6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ardından 21 Şubat'ta Hatay'da yaşanan depremler sonucunda ölü sayısı 50 bin 96'ya, yaralı sayısı ise 107 bin 204'e yükseldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer tarafından paylaşılan bu son verilere göre, deprem bölgesindeki yıkık, acil yıkılacak ve orta hasarlı bina sayısı 301 bin olarak belirlendi.
20 Mart 2023

Doğu Kudüs'te bir sinagoga yapılan ve yedi kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından İsrail polisi 42 kişiyi tutukladı. Ayrıca, aynı bölgede 13 yaşında bir çocuk tarafından gerçekleştirilen ikinci bir saldırıda iki kişi yaralandı. İsrail polisi, iki saldırıya yanıt olarak Kudüs bölgesine kalıcı bir terörle mücadele birimi yerleştirdi. Bu olaylar, Batı Şeria'daki Cenin'e İsrail askerlerinin yaptığı baskın sırasında dokuz Filistinlinin öldürülmesinin ardından gerilimin arttığı bir dönemde meydana geldi.
28 Ocak 2023

İsrail ordusunun Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 647'ye yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 228 gündür süren saldırılarında sadece son 24 saatte 85 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 200 kişinin yaralandığını bildirdi. Toplam yaralı sayısı ise 79 bin 852'ye ulaştı. Açıklamada, enkaz altında ve yol kenarlarında hala ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle cenazelere ulaşılamadığı belirtildi.
21 Mayıs 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 210 İsraillinin Hamas tarafından rehin tutulduğunu tespit ettiğini açıkladı. Bu bilgi, Hamas'ın iki ABD'li rehineyi serbest bıraktığı haberinin ardından geldi. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e yönelik saldırılarda 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in saldırılarında ise Gazze'de 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.
21 Ekim 2023

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir pastanede doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen bir patlama meydana geldi. Olayda dört kişi hayatını kaybederken, 20'den fazla kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlama, yerel saatle 15.00'te Barış Manço Caddesi'nde gerçekleşti.
30 Haziran 2024

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler Türkiye'nin birçok ilinde hissedildi ve 17:59 itibariyle can kaybı sayısı 1498 olarak kaydedildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin paylaştığı haritaya göre, 19:04 itibariyle 4,5'ten büyük toplam 42 artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD ise toplam artçı sayısının 120'den fazla olduğunu bildirdi.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli çifte depremlerin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği Şanlıurfa'da, Haliliye ilçesinde altı katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. CHP Şanlıurfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, binanın daha önce boşaltıldığını ve CHP İl Örgütü üyelerinin binada olmadığını açıkladı. Enkazda yaralıların çıkarılması ve arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
5 Mart 2023

Nijerya'nın Borno eyaletinde gerçekleşen intihar saldırılarında 18 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı. Nijerya Acil Durum Ajansı (SEMA) Borno Genel Direktörü Barkindo Saidu, ölenler arasında kadın, çocuk ve askerlerin bulunduğunu belirtti. Ağır yaralı 19 kişi Maiduguri'ye nakledildi. Saldırının Boko Haram tarafından düzenlendiği düşünülüyor.
30 Haziran 2024

Gazze yönetimi, İsrail'in saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 18 bin 205'e yükseldiğini duyurdu. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitimiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saatte 208 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
11 Aralık 2023

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 düzensiz göçmeni buldu. Göçmenlerden ikisi ölü, yedisi yarı baygın haldeydi. Hayati tehlikeleri olan yedi göçmen hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Tankerin sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde 18 Şubat'tan bu yana devam eden şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymaları nedeniyle ölenlerin sayısı 48'e çıktı. Eyalet yetkilileri, 36 kişinin daha arandığını ve yaklaşık 3 bin kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Arama kurtarma çalışmaları şiddetli yağışlar nedeniyle zorlukla yürütülüyor.
23 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler, çevre illeri de etkileyerek büyük bir yıkıma yol açtı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, depremler sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 968'e ulaştı. Ölenler arasında 4 bin 267 Suriyeli de bulunuyor.
4 Mart 2023

AFAD Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında meydana gelen artçı sarsıntıların sayısının 6 bin 40'a ulaştığını açıkladı. 4 ile 5 büyüklüğü arasında 436, 5 ile 6 büyüklüğü arasında ise 40 artçı sarsıntı olduğu belirtildi. Ayrıca, 6 Şubat'tan itibaren 6,6 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildiği bildirildi. AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, artçı sarsıntıların devam edeceğini ve bazılarının 6 ve üzerine çıkabileceğini, hasarlı binalara girilmemesi gerektiğini vurguladı.
19 Şubat 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 2 bin 750'ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 9 bin 700 olduğu bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
16 Ekim 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremler sonucunda ölenlerin sayısı 47 bin 975'e ulaştı. AFAD Başkanı Yunus Sezer'in verdiği bilgiye göre, ölenler arasında 6 bin 278 yabancı uyruklu kişi bulunuyor. Ayrıca, 232 bin 632 binada toplam 651 bin 416 bağımsız birim yıkık durumda veya acil yıkılacak olarak belirlendi.
11 Mart 2023

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Sikandara Rau kasabasında düzenlenen 'satsang' adlı toplu dua sırasında izdiham çıktı. Olayda en az 107 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılardan bazıları hastaneye kaldırıldı ve ölenlerin çoğunun kadın olduğu belirtildi.
2 Temmuz 2024

Radikal İslamcı örgüt IŞİD ile bağlantılı olan Demokratik İttifak Güçleri (ADF), Uganda'da bir ortaokula saldırarak 41 kişinin ölümüne neden oldu. Saldırıda okulun yatakhanesi yakıldı ve yiyecek deposu yağmalandı. Ölenler arasında 38 öğrenci, bir gardiyan ve iki yerel halk üyesi bulunuyor. Yaralanan sekiz kişinin durumu ise ağır.
17 Haziran 2023

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Serçeler köyünde iki aile arasında 200 dönümlük arazi nedeniyle çıkan anlaşmazlık silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada dokuz kişi yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri güvenlik önlemleri alırken, yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olayla ilgili bilgi vererek, jandarma ekiplerinin bölgede gerekli önlemleri aldığını belirtti.
15 Haziran 2023

ABD Afganistan’ın Yeniden Yapılandırılması Özel Müfettişliği (SIGAR) tarafından yayımlanan raporda, ABD ordusunun Afganistan'dan çekilme sürecinin kötü yönetilmesinin ülkenin çöküş sürecini hızlandırdığı belirtildi. ABD'nin 20 yılda Afganistan ordusuna yaklaşık 90 milyar dolar askeri yardım yaptığı, ancak bu yardımların yolsuzluk ve yanlış yönetim nedeniyle etkisiz kaldığı ifade edildi. Ayrıca, Taliban ile ABD arasında imzalanan anlaşmanın Afgan askerleri üzerinde olumsuz bir psikolojik etki yarattığı ve ordunun 11 gün içinde çökmesine yol açtığı vurgulandı.
2 Mart 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit harekatında PKK'nın açtığı taciz ateşi sonucunda Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek'in hayatını kaybettiğini, üç askerin de yaralandığını duyurdu. Yaralı askerler hastaneye kaldırıldı. Ancak, yaralanan askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
9 Ağustos 2023
İşaretlediklerim