İzmir'in Ödemiş ilçesinde, emniyet ekiplerinin takibe aldığı şüpheli bir otomobilde yapılan aramada el yapımı patlayıcı, bir tabanca, üç bıçak ve üç maske ele geçirildi. Patlayıcının vatandaşları korkutmak ve iş sahiplerinden tehdit, baskı yoluyla haksız kazanç elde etmek amacıyla hazırlandığı belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan altı şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
6 Temmuz 2024

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli tutuklandı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklandı.
19 Mayıs 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin altı kişi daha gözaltına alındı. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında yol bakım çalışmasında görev yapan çeşitli yetkililer gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan dört kişiden ikisi serbest bırakılmış, diğer ikisi adliyeye sevk edilmişti. Kazaya dair yeni görüntüler ve bilirkişi ön raporu da kamuoyuyla paylaşıldı.
30 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye'de, yıkılan binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri tespit edildi. Bu bulgular üzerine Osmaniye başsavcılığı tarafından altı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu şüphelilerden dört tanesi yakalandı.
11 Şubat 2023

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da radikal İslamcı örgüt IŞİD'e bağlı olduğu düşünülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon, IŞİD'in Horasan Vilayeti Türkiye yapılanmasıyla bağlantılı şüphelilere yönelikti. Toplam 23 adrese yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı, operasyonun devamında 3 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklanarak ceza infaz kurumlarına gönderildi.
6 Şubat 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi satmakla suçlanan yedi şüpheliden altısı tutuklandı. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı, aralarında Narin’in amcası S.G. de bulunuyor. Diyarbakır başsavcılığı, olayla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti.
8 Eylül 2024

İstanbul ve İzmir'de düzenlenen Mahzen-42 operasyonunda, 13 olaya karıştığı tespit edilen iki suç örgütüne yönelik baskınlarda 39 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, örgüt liderleri Numan Karakoç ve Hakan Aydoğan dahil 29 şüpheli tutuklandı. Geriye kalan 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
14 Mayıs 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

Amasya'da bir et entegre tesisinde kesime götürülen büyükbaş hayvana eziyet edildiği görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve beş kişi tutuklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tesisin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da hayvana eziyet eden kişilerin tutuklandığını duyurdu.
19 Mayıs 2024

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Ankara, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir ve Kastamonu illerini orman yangını riskine karşı uyardı. Meteorolojik şartlar nedeniyle bu iller, önümüzdeki 10 gün boyunca yüksek risk altında olacak. OGM, sıcak hava, düşük nem ve şiddetli rüzgarın birleşmesiyle yangın riskinin arttığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaya ve orman yangınlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı. İzmir'de devam eden yangınlar nedeniyle bazı bölgelerde tahliye işlemleri gerçekleştirildi.
17 Ağustos 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti. Yangının çıkmasına sebep oldukları iddiasıyla dört kişi gözaltına alındı. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti. Şüphelilerin bahçede yaptıkları kaynak ve hızar işleri sırasında çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu açıklandı.
15 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes Operasyonu' ile 15 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah ve malzeme temini sağlayan 24 farklı suç grubunun çökertildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 307 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, operasyonların halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacaklarını ve her an enselerinde olacaklarını ifade etti.
6 Ekim 2023

Kırklareli'ne bağlı Longoz Ormanları'nda izinsiz sülük toplarken suçüstü yakalanan yedi kişiye toplam 2 milyon 709 bin 987 lira ceza verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri ile jandarma, Mert Gölü'nde kaçak sülük avlandığı ihbarı üzerine harekete geçti ve şüphelileri suçüstü yakaladı. Şüphelilerin yanında bulunan 131 sülüğe el konuldu ve yasal işlem başlatıldı.
13 Eylül 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını, 12 kişinin gözaltına alındığını ve görüntülerin incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, spor kulüplerinin özel güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ve mevzuatın cezaları öngördüğünü, ancak cezalarda düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini ifade etti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, taraftarların sahaya inmesi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırıları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
19 Mart 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim