Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, seçim sürecinde 'pis işler' yapılacağını öne sürdü ve sağduyu çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçimleri 'darbe girişimi' olarak nitelendirmesi ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kutuplaştırıcı ifadeler kullanması üzerine Kılıçdaroğlu, halkın huzur içinde oy kullanmasını istedi ve nefret söyleminin son bulmasını talep etti.
29 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçmişte AKP'ye yakınlığı ve tartışmalı açıklamalarıyla bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ü makamında ağırladı. Bu buluşma, sosyal medyada geniş çapta eleştirilere neden oldu. Eleştiriler, Özel'in bu tür bir figürü kabul etmesinin parti değerleriyle çeliştiği ve siyasi itibarına zarar verebileceği yönündeydi. Karagöz'ün geçmişteki tartışmalı açıklamaları ve davranışları, bu eleştirilerin odak noktasını oluşturdu.
8 Mayıs 2024

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişteki 'sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım' ifadesine cevap verdi. Akşener, hiç kimseyi arkadan hançerlemediğini, gerektiğinde doğrudan karşıdan hançerlediğini belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu hançerleyenin kendisi olmadığını ifade etti. Ayrıca, gereğini yapmayanların veya çevresini görmeyenlerin hançerleneceğini söyledi.
8 Kasım 2023

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile tartıştı. Özel, konuşma yapmasına izin verilmemesi üzerine Kurtulmuş’a tepki gösterdi ve tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığını belirtti. Kurtulmuş ise Özel’e, kendisinden farklı bir şey söyleyip söylemeyeceğini sordu. Tartışma, cenaze töreninde gerginliğe yol açtı.
14 Eylül 2024

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçici olarak ihraç edildiği CHP'ye dönüş yapacağını Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Özcan, geçen yıl belediye meclisindeki bir olay nedeniyle CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle geçici olarak partiden çıkarılma cezası almıştı. Cezasının bitmesine 22 gün kala, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını ima eden sözlerine atıfta bulunarak 'Ben Tanju, dönüyorum' ifadesini kullandı.
22 Mayıs 2023

CHP Merkez Yürütme Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiye geri dönüş talebini kabul etti ve konuyu parti meclisine iletti. Özcan, geçmişteki söylemleri nedeniyle partililerden özür dileyerek, partinin başarısı için çalışacağını belirtti. Daha önce partinin kurallarına aykırı davranışları nedeniyle disipline sevk edilen ve bir yıl geçici çıkarma cezası alan Özcan, cezasının bitiminden sonra kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edilmiş ve CHP'den ihraç edilmişti.
27 Kasım 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu 'komada' olmakla ve 'aklını ve siyasi ahlakını taşeronu olduğu mihraklara devretmekle' suçladı. Ayrıca, muhalefetin her şeye karşı olmak anlamına gelmediğini ve devleti ayağa düşürmek için çırpınmanın doğru olmadığını ifade etti. Bahçeli, aynı konuşmasında gazeteci Mustafa Balbay'ı da eleştirerek ona hakaret etti.
28 Şubat 2023

Bolu Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, depremzedelere yardım için 99 milyon liralık kredi başvurusu yapılması konusu görüşüldü. AKP grubunun krediye karşı çıkması sonucu tansiyon yükseldi ve AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar, Belediye Başkanı Tanju Özcan'a su şişesi fırlattı. Olay sonrası salona zabıta ekipleri çağrıldı. Geçmişte Özcan'ın Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı ve beraat ettiği belirtildi.
21 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

Dilruba Kayserilioğlu, bir sokak söyleşisinde yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkın bir kesimini alenen aşağılama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası aldı ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Kayserilioğlu, özür dilemeyeceğini belirterek, kendisini eleştirenlere papatya çayı içmelerini veya günlüklerine yazmalarını tavsiye etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'nun sözlerinden dolayı özür dilerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da Gezi Parkı protestolarına katılanlara yönelik ifadeleri için özür dilemesini istedi. Kayserilioğlu'nun açıklamaları ve hukuki süreci, siyasi tartışmalara yol açtı.
17 Eylül 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a yönelik eleştirileri parti içinde tepki topladı. Kuşoğlu, İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını ve siyasi yasak talep edilen davalardan dolayı sıkıntıları olduğunu belirtti. İmamoğlu ve Günaydın, Kuşoğlu'nun bu açıklamalarına karşı çıkarak, parti içinde dayanışma gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bağlı olarak kendi yol haritasını belirleyeceğini duyurdu.
17 Haziran 2023

Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel ve yönetimini eleştirdiğini belirtiyor. Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda, parti içindeki bazı kişilerin kendisine ihanet ettiğini düşündüğünü ifade ettiğini aktarıyor. Koru, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının CHP'nin yeni yönetimini zayıflatabileceğini ve partide yeni bir doğum sancısına yol açabileceğini öne sürüyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte Muharrem İnce'nin yaşadığı gibi bir ayrılık sürecine girebileceğini ima ediyor.
30 Mayıs 2024

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın altılı masa eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille yanıt verdi. Uysal, Özdağ için 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanarak, 'bir darbecinin çocuğu olma' travmasıyla hareket ettiğini öne sürdü. Bu ifadeler sosyal medyada büyük tepki topladı ve Uysal, paylaşımını kısa sürede sildi. Özdağ ise Uysal'ın tweetini alıntılayarak tepkisini dile getirdi ve sosyal medya kullanıcıları da Uysal'ın ifadelerini eleştirdi.
1 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Platformu'nun düzenlediği iftar buluşmasında yanlışlıkla seccadeye bastı. Bu durum, AKP'li bazı kişiler tarafından eleştiri konusu yapıldı ve Kılıçdaroğlu hedef gösterildi. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin İstanbul'daki iftar programında bu konuya değinerek, durumdan dolayı samimi bir şekilde üzgün olduğunu ve kutsallara saygısızlık etmeyeceğini ifade etti.
1 Nisan 2023

CHP'den bir yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında altılı masaya hitaben cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmelerini istedi. Kendisini başarılı bir kariyer sahibi ve gerçek bir Türk milliyetçisi olarak tanımlayan Özcan, altılı masaya meydan okuma niteliğinde bir mektup gönderdiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bolu'da mağlup ettiğini ve ayrımcılık yapmadığını iddia ederek, adaylığının uygun olduğunu savundu.
20 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. Tanrıkulu'nun TSK'nın geçmişteki eylemlerini eleştiren sözleri üzerine soruşturma açılmıştı. Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu'nun açıklamalarıyla ilgili bir soruya 'TSK bizim göz bebeğimizdir' şeklinde yanıt verdi.
10 Eylül 2023

Selahattin Demirtaş, Twitter'da kullandığı bir ifade nedeniyle hayvan özgürlüğü aktivisti ve gazeteci Zülal Kalkandelen tarafından türcü dil kullanmakla eleştirildi. Kalkandelen, bu eleştirisi sonrasında sosyal medyada çeşitli saldırılara maruz kaldı. Bazı kullanıcılar tarafından HDP düşmanı ve cahil ulusalcı olarak nitelendirildi. Demirtaş, basın danışmanı aracılığıyla Kalkandelen'e özür mesajı göndererek daha dikkatli olacağını belirtti.
2 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti konusunda Saray ve MHP'nin sessiz kaldığını eleştirdi. Ayrıca, hapishanelerde haksız yere tutuklu olduğunu iddia ettiği kişilere değindi, devlette liyakatin yok edildiğini ve rüşvetçilerle mücadele edeceklerini belirtti. Altı farklı partinin demokrasi konusunda aynı felsefeyle hareket ettiğini, İstanbul'daki 'kumpas' iddiaları ve olası bir kayyum atanması durumunda sert tepki göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, 2023 İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanacağı bir Türkiye vaadinde bulundu.
3 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023
İşaretlediklerim