İstanbul Güngören'de bir kahvehaneye silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
30 Ağustos 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşanan bir olayda, 25 yaşındaki Dilara Alagöz, tartıştığı annesi Ayşe Alagöz'ü bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından Dilara Alagöz, inşaat halindeki bir binanın çatısından atlayarak yaşamına son verdi.
3 Ekim 2023

Batman'ın Cudi Mahallesi'nde Murat E. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi Aysel E.'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, beş çocuk annesi Aysel E.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Murat E. gözaltına alındı ve Aysel E.'nin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
8 Temmuz 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023

Erzincan-Sivas kara yolunun Kızıldağ mevkisinde, kar, tipi ve buzlanma koşulları altında bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Kaza sonrası bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.
30 Mart 2023

Van'ın Muradiye ilçesinde bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla altı şüpheli gözaltına alındı. İl emniyet müdürlüğü, sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan ve olayın kamu görevlileri ve siyasetçileri de içerdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan soruşturma sonucunda dört şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi, bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve bir şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Ayrıca gerçeği yansıtmayan paylaşımlar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
13 Ocak 2023

Kayseri Melikgazi ilçesinde, bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunmasının ardından polis soruşturma başlattı. Yaklaşık 750 hamile veya yeni doğum yapmış kadınla görüşülüp, 550 saatlik kamera kaydı incelendi. Soruşturma sonucunda, bebeğini çöpe attığı tespit edilen 32 yaşındaki anne İ.C. yakalanarak tutuklandı. Anne, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişiden hamile kaldığını ve evde ölü doğurduğu bebeği çöpe attığını ifade etti.
6 Temmuz 2023

Fransız 'terörle mücadele' polisi, Paris'te peçeli bir kadını 'tehdit ettiği' gerekçesiyle vurdu. Polis kaynağına göre, kadın kendisini havaya uçurmakla tehdit etmiş ve polisin emirlerine uymamış. Hükümet sözcüsü Olivier Véran, kadının 'peçe taktığını' ve 'cihatçı imalar içeren saldırgan ifadeler' kullandığını belirtti. Olayla ilgili iki ayrı soruşturma başlatıldı.
31 Ekim 2023

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde bir kişi çevresindekilere rastgele bıçakla saldırdı. Olayda en az üç kişi hayatını kaybetti, altısı ağır yedi kişi yaralandı. Polis, halktan şehir merkezini terk etmelerini istedi ve saldırganın kaçtığını belirtti. Saldırının, şehrin 650'inci yılı şerefine düzenlenen festivalde gerçekleştiği açıklandı.
24 Ağustos 2024

Adana'nın Seyhan ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, yoldan geçmekte olan bir kadının kucağındaki bebek mermi isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kavgada yedi kişi de yaralandı ve hastanelere kaldırıldı. Yaralanan bebek, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Polis, olaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 21 yaşındaki S.A. isimli genç, evinde oynadığı tabancanın ateş alması sonucu annesi 43 yaşındaki Aysel A'yı başından vurdu. Ağır yaralanan kadın, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, olay yerinden kaçan S.A.'yı bulmak için çalışma başlattı.
22 Mart 2023

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 82 yaşındaki Sıddıka A. evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olay yerine gelen ekipler, yaşlı kadının bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Sıddıka A.'nın Alzheimer hastası eşi G.A. gözaltına alındı. Cenaze, incelemelerin ardından Bolvadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
12 Eylül 2023

Bilecik'te yabancı uyruklu bir kadın dövülerek parmaklarının kesildiği bir olayda iki zanlı gözaltına alındı. Olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri, dört parmağı kesilmiş olan kadını Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hayati tehlikesi bulunan kadının tedavisi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor. Olayla ilgili çalışma başlatan Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu şüpheliler Wahid N. ve Naimi N.'yi gözaltına aldı.
2 Ağustos 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iş arkadaşları tarafından iki gündür haber alınamayan 32 yaşındaki Hasan C. ve kız arkadaşı Gözde V., evlerinde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine polis, çilingir yardımıyla daireye girdi ve çifti ölü olarak buldu. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
27 Haziran 2023

İran polisi, ünlü yönetmen Daryuş Mehrcuyi ve oyuncu eşi Vahide Muhammedifer'in evlerinde bıçaklanarak öldürülmesi olayının failinin tutuklandığını duyurdu. Polis Teşkilatı Sözcüsü Said Muntazer el-Mehdi, cinayetin suç ortaklarını ve gizli yönlerini tespit etmeye yönelik soruşturmaların devam ettiğini belirtti. Ancak el-Mehdi, failin motivasyonu ve Mehrcuyi ile Muhammedifer'le bağlantısına dair bir bilgi vermedi.
19 Ekim 2023

Artvin'in Yusufeli ilçesinde tatil için bulunan 8 yaşındaki Ö.B, akrabalarının evinde bulunan tüfekle oynarken annesi H.B'yi kazara vurdu. Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı Yusufeli Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
28 Ağustos 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, Zeliha Yağmur isimli kadın, oğlu Sefa Yağmur tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Anne ve oğul arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu yaşanan olayda, zanlı olay yerinden ayrılamadan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı.
27 Haziran 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, bir tartışma sonucu eşi tarafından bıçaklanan Leyla K. hayatını kaybetti. Olayı gören diğer sürücüler, saldırganı etkisiz hale getirip polise teslim etti. Leyla K., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan H.K. polis tarafından gözaltına alındı.
31 Ağustos 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 950. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Polis eyleme müdahale etti ve Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabına göre en az 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
10 Haziran 2023
İşaretlediklerim