyal medyada geniş yankı buldu. Antalya Emniyet Müdürlüğü, öğretmenin 'Türkiye Yüzyılı'nı hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yapıldığı ve birlik ve beraberliği zedeleyerek, ayrıştırıcı tutum sergilendiği' gerekçesiyle gözaltına alındığını açıkladı. Öğretmen hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan adli işlem yapıldığı belirtildi.
31 Ekim 2023

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

Antalya'nın Serik ilçesinde bir okulun bahçesindeki Atatürk büstüne balyozla zarar veren şüpheli tutuklandı. Olay, Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulunun bahçesinde meydana geldi. Güvenlik kamerası görüntülerinden yüzünde maske bulunan bir kişinin balyozla büste zarar verdiği belirlendi. Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin O.G. olduğunu tespit etti ve gözaltına aldı. Şüpheli, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
17 Ağustos 2023

İstanbul'da bir camide imamın Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmesine 'Kafir' diyerek tepki gösteren ve bu anı sosyal medyada paylaşan şahıs tutuklandı. Anadolu Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda şüpheli Ahmet B., 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklandı.
11 Kasım 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile 'evlendirilmiş' ve cinsel istismara maruz kalmıştır. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl altı aya kadar, Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istenmektedir. Davanın dördüncü duruşması ertelenmiş ve 17 Temmuz 2023 tarihine alınmıştır.
5 Haziran 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

İnsan hakları kurumlarında çalışan 11 kişinin yargılandığı Büyükada davası, Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından yeniden görülmeye başlandı. Yargıtay, bir sanığın eksik araştırma sonucu hapis cezası aldığını ve üç sanığın beraat etmesi gerektiğini belirtmişti. İstanbul 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bozma kararına uyduğunu açıkladı ve Taner Kılıç hakkındaki yurt dışı yasağının devamına ve ByLock kullanımının araştırılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 6 Haziran'da yapılacak.
8 Mart 2023

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine neden olduğu iddia edilen sahte görüntülere ilişkin iddianameyi iade etti. İddianamede, 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar ve Cevheri Güven de suçlanıyordu. Mahkeme, iddianamenin iadesinde, Yaşar ve Güven'in birlikte hareket ettiklerine dair iddia ve delil bulunmadığını belirtti. Ayrıca, iddianamede hangi eylemin ne şekilde hangi suçu oluşturduğuna ilişkin bir anlatımın yer almadığı savunuldu.
26 Temmuz 2023

Sivas'ta, bir süre önce ayrıldığı iddia edilen bir kadını sokakta dövüp saçından sürükleyerek kaçırmaya çalışan bıçaklı bir erkek tutuklandı. Olay yerinde bulunan bir vatandaşın fırlattığı kavanozun saldırganın sırtına isabet etmesi ve kadının yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar sayesinde kadın, saldırganın elinden kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganı kısa süre sonra yakaladı ve adliyeye sevk etti.
3 Kasım 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, sınavsız olarak yaptığı 199 KYK yurt müdürü ataması, Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası'nın açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından iptal edildi. Mahkeme, atamaların kanuni dayanağının olmadığını belirterek, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının zorunlu olduğuna hükmetti. Sendika başkanı, yapılan atamaların liyakatsiz olduğunu ve başka usulsüz atamaların da olduğunu ifade etti.
7 Kasım 2023

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü bir kişiyi öldürmek suçundan yargılanmış ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Şeker'in cezası, Yargıtay tarafından onaylandı. Bu gelişme üzerine Kadir Şeker, Kadınhanı ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı ve cezaevine teslim edildi.
1 Haziran 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile evlendirilmesi ve cinsel istismar iddiaları üzerine açılan dava, İstekli'nin avukatının vekillikten çekilme dilekçesi vermesi sebebiyle ertelendi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl altı aya kadar, Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor. H.K.G., cinsel istismar iddialarıyla 2012'de doktora başvurmuş ve soruşturma başlatılmıştı.
17 Temmuz 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının kendisini altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. İki yıllık şikayet sürecinin ardından dava açıldı ve tepkiler üzerine Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı. İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava başladı ve Gümüşel'in müritleri adliye önünde toplanarak 'hocalarının' tahliyesini talep etti.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim