HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşan genel seçimler öncesinde Emek ve Özgürlük İttifakı'na tek listeyle seçime girmeleri yönünde çağrı yaptı. 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimlerin 14 Mayıs'a alınması gündemdeyken, Demirtaş durumun kritik olduğunu belirtti ve ittifakın bu yönde bir karar almasını umduğunu Twitter üzerinden paylaştı. İttifak, HDP, EMEP, TİP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor.
24 Ocak 2023

Selahattin Demirtaş, Halk TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Emek ve özgürlük ittifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını doğru bulduğunu ve bu ittifakın henüz bir adayı destekleme kararı almadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin savunmasını seçim sonrasına bırakma talebini reddetmesini eleştirdi ve HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girileceğini ifade etti. AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifakını ve Erdoğan'ın Kürt oylarını kazanma çabalarını etkisiz bulduğunu söyledi.
22 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve bu bilgiyi kendi kaynaklarından doğruladığını belirtti. Demirtaş, Diyarbakır'da HDP'li avukatlar ve aktivistlere yönelik yapılan operasyonları bir seçim çalışması ve kumpas olarak nitelendirdi. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın seçimlerdeki rolünün abartıldığını ve HDP'nin sandık güvenliği konusunda endişe duymadığını ifade etti. HÜDA-PAR'ın AKP listelerinden seçime gireceği bilgisini de paylaştı.
28 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı tarafından aday gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Twitter üzerinden kutladı ve HDP'ye davet etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Kılıçdaroğlu'nu HDP ile görüşmeye davet ettiğini belirtti. Bu açıklamalar, Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu resmi aday olarak duyurmasının ardından geldi.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi direnişi için özür dilemesini istemesine karşılık, Erdoğan'dan Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilemesini talep etti. Özel, Erdoğan'ın kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşünü engellemeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, vatandaşın artık kutuplaşma değil, kucaklaşma istediğini ve siyasi polemiklerden bıktığını vurguladı.
14 Eylül 2024

CHP'nin ABD temsilcisi Yurter Özcan, görevden alınmasının arkasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu iddia etti. Özcan, Özel'in ABD ziyareti sırasında kendisini davet etmemesini eleştirerek, Özel'in AKP ve MHP liderlerine gösterdiği nezaketi kendi seçmenlerine göstermediğini belirtti. Ayrıca, temsilciliğin bütçesinin kesildiğini ve bu durumun hukuki sorunlara yol açabileceğini ifade etti.
3 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs'ta işçilerin polis barikatlarıyla karşılaşmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Özel, olası provokasyonları önlemek amacıyla yürüyüşten vazgeçtiklerini belirtti. Ayrıca, CHP'nin gelecekte Türkiye'yi yönetecek parti olarak sorumluluklarının arttığını ve bu nedenle çatışma yerine seçim yoluyla sorunları çözme niyetinde olduklarını ifade etti. Özel, seçimleri kazanmaları halinde polis barikatlarını kaldıracağını söyledi.
2 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 80’inci Genel Kurulu kapsamında düzenlenen akşam yemeğinde konuştu. Özel, Sinan Ateş ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmalarının Türkiye'nin en yüksek tansiyon kaynakları olduğunu belirtti. Hukuk devletine dönülmesi gerektiğini vurgulayan Özel, hukukçulara ve yüksek yargıya güvenin sağlanması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ayhan Bora Kaplan sorusunu yanıtsız bıraktı.
15 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden gönderdiği yazıda, iktidarın seçim sonuçlarını kabul etmeme ihtimaline karşı mitinglere katılımın artırılması gerektiğini belirtti. Demirtaş, mitinglerin darbeciler ve provokatörler için caydırıcı olacağını ve seçim sürecinin sağlıklı işlemesi için hükümetin görevinin önlemler almak olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçim günü ve oy sayımında aktif rol almanın ve denetim ağlarına katılmanın önemine vurgu yaptı.
23 Ocak 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden avukatları ve yakınları aracılığıyla Twitter üzerinden mesajlar paylaşmasının engellenmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti. Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'nden bu yöntemle özellikle seçmeni motive etmek ve hakkındaki iddialara yanıt vermek amacıyla mesajlarını iletiyor. Bozdağ, hükümlülerin sosyal medya kullanımını engelleyecek düzenlemeler üzerinde düşündüklerini ve dünyadaki örnekleri incelediklerini ifade etti.
11 Ocak 2023

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' eleştirilerine yanıt verdi. Özel, Denizli ve Manisa'da yaptığı konuşmalarda, müzakere ve mücadele arasında denge kuracaklarını ve her durumda halkın sesi olacaklarını belirtti. Ayrıca, siyasi gündemde kavga ve laf dalaşına yer olmadığını, önemli konuların yoksulluk ve işsizlik gibi sosyal meseleler olduğunu vurguladı.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadın cinayetlerini artırdığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Özel, İsrail ile ticaretin devam ettiğini ve bu konuda hükümetin samimiyetsiz olduğunu iddia etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak davasının Türk halkının seçme hakkına bir saldırı olduğunu savundu. Gülşah Durbay ile ilgili iddialara da sert tepki gösteren Özel, partisine yönelik dış saldırılara karşı duracaklarını ifade etti.
8 Ekim 2024

Osman Sert, Türkiye'de iktidarın ve ana muhalefet partisi CHP'nin siyasi yaklaşımlarını ele alıyor. İktidarın 31 Mart öncesindeki takıntılarından kolayca kurtulamayacağını ve CHP'nin de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında, uzun bir aradan sonra gerçekleşecek olan siyasi diyalogun önemi vurgulanıyor. Yazıda, siyasi partilerin toplumsal talepleri siyaset yoluyla ele alması gerektiği ve seçmenin bu yönde bir beklenti içinde olduğu ifade ediliyor.
2 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sekiz yıl sonra ilk kez bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Özel, görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiğini ve olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimser olduğunu ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın yakın zamanda CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyarette bulunacağı belirtildi.
2 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı, salı günü CHP Genel Merkezi'ne giderek Özgür Özel ile görüşecek. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı'nın CHP'ye yönelik sert eleştirilerinden sonra bir ilk olacak. Ziyaretin amacı, siyasi atmosferi yumuşatmak ve normalleşme sürecine katkıda bulunmak olarak değerlendiriliyor. Özgür Özel'in bu girişimi, siyasi alanda bir değişim ve yeni bir yol açma çabası olarak görülüyor.
9 Haziran 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla aktif politikayı bıraktığını duyurdu. Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşe dair eleştirilerde bulunarak, partisinin sloganlarla ilerleyemeyeceğini ve toplumsal çöküşün kaçınılmaz olacağını ifade etti. Ayrıca, partisine kapsamlı bir yeniden yapılanma süreci başlatma çağrısında bulundu.
31 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen 'Engelsiz Yarınlar Buluşması'nda, siyasi partilere normalleşme sürecinin ilk adımını engellilerin sorunlarını çözmekle başlatma çağrısında bulundu. Bu çağrı, eski HDP'li milletvekilleri ve siyasetçilere verilen hapis cezalarının açıklandığı sırada yapıldı. Özel, 31 Mart seçimlerinden sonra ortaya çıkan normalleşme sürecinin engellilerin birikmiş sorunlarını çözmek için bir fırsat olduğunu belirtti.
16 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefetin çeşitli konularda gösterdiği tepkisizliği eleştirerek, bu durumun kendisinin ve diğer tutukluların içeride tutulmasına neden olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasaya göre üçüncü kez aday olamayacağını ve muhalefetin bu konuda daha etkili olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'nun olası haksız kararlarına karşı milyonların demokratik tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.
31 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararını destekledi ve muhalefetin bu karara tepkilerini eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin uzun süredir 'altılı masa'ya ortak aday çıkarmaya hazır olduklarını belirttiğini, ancak net bir cevap alamadıklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'nin masada olmaması gerektiğini savunan siyasetçilere HDP oylarıyla başbakanlık yapma ihtimaline karşı çıktı. Demirtaş, muhalefeti gerçek bir değişim için zorlamak istediklerini ve HDP'nin AKP'ye kazandırmak gibi bir politika ile anılamayacağını vurguladı.
12 Ocak 2023
İşaretlediklerim