Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde çıkan ve bazı evrakların zarar gördüğü şüpheli yangın sonrası Ankara başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. CHP, yangının araştırılması için Meclis'te önerge verdi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yangının neden çıktığını sorgulayarak, AFAD binasının afetlere dayanıklı olduğu iddialarını hatırlattı ve evrakların yok edilmiş olabileceğini öne sürdü. Ancak önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
22 Mart 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen iki büyük deprem sonucunda en az 5 bin 177 bina yıkıldı ve 7 bin 108 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarının ilk 24 saatte yetersiz kaldığı ve binaların deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmediği eleştirileri gündeme geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, depremde ihmali ve kusuru olanların yargı sürecinin ardından hesap vereceğini belirtti.
8 Şubat 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, Salı günü saat 12.30 sıralarında başlamış ve rüzgarın etkisiyle 15 kilometrelik hatta yayılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 97 kişinin dumandan etkilendiğini ve 37 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yangın nedeniyle bazı köylerin tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.
24 Ağustos 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangının, öldürülen bir kişinin ormana atıldıktan sonra ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yangının ilk başladığı bölgede yanmış bir erkek cesedi bulundu.
23 Haziran 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada tadilatın kaçak yapıldığı belirtildi. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, yangının elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar sonucu başladığı ve kolay yanıcı malzemelerin tutuşmasıyla hızla yayıldığı ifade edildi. Raporda ayrıca, acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhaları, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı gibi ciddi ihmallerin bulunduğu tespit edildi.
15 Nisan 2024

İstanbul Üsküdar'da bulunan Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin cerrahi bloğunda gece saat 02:50 sıralarında yangın çıktı. Yangın, ameliyathanelerin bulunduğu altıncı katta başladı ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. İstanbul Valiliği, yangında ağır durumdaki bir yoğun bakım hastasının hayatını kaybettiğini ve toplam 109 hastanın tedbir amacıyla başka hastanelere nakledildiğini açıkladı. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 10 personel tedavi altına alındı ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
24 Mart 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan ve tadilat halindeki bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, mekanın kaçak olarak işletildiğine dair işaretler olduğunu ve olayla ilgili altı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangının eğlence mekanında mı yoksa binanın diğer kısımlarında mı başladığına dair sorular henüz netlik kazanmamıştır.
2 Nisan 2024

Diyarbakır ve Mardin'de çıkan anız yangınında 11 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Megastar Tarkan, sosyal medya hesabından yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı. Tarkan, mesajında hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve güç, yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca yangında ölen ve yaralanan hayvanlar ile zarar gören doğa için de üzüntüsünü dile getirdi.
21 Haziran 2024

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı. Yılmaz'ın eşi ve kardeşi de sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul'da gözaltına alındı. Dört gün önce başlatılan Diyarbakır merkezli operasyonda şu ana kadar 21 ilde gazeteci, avukat ve siyasetçiler de dahil olmak üzere 143 kişi gözaltına alındı, bunlardan 39'u tutuklanırken 44'ü serbest bırakıldı.
29 Nisan 2023

Adıyaman'ın Karadağ mevkiinde bir orman yangını çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Adıyaman Orman Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi'ne bağlı ekipler, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.
5 Ağustos 2023

Mardin'in Savur ilçesinde, A.B.Ö. isimli bir anne, sobayı benzinle yakmaya çalışırken meydana gelen yangında hayatını kaybetti. Olayda, annenin iki çocuğu da yaralandı. Komşuların haber vermesi üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı çocuklar Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, annenin cenazesi hastanenin morguna götürüldü. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ve evde hasara neden oldu.
4 Aralık 2023

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Serçeler köyünde iki aile arasında 200 dönümlük arazi nedeniyle çıkan anlaşmazlık silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada dokuz kişi yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri güvenlik önlemleri alırken, yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olayla ilgili bilgi vererek, jandarma ekiplerinin bölgede gerekli önlemleri aldığını belirtti.
15 Haziran 2023

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Suriye uyruklu bir ailenin yaşadığı evde çıkan yangında üç kardeş dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. İtfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, çocukların cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Çocukların babası daha önce vefat etmiş ve anneleri yangın sırasında evde değildi.
22 Ocak 2023

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Yaylalar köyünde doğa yürüyüşü yapan bir grup üzerine çığ düştü. İlk belirlemelere göre, beş kişinin çığ altında kaldığı ve bu kişilerden ikisinin hayatını kaybettiği, üçünün ise yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ölenlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dilendi. İlk açıklamalarda yaralı sayısı yedi olarak verilmişti.
4 Mart 2023

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, aralarında önceden husumet bulunan iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ölenlerin cenazeleri otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
18 Eylül 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 Şubat'taki depremler sonrasında yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda 1552 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 325'inin tutuklandığını, 566'sına adli kontrol kararı verildiğini ve 355'i hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirtti. Ayrıca deprem konutlarının temellerinin atılmaya başlandığını ve vatandaşların gelecek yıl haziran ayına kadar bu konutlara kavuşacağını ifade etti. Bozdağ, yıkılan binaların yapımında kusur ve ihmal bulunanlarla ilgili gerekenlerin yapılacağını ve konunun üzerinin örtülmesine izin verilmeyeceğini vurguladı.
28 Mart 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, bir otomobil içerisinde bıçaklanmış bir erkek cesedi bulundu. 112 Acil Sağlık ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek C.D isimli şahsın bıçaklandığını ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayla ilgili polis ekipleri, aracı inceleyerek iki şüpheliyi gözaltına aldı.
3 Temmuz 2023

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

Beşiktaş'ta 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tadilatın kaçak yapıldığını belirtti. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının, yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi. Dokuz şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
30 Mayıs 2024
İşaretlediklerim