İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterdeki dört personelden birinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.
17 Eylül 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilgili sözlerine soruşturma açıldığını hatırlattı. Tunç, konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti.
11 Eylül 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

AFAD'ın açıklamasına göre, 6 Şubat'ta yaşanan çifte depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'da bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar tespit edildi. Bu illerde hasar gören yerleşim yerleri 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edilerek, daha önce ilan edilen 11 il ve Sivas'ın Gürün ilçesine ek olarak altı şehir daha afet bölgesi ilan edildi.
3 Nisan 2023

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı. Saldırı, DHKP/C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından gerçekleştirildi. Saldırıda iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.
7 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, şu ana kadar 94 şüpheli gözaltına alındı. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
8 Şubat 2024

Diyarbakır'da 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğa işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan bir emniyet amiri ve bir polis, yapılan itiraz sonucu tutuklandı. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıklamış ve suç duyurusunda bulunmuştu. Daha önce gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklanmış, emniyet amiri A.O ve diğer polis ise itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Polislerin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtilmişti.
28 Mart 2023

Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale merkeze bağlı köylerde çıkan orman yangınlarına müdahale için ekipler sevk edildi. Mersin'de dört söndürme helikopteri, 30 arazöz ve çok sayıda ilk müdahale aracı yangına müdahale ederken, Çanakkale'de yedi helikopter, dört uçak ve diğer araçlarla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle yangınlar bazı mahalle ve köylere sıçradı, Çanakkale'deki Kemel köyünde yaşayanlar tahliye edildi.
16 Temmuz 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada 19 büyükşehir belediye çalışanı ihmalleri nedeniyle soruşturmaya dahil edildi. Bilirkişi raporunda, ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine dosya Antalya Başsavcılığı'na gönderildi ve şüpheliler hakkındaki incelemeler devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını, 12 kişinin gözaltına alındığını ve görüntülerin incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, spor kulüplerinin özel güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ve mevzuatın cezaları öngördüğünü, ancak cezalarda düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini ifade etti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, taraftarların sahaya inmesi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırıları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
19 Mart 2024

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde sabah saatlerinde bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü ve herhangi bir yaralanma olmadı. Yangında bazı evraklar zarar gördü. Ankara başsavcılığı yangını şüpheli bularak soruşturma başlattı ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi, evrak bölümünden ayrılan son kişilerin ifadesinin alınması gibi talimatlar verdi. AFAD, 6 Şubat'taki depremlere müdahale konusunda eleştirilmişti.
21 Mart 2023

Türkiye Barolar Birliği, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binaların yapımında sorumlu olan müteahhitler ve diğer görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, binaların projelerine onay veren ve denetimleri yeterince yapmayan idari görevliler hakkında da suç duyurusu yapıldı. Her ilin başsavcılığına bu konuda dilekçe verildi.
10 Şubat 2023

Diyarbakır Barosu, Sur ilçesinde baro üyesi bir avukata 'kolluk kuvvetleri' tarafından saldırı yapıldığını ve avukatın kolunun kırıldığını duyurdu. Baro, işkence ve kötü muamelenin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, saldırıyı ve işkenceyi kınadı. Ayrıca, faillerin hızla tespit edilip açığa alınmalarını ve delillerin korunmasını talep ettiğini belirtti ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
1 Aralık 2023

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Kazdağları'nda bir orman yangını çıktı. Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkisinden gelen duman ihbarı üzerine tespit edildi. Çanakkale, Bayramiç ve Edremit'te konuşlu helikopterler ve Edremit'te bulunan dört uçak ile Ayvacık ve çevre işletmelerdeki kara ekipleri yangın alanına sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
7 Eylül 2023

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat'taki büyük depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntının kaydedildiğini belirtti. Bu sarsıntıların çoğunun hissedilir büyüklükte olduğunu ve önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde büyüklüklerde artçı sarsıntılar yaşanabileceğini ifade etti. Vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu ve ağır hasarlı binalardan eşya alımının yasaklandığını hatırlattı. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinin 'genel hayata etkili afet bölgesi' olarak değerlendirildiğini açıkladı.
23 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında beş yeni şüpheli gözaltına alındı. İki polis memurunun da aralarında bulunduğu şüpheliler, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmış ve 21 kişi tutuklanmıştı.
19 Ekim 2023

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen yangın, 350 hektar ormanlık alanı yok etti. Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, can güvenlikleri nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Haziran 2024

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi'nde, muhtarlık seçimi sırasında iki grup arasında çıkan tartışma şiddetlenerek taş, sopa ve silahlı kavgaya dönüştü. Olay sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, kavgaya müdahale etmek için bölgeye sevk edilen ambulanslardan ikisi hasar gördü.
31 Mart 2024
İşaretlediklerim