ABD’li teknoloji devi Apple, Avrupa Birliği (AB) yasalarına uyum kapsamında App Store, Mesajlar, Fotoğraflar, Kamera ve Safari gibi varsayılan uygulamaların silinebilmesine izin verecek. Apple, AB’deki kullanıcılar için yıl sonuna kadar iOS ve iPadOS’te tarayıcı seçim ekranında, varsayılan uygulamalarda ve uygulama silmede değişiklikler yapacağını duyurdu. Bu güncellemeler, Dijital Pazarlar Yasası (DMA) gerekliliklerine uyum kapsamında gerçekleştirilecek. Kullanıcılar, gelecekteki yazılım güncellemelerinde yeni varsayılan ayarlara sahip olacak.
23 Ağustos 2024

Apple, Samsung'un akıllı yüzük Galaxy Ring duyurusunun ardından kendi akıllı yüzük çalışmalarını hızlandırdı. Apple'ın yüzüğü, saatlere kıyasla daha az rahatsız edici olması, uyurken kullanım için uygun olması ve daha uzun süre takılabilmesi gibi avantajlar sunmayı hedefliyor. Ayrıca, bu yüzüğün sağlık verilerini takip edebilen NFC özellikli bir cihaz olacağı belirtiliyor.
20 Şubat 2024

Teknoloji devi Apple, ıslak iPhone'ların pirinçte kurutulması yönteminin yanlış olduğunu ve küçük tahıl parçacıklarının cihaza zarar verebileceğini açıkladı. Bunun yerine, firma telefon konektörünün aşağı bakacak şekilde sıvıyı hafifçe dağıtıp ardından kurumaya bırakılmasını öneriyor. Ayrıca, ıslak telefonları harici bir ısı kaynağı veya basınçlı hava ile kurutmaktan kaçınmak gerektiğini belirtiyor. Apple, iPhone 12'den itibaren tüm cihazlarının 6 metre derinlikte yarım saate kadar suya dayanıklı olduğunu hatırlatıyor.
22 Şubat 2024

Humane şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka destekli Ai Pin, ekranı ortadan kaldırarak lazer mürekkebinin yansıdığı eller üzerinde çalışan bir teknoloji sunuyor. Akıllı saat boyutundaki bu cihaz, avuç hareketleriyle menüler ve deneyimler oluşturabiliyor, fotoğraf ve video çekimi gibi özellikler sunuyor, ayrıca sesli komutlar ve tercümanlık hizmeti gibi işlevlere sahip. Ai Pin, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtıldı ve Microsoft, OpenAI gibi büyük şirketlerle ortaklık kurdu. Cihaz, ABD'de 699 dolar başlangıç fiyatı ve aylık 24 dolarlık abonelik ücretiyle satışa sunulacak.
28 Şubat 2024

Apple'ın 2026'da piyasaya sürmek üzere katlanabilir bir iPhone modeli üzerinde çalıştığı öne sürüldü. İki kaynağa göre, Apple Asya'daki tedarikçilerle parça üretimi için iletişime geçti. Katlanabilir iPhone'un tasarımının Samsung Galaxy Z Flip'e benzeyeceği belirtiliyor. Ancak, Apple'ın projeyi iptal etme olasılığı da bulunuyor.
24 Temmuz 2024

Apple, yeni yapay zeka teknolojilerini duyurmasının ardından Microsoft’un piyasa değerini aşarak yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu. Apple’ın Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri, yüzde 4’ün üzerinde değer kazanarak hisse başına 215,62 dolara yükseldi ve şirketin toplam değeri 3,31 trilyon dolara ulaştı. Apple, yeni yapay zeka teknolojisi 'Apple Intelligence'ı tanıtmış ve Siri’ye ChatGPT entegrasyonu için OpenAI ile ortaklık yaptığını duyurmuştu.
13 Haziran 2024

ABD Adalet Bakanlığı ve 16 eyaletin başsavcısı, Apple'ın akıllı telefon pazarlarında rekabete aykırı uygulamaları nedeniyle antitröst davası açtı. Davada, Apple'ın pazar gücünü kötüye kullandığı ve geliştiricilere yasa dışı kısıtlamalar getirerek akıllı telefonlar üzerinde tekel oluşturduğu iddia ediliyor. Bu haberin ardından Apple hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti.
21 Mart 2024

Apple, yeni iPad Pro'nun tanıtımı için hazırlanan ve yaratıcı aletlerin hidrolik presle ezildiği bir reklam videosu nedeniyle eleştirildi. Video, tasarımcılar, müzisyenler, fotoğrafçılar ve film yapımcılarından olumsuz tepkiler aldı. Şirketin pazarlama iletişiminden sorumlu başkan yardımcısı Tor Myhren, yaratıcılığı destekleme amacını vurgulayarak özür diledi. Apple CEO'su Tim Cook, reklamı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.
12 Mayıs 2024

Apple, yapay zekayla uyumlu iPhone 16 Pro Max 1TB modelini Türkiye'de 119 bin 999 liradan satışa sunacak. Telefonun vergisiz fiyatı 68 bin 487 lira iken, 51 bin 512 liralık vergi eklenmesiyle toplam fiyat 120 bine ulaşıyor. Bu durum, kullanıcıların neredeyse bir telefon fiyatı kadar vergi ödeyeceği anlamına geliyor. Apple ayrıca iPhone 16, Apple Watch Series 10 ve yeni kulaklık modellerini de tanıttı.
10 Eylül 2024

Apple, 98 ülkedeki iPhone kullanıcılarını casus yazılım saldırıları hakkında uyardı. Şirket, bu saldırıların kullanıcıların kimlikleri veya yaptıkları işler nedeniyle hedef alındığını belirtti. Geçen yıl Hindistan'da da benzer bir durum yaşanmış ve bazı Hintli milletvekilleri Apple'ın uyarılarını sosyal medyada paylaşmıştı. Apple, 'devlet destekli' saldırılar yerine 'paralı casus yazılım saldırıları' terimini kullanmayı tercih ediyor.
12 Temmuz 2024

İrlanda, Apple’ın 13 milyar avro vergi borcunu geri ödemesini istemedi. AB Komisyonu, Apple’ın İrlanda’da faydalandığı vergi uygulamalarının AB kurallarına aykırı olduğunu belirterek, 2003-2014 dönemi için 13 milyar avro ve faizinin tahsil edilmesini kararlaştırmıştı. Apple ve İrlanda, bu karara karşı hukuki süreç başlatmıştı. AB Genel Mahkemesi, 2020’de Apple lehine karar vermiş olsa da, Avrupa Adalet Divanı Apple’ın bu vergiyi ödemesi gerektiğine hükmetti.
13 Eylül 2024

ABD'li teknoloji devi Apple, elektrikli otomobil üretme çalışmalarını sonlandırma kararı aldı. Bloomberg'in haberine göre, bu karar şirket içinde yaklaşık 2 bin çalışanı şaşırttı ve projede görevli birçok kişinin yapay zeka bölümüne kaydırılacağı belirtildi. Elektrikli otomobil ekibinde görevli donanım mühendisleri ve otomobil tasarımcıları, diğer Apple ekiplerindeki işlere başvurabilecek, ancak işten çıkarmaların da olacağı ifade edildi.
28 Şubat 2024

Siber güvenlik hizmeti sağlayıcısı Crowdstrike, 19 Temmuz'daki yazılım güncellemesinden kaynaklanan ve birçok sektörde hizmetlerin aksamasına neden olan sorun için yeni bir teknik geliştirdiklerini duyurdu. Şirket, etkilenen 8,5 milyon Windows cihazının büyük kısmının tekrar çalışır durumda olduğunu belirtti. Crowdstrike, tüm cihaz ve sistemleri en kısa sürede eski haline döndürmek için çalıştıklarını ve müşterilerden özür dilediklerini ifade etti. Kesintiden hâlâ kaç cihazın etkilendiği ise açıklanmadı.
22 Temmuz 2024

Apple, 92 ülkede bulunan kullanıcılarını, paralı casus yazılım saldırılarının muhtemel kurbanı olabilecekleri konusunda uyardı. Şirket, bu tür saldırıların nadir ve sıradan siber suç faaliyetlerinden çok daha karmaşık olduğunu belirtti ve kullanıcı verilerini korumak için sürekli güvenlik önlemleri aldığını vurguladı. Apple, 2021'den bu yana kullanıcıları devlet destekli saldırganların hedefi olabilecekleri konusunda bilgilendiriyor ve toplamda 150'den fazla ülkedeki kullanıcıları bu konuda uyardığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl Hindistan'da benzer bir durum yaşanmış ve bazı milletvekilleri, Apple'ın güvenlik uyarılarını sosyal medyada paylaşmıştı.
11 Nisan 2024

Apple, İrlanda'daki faaliyetlerinden dolayı 13 milyar avro vergi borcunu faiziyle ödemek zorunda kaldı. AB Komisyonu, Apple'ın İrlanda'da faydalandığı vergi uygulamalarının AB kurallarına aykırı olduğunu belirterek bu borcun tahsil edilmesini kararlaştırmıştı. Apple ve İrlanda, bu karara karşı hukuki süreç başlatmıştı, ancak Avrupa Adalet Divanı, Apple'ın borcu ödemesi gerektiğine hükmetti. Bu karar, AB Genel Mahkemesi'nin Apple lehine verdiği kararı iptal etti.
10 Eylül 2024

Sightful adlı şirket, Spacetop G1 adında ekransız bir dizüstü bilgisayar piyasaya sürdü. Bu cihaz, tüm görsel unsurları idare eden bir çift artırılmış gerçeklik gözlüğü ile birlikte geliyor. XReal ile ortaklık kurularak geliştirilen bu teknoloji, kullanıcıların gözlükler aracılığıyla bilgisayar ekranını görmelerini sağlıyor. Ancak, 1900 dolarlık fiyatı ve henüz kanıtlanmamış bir konsept olması nedeniyle geniş kitleler tarafından kabul görüp görmeyeceği belirsiz.
11 Haziran 2024

Samsung, Galaxy Ring adlı yeni akıllı yüzüğünü Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıttı. Bu yüzük, kalp atış hızı, uyku ve adet döngüsü gibi sağlık göstergelerini takip edebiliyor ve yapay zeka destekli özelliklere sahip. 24 Temmuz'da İngiltere'de satışa sunulacak olan cihaz, Android 11 ve üzeri işletim sistemine sahip Samsung Galaxy akıllı telefonlarla uyumlu olacak. Akıllı yüzükler, son yıllarda ünlüler ve sporcular arasında popüler hale geldi.
11 Temmuz 2024

Apple, Apple Music abonelik ücretlerine yüzde 100 zam yaptı. Yıllık planın fiyatı 199,00 liradan 399,00 liraya yükseldi. Kullanıcılar bu fiyat artışını uygulama üzerinden bildirimle öğrendi. Yeni fiyatlar 25 Haziran'dan itibaren geçerli olacak.
29 Mayıs 2024

Samsung, yeni akıllı saati Galaxy Watch 7 ile kullanıcılarını kalp krizi ve benzeri sağlık problemleri konusunda uyarmayı hedefliyor. Watch 7, Samsung Health uygulamasının güncellenmiş versiyonuyla entegre çalışarak AGEs Endeksi adı verilen bir özellik sayesinde kullanıcıların sağlık risklerini belirleyecek. Ayrıca, aile sağlığı verileri paylaşımı özelliği ile aile üyeleri arasında sağlık verilerinin izlenmesi ve paylaşılması sağlanacak. Bu yenilikler, kullanıcıların sağlıklarını iyileştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
2 Temmuz 2024

OpenAI, 'Hey ChatGPT' komutuyla çalışan yeni sesli asistanı GPT-4o'yu tanıttı. Bu asistan, şarkı söyleme, canlı konuşma ve duygusal ses yeteneği gibi özellikleriyle Siri'yi geride bırakmayı hedefliyor. GPT-4o, konuşmacının nefesini tespit edebilme, duyguları algılama ve gerçek zamanlı çeviri yapabilme gibi yeteneklere sahip. Ayrıca, doğal ve dramatik ses tonlarıyla hikaye anlatma ve şarkı söyleme yetenekleri de bulunuyor.
13 Mayıs 2024
İşaretlediklerim