İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 11 bin 180'e yükseldiği bildirildi. Ölenler arasında 4 bin 609 çocuk ve 3 bin 100 kadın bulunuyor. Ayrıca 198 sağlık personeli, 20 sivil savunma görevlisi ve 49 gazeteci hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 28 bin 200'e çıktı ve yaralıların yüzde 70'i kadın ve çocuk.
12 Kasım 2023

Gazze yönetimi, İsrail'in saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 18 bin 205'e yükseldiğini duyurdu. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitimiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saatte 208 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
11 Aralık 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 2 bin 670'e, yaralıların sayısı ise 9 bin 600'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
15 Ekim 2023

İsrail basını, Gazze Şeridi'nden başlayan saldırılardan bu yana yaklaşık 750 İsraillinin kayıp olduğunu belirtti. Resmi olmayan raporlar bu durumu ortaya koyarken, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 256 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1788 kişinin yaralandığını açıkladı.
8 Ekim 2023

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 6 bin 500 kişinin kayıp olduğunu belirtti. İsrail ile Hamas arasında dört günlük 'insani ara' verilmesi konusunda anlaşma sağlanmış ve bu süreçte 81 İsrailli rehine ile 240 Filistinli mahkum serbest bırakılmıştı. Ancak 'insani ara'nın sona ermesiyle İsrail saldırılarına devam etti ve Gazzeli yetkililere göre ateşkes sonrası 178 Filistinli öldürüldü.
2 Aralık 2023

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenledi. Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini belirtti. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda toplamda 35 bin 984 Filistinli öldü, 80 bin 643 kişi yaralandı.
27 Mayıs 2024

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 2 bin 750'ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 9 bin 700 olduğu bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
16 Ekim 2023

7 Ekim'den bu yana Gazze'de İsrail saldırıları sonucunda ölü, yaralı ve kayıp sayısının 110 bini geçtiği bildirildi. Gazze hükümetinin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 30 bin 960 kişi hayatını kaybetti, bu kişiler arasında 13 bin 500 çocuk, 9 bin kadın, 364 sağlık çalışanı, 48 sivil savunma personeli ve 133 gazeteci bulunuyor. Ayrıca, 72 bin 524 kişi yaralandı ve 7 bin kişi enkaz altında kaldı. Saldırılar nedeniyle Gazze'nin altyapısında büyük yıkım meydana geldi ve maddi hasar 30 milyar doları aştı.
9 Mart 2024

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısının 16 bin 248'e ulaştığı bildirildi. Hamas'ın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in resmi savaş ilan ettiği ve son bir haftalık ateşkesin bitmesiyle Gazze'nin yeniden bombalandığı belirtildi. Gazze'deki hükümete bağlı medya ofisi, ölenlerin 7 bin 112'sinin çocuk, 4 bin 885'inin kadın olduğunu ve 81 gazetecinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca 7 bin 600 kişinin kayıp olduğu ifade edildi.
5 Aralık 2023

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 23'e çıktı. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, ölen gazetecilerin 19'u Filistinli, üçü İsrailli, biri de Lübnanlı. Ayrıca sekiz gazeteci yaralandı ve üç gazeteciden haber alınamıyor. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmasıyla yoğunlaştı.
23 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir evi vurduğu ve bu saldırı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırının, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından gerçekleştiği belirtildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıkladı.
9 Ekim 2023

Gazze'de 24 Kasım'da başlayan ve insani yardım ile rehine takasını içeren ateşkes, 28 Kasım'da sona erdi. Ateşkesin bitiminden sonra İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu saldırılarda 178 Filistinli hayatını kaybetti ve 589 kişi yaralandı.
1 Aralık 2023

Gazze'deki sağlık bakanlığı, iletişim ve internet kesintileri nedeniyle bölgedeki can kayıplarının sayılamadığını açıkladı. Daha önce İsrail saldırılarında ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısının sırasıyla 11 bin 78 ve 27 bin 490 olduğu bildirilmişti. Şifa Hastanesi ve çevresine yapılan saldırılar sonucu hastane durumunun felaket düzeyde olduğu ve İsrail ordusunun hareket eden herkesi hedef aldığı belirtildi. Bu durum, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Gazze'ye hava bombardımanı başlatmasının ardından yaşanıyor.
11 Kasım 2023

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik ağır saldırıları ve yardım girişlerini engellemesi sonucu açlık, susuzluk ve ilaç eksikliği yaşanan bölgede ölümler artıyor. Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde bir çocuğun daha yaşamını yitirmesiyle, bu nedenlerle ölenlerin sayısı 30'a ulaştı. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in ablukası nedeniyle yüz binlerce kişinin kıtlıkla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısının 32 bin 226'ya yükseldiği bildirildi.
28 Mart 2024

İsrail ordusunun 9 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 25'e, yaralı sayısı ise 76'ya çıktı. İslami Cihad Hareketi, saldırılarda üst düzey üç askeri kadro üyesinin ve roket biriminden sorumlu Ali Hasan Gali'nin öldürüldüğünü doğruladı. Gazze'deki sağlık kaynakları, saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 21 kişinin öldüğünü ve 64 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail ordusu, saldırıları İslami Cihad Hareketi lider kadrosunu hedef almak için başlattığını iddia ederken, Filistinli gruplar da İsrail'e roketlerle karşılık verdi ve ateşkes müzakereleri sonuçsuz kaldı.
11 Mayıs 2023

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde toplam 29 bin hedefi bombaladığını açıkladı. Saldırılar, İsrail savaş uçakları, askeri helikopterler ve insansız hava araçları tarafından gerçekleştirildi. Bu saldırılar, Hamas'ın İsrail'e yönelik kapsamlı saldırılarına yanıt olarak yapıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 29 bin 92 Filistinli hayatını kaybetti, 69 bin 28 kişi yaralandı.
20 Şubat 2024

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, bu saldırılarda ölenlerin sayısı 4 bin 137'ye, yaralananların sayısı ise en az 13 bin oldu.
20 Ekim 2023

Hamas'ın başlattığı ve İsrail'in karşılık vermesiyle alevlenen savaşta ölenlerin çoğunluğu sivil. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1055'e, yaralı sayısı da 5 bin 184'e çıktı. Hamas'ın Gazze Şeridi'nden başlattığı saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1200'ü, yaralıların sayısı ise 2 bin 700'ü aştı. İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) ordu sözcüsü Jonathan Conricus da ölen İsraillilerin çoğunluğunun sivil olduğunu belirtti.
11 Ekim 2023

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Gazze'nin güney ucundaki Refah kentine kara saldırısı düzenledi. Refah, Gazze Şeridi'ndeki siviller için son sığınaklardan biri olarak kabul ediliyor ve şehrin nüfusu savaş öncesi 275 bin iken şu anda 1,3 milyona çıkmış durumda. İsrail'in bu harekatı, bölgedeki insani yardımların tamamen durdurulması ve yakıt rezervlerinin tükenme noktasına gelmesiyle birleşince, uluslararası yardım kuruluşları tarafından 'insani felaket' olarak değerlendiriliyor. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda 54 Filistinlinin öldüğünü ve 96 kişinin yaralandığını bildirdi.
8 Mayıs 2024

İsrail ordusunun, Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda ölü sayısının 104'e, yaralı sayısının ise 760'a yükseldiği bildirildi. Gazze'deki hükümet, saldırının kasıtlı ve planlı olduğunu vurguladı. İsrail güvenlik kaynakları, Filistinlilerin insani yardım tırlarının etrafını sarması ve İsrail güçlerine yaklaşması nedeniyle askerlerin kalabalığa ateş açtığını itiraf etti. İsrail ordusu ise Gazze sakinlerinin tırların etrafını sardığı ve yardımları yağmalamaya başladığı iddiasında bulundu.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim