Kolombiya Narkotikle Mücadele Birimi, 2020'den bu yana Türkiye'ye gönderilmek istenirken Kolombiya liman ve havaalanlarında ele geçirilen kokain miktarının 6 tonun üzerinde olduğunu açıkladı. Özellikle İzmir'e gönderilmek istenirken yakalanan 4.9 ton kokain dikkat çekti. Mehmet Altan, bu olayların Türkiye'deki siyasi çalkantılarla bağlantılı olduğunu ve 'Vatan, Millet, Sakarya' edebiyatı yaparak toplumu şiddetle esir almak isteyenlerin arkasında uyuşturucu izlerinin bulunduğunu belirtti. Küresel Organize Suç Endeksi 2023 Raporu'na göre, Türkiye'de faaliyet gösteren mafya tarzı grupların hükümetle yakın ilişkiler geliştirdiği ve bu sayede koruma sağladıkları bildirilmektedir.
24 Haziran 2024

Jandarma Genel Komutanlığı ve başsavcılıklar tarafından koordine edilen 'Narkokapan-1' operasyonu, Türkiye genelinde 20 ilde gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda 640 kg uyuşturucu madde, 225 bin kök kenevir ve skunk ile 21 bin 768 uyuşturucu hap ele geçirildi. Sokak satıcısı olduğu iddia edilen 37 kişi yakalanırken, bunlardan 34'ü tutuklandı ve üçü hakkında adli kontrol kararı verildi.
9 Aralık 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, yasadışı yollarla çıkarılan 75 çuval midye, İstanbul Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirildi. Kabataş sahilinde bir araca yüklenmek üzereyken yakalanan midyeler, tekrar denize döküldü. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli A.A'ya, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet suçundan 26 bin 242 lira para cezası verildi. Şüphelinin ayrıca yoklama kaçağı olduğu tespit edildi.
3 Ekim 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu sekiz ilde 23 sigara ve makaron üreticisi firmaya ait 26 adreste eş zamanlı fiili sayım gerçekleştirdi. Bu sayımlar sonucunda, yüksek maliyetlerine rağmen hasılat beyanlarının olmadığı veya düşük olduğu belirlenen firmalar vergi incelemesine alınacak. Daha önce mobilya sektöründe de benzer denetimler yapılmış ve yaklaşık 53 milyon lira ceza kesilmişti.
23 Ağustos 2024

İstanbul'da Azerbaycan uyruklu M.Ş.G. isimli bir kişi, diplomat olduğunu iddia ederek 70 kilogram altınla yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başsavcılığın talimatı üzerine Sarıyer'de bir alışveriş merkezi önünde durdurdukları takside altınları ele geçirdi. M.Ş.G., polislere altınların kendisine ait olduğunu ve diplomat statüsünde olduğunu belirtti. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.
22 Kasım 2024

Afyonkarahisar'da İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yaptığı iddia edilen iki firmaya operasyon düzenledi. Operasyonda, içeriği değiştirilmiş 380 kilogram sucuk, 400 litre sahte zeytinyağı ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. İlgili firmalara adli ve idari işlem uygulandı. Bu operasyon, düşük maliyetle üretilen sahte gıdaların piyasaya sürülmesini engellemeyi amaçlıyor.
26 Ekim 2024

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024

Van'ın Gürpınar ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan bir aramada, hafif ticari bir araçta 20 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Olayla ilgili olarak bir şüpheli gözaltına alındı ve hakkında adli işlem başlatıldı. Bu tür kaçakçılık olayları, hem yerel ekonomi hem de güvenlik açısından önemli bir sorun teşkil etmektedir.
23 Kasım 2024

Gaziantep'te yapılan bir aramada, bir polis memurunun aracında beş kilogram skunk adlı uyuşturucu bulundu. Şüpheli polis memuru S.N.'nin Mersin Emniyeti'nde görev yaptığı tespit edildi ve sorguya alındı. S.N., uyuşturucuyu Diyarbakır'dan alıp Mersin'e götürdüğünü ve uyuşturucunun kendisine değil, bir meslektaşına ait olduğunu belirtti. Skunk, esrardan 20 kat daha fazla bağımlılık yapıcı özelliği olan bir uyuşturucu türü olup, son dönemde Diyarbakır kırsalında üretilmektedir.
23 Ağustos 2024

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İstanbul Havalimanı'nın kargo bölümünde, belgeleri eksik olan 309 jako türü papağana el konuldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, kaçak olarak yurda getirilen yaban hayvanlarını kurtarmak için Ticaret Bakanlığı ile işbirliği içinde mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Operasyon kapsamında 36 kişi gözaltına alındı.
6 Ağustos 2024

Türkiye genelinde 19 ilde gerçekleştirilen 'Narkoçelik-42' operasyonları kapsamında 1 ton 971 kilogram uyuşturucu madde, 267 bin 593 uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 49 kişi yakalanırken, bunlardan 22'si tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Haziran 2023 ile 30 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda toplam 42 bin 908 kişinin tutuklandığını açıkladı. Bu süreçte 163,7 ton uyuşturucu ve 79,5 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi.
5 Ekim 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bulgar uyruklu bir kişinin aracında yasa dışı yollarla Türkiye'den çıkarılmak istenen 1 ton 210 kilogram canlı kum midyesine el konulduğunu açıkladı. Olayla ilgili olarak, Bulgar uyruklu kişiye 524 bin 960 lira idari para cezası verildi. Ele geçirilen midyeler ve araç kamuya geçirildi. Bu tür kaçakçılık faaliyetleri, deniz ekosistemine zarar verme potansiyeli taşıdığı için önem arz etmektedir.
8 Ekim 2024

2022 yılında Türkiye'de 99 ton esrar ve skung, 8 ton eroin, 2,3 ton kokain, 5 milyon ecstasy ve 24 milyon captagon hap ile birlikte 14 ton metamfetamin yakalandı. Bu miktarın toptan fiyatı 300 milyon doları aşarken, yakalanmayan miktar ve iç pazardaki tüketim bilinmiyor. Organize suç, büyükşehir varoşlarından Anadolu kentlerine kadar uzanıyor ve artan pazar savaşları, ölümcül saldırılarla kendini gösteriyor. Türkiye, uyuşturucu pandemileri, kaçakçılık ve organize suçla mücadele ederken, 2024 yılının bu konuda bir eşik noktası olacağı belirtiliyor.
21 Şubat 2024

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, ramazan ayı öncesinde Adana'dan İstanbul'a götürülmekte olan bir tırda yapılan aramada 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan tırda bulunan etlerin, İstanbul'da sucuk yapıldıktan sonra Düzce'ye götürülerek piyasaya sürüleceği belirlendi. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.
15 Mart 2024

Ticaret Bakanlığı, 11 ildeki 21 un fabrikasında fahiş fiyat denetimi gerçekleştirdi. Denetimler sonucunda, 17 firmanın piyasa düzenlemelerine aykırı fiyat artışı yaptığı tespit edildi ve bu firmalar hakkında idari süreç başlatıldı. Bakanlık, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak ve adil fiyat mekanizmalarının oluşumunu sağlamak amacıyla fiyat değişimlerini titizlikle takip ettiğini belirtti.
9 Aralık 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü narkotik ekipleri, Milli Beraberlik Partisi Genel Merkezi'nde uyuşturucu satıldığı ve kullanıldığı ihbarı üzerine bir operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınanlardan biri parti üyesi olarak belirlendi. Parti Genel Başkanı Peyami Sefa Atıcı, olaydan dolayı mahalle sakinlerinden özür diledi ve yasal süreci başlatacaklarını belirtti. Parti üyesi Nurettin Yılmaz, uyuşturucu sattığı iddia edilen kişiye zor durumda olduğu için genel merkezin anahtarını verdiğini ve yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu ifade etti.
18 Ekim 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Geçit Mahallesi'nde kimyasal madde için kullanılan yaklaşık 80 varil bulundu. Zabıta ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye AFAD KBRN ekibi sevk edildi ve yapılan incelemede varillerin kapaklarının açık olması nedeniyle etil kloroformat maddesinin etkisini kaybettiği belirlendi. Varilleri bıraktığı tespit edilen ve geri dönüşüm işi yaptığı öğrenilen E.Y'ye 90 bin lira ceza kesildi.
19 Eylül 2024

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Mısır'dan gelen bir kişinin valizinde yapılan aramada, CITES listelerinde yer alan 17 Nil timsahı ve 10 Nil varanı bulundu. Bu hayvanların 12'si canlı, 5'i ölü timsah ve 5'i canlı, 5'i ölü varan olarak tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, kaçak hayvanlara el koyarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne teslim etti. Olay, kaçak hayvan ticaretine karşı alınan önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
28 Ekim 2024

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde kaçak yollarla avlanan 1 ton midyeye el konuldu. Emirgan sahilinde düzenlenen operasyonda yasadışı midye avcılığı yapan B.Ö. gözaltına alındı ve 26 bin 242 lira ceza kesildi. El konulan midyeler, canlılıklarını sürdürebilmeleri ve doğal yaşama kazandırılabilmeleri amacıyla denize döküldü.
10 Temmuz 2024
İşaretlediklerim