Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, nam-ı diğer Jahrein, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Jahrein, Temmuz 2023'te Kılıçdaroğlu tarafından kendisine yönelik 'leblebi kafalı' ve 'demans hastası' ifadeleri kullanıldığını iddia ederek 200 bin liralık tazminat davası açtığını duyurmuştu. Ancak sonuçlanan dava, Jahrein'in Kılıçdaroğlu'na tazminat ödemesi yönünde sonuçlandı.
27 Mart 2024

İsmail Saymaz, Sözcü TV'de Hataylı coğrafya öğretmeni Turgay Kocakaya'nın AK Parti Hatay İl Başkanlığı ve ilgili siyasi figürlerle yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerini içeren ses kayıtlarını yayınladı. Kocakaya, kayıtlarda AK Parti Hatay Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile görüştüğünü ve adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar talep ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, TRT'de spor yorumculuğu ve Hatayspor'da yöneticilik gibi taleplerde bulunduğunu belirtiyor. İkinci kayıtta ise, Zan adlı kişinin Kocakaya'yı ihanetle suçladığı ve Hatay'a gelmemesi konusunda tehdit ettiği yer alıyor.
19 Mart 2024

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi öncesinde, AK Parti ve Adalet Bakanlığı'nın bir orta yol formülü üzerinde çalıştığı ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararını uygulayarak Atalay'ın milletvekilliğini iade edebileceği yönünde haberler yapılmıştı. Ancak, Anayasa Mahkemesi, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemini iptal etmek yerine, başvuru hakkında karar verilmesine yer olmadığına karar verdi ve bu durum, kulis haberlerinin gerçekleşmediğini gösterdi. Faruk Bildirici, siyasi kulis haberlerinin genellikle doğruluğu konusunda sorgulanmadan unutulduğunu ve benzer haberlerin tekrar tekrar yapıldığını eleştiriyor.
4 Mart 2024

İbrahim Kiras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanı'na operasyon' iddialarına yanıt vermediğini belirtiyor. İktidar partisinin bu iddiaları ciddiye almadığı, ancak ittifak ortaklarının konuyu gündeme getirmesi nedeniyle nezaketen açıklama yapma gereği duyduğu ifade ediliyor. Bahçeli'nin, 'Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir' sözleri, hükümete yönelik bir eleştiri olarak yorumlanabilir. İktidar ortakları arasındaki hassas ilişki, bu tür açıklamaların dikkatle değerlendirilmesini gerektiriyor.
16 Mayıs 2024

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan ses kayıtları nedeniyle Turgay Kocakaya tutuklandı. Ses kayıtlarında Zan'ın AKP'den 5 milyon dolar ve TRT'de pozisyon istediği iddia edilmiş, ancak Zan kayıtların montaj olduğunu savunmuştu. Zan, kendisine kumpas kurduğu iddiasıyla Kocakaya'dan şikayetçi olmuş, Kocakaya 'silahlı tehdit' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçlamalarıyla tutuklanmıştır.
23 Mart 2024

Yeni Şafak gazetesi, yerel yönetimlerde yaşanan yolsuzluk, rüşvet ve imar yolsuzlukları gibi sorunların önüne geçmek için bir yemin metni önermiş ve bu yeminin Murat Kurum tarafından TVNET canlı yayınında okunmasını sağlamıştır. Gazete, daha önce eleştirmediği bu yanlışları şimdi önlemek amacıyla harekete geçmiş ve AK Parti'nin Gerçek Belediyecilik Yemini'ni gündeme getirmiştir. Bu yemin, ayrımcılık yapmama ve Anayasa ile yasalara uygun hareket etme taahhüdü içermektedir. Akif Beki'nin yazısında, bu durumun geçmişteki tutumlarla çeliştiğine ve yeminin yolsuzluklara karşı caydırıcı bir etki yaratmasının beklendiğine dikkat çekilmiştir.
13 Şubat 2024

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasında gizli kamera ve böcekler bulduğunu açıkladı. CHP yandaşı medya bu durumu skandal olarak nitelendirdi. Ancak, Köksal'ın savcılığa verdiği cevaplar ve böceklerin imha edilmesi, olayın doğruluğu konusunda şüpheler uyandırdı. İki ihtimal üzerinde duruluyor: ya böcekler bulunmadı ve yalan söylendi, ya da böcekler bulundu ama yerleştirenler tanıdık çıktı.
17 Mayıs 2024

Yazar Murathan Mungan, İYİ Parti tarafından kendisine ait dizelerin izinsiz olarak kullanıldığını belirterek dava açacağını açıkladı. İYİ Parti, 'Maskeli Balo'nun sahte yüzleri' isimli bir reklam yayınladı ve bu reklamda Mungan'ın 'Maskeli Balo' adlı eserinden dizeler kullanıldı. Mungan, bu kullanımın kendi rızası ve bilgisi dışında gerçekleştiğini ve bu nedenle hukuki yollara başvuracağını duyurdu.
28 Mart 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, bir polis amirinin 1 Mayıs kutlamaları sırasında gazetecilere yönelik 'Basını süpür' ifadesini kullanmasını ele aldı. Vali Gül, Basın Konseyi tarafından düzenlenen bir törende bu ifadenin maksadını aşmış olabileceğini belirterek, eğer böyle bir söz söylendi ise yanlış olduğunu kabul edip özür diledi. Olay, Taksim Meydanı'nda kutlamalar sırasında yaşanmış ve polis müdahalesi tepki çekmişti.
2 Mayıs 2024

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, belediyenin 11 milyar TL borcu olduğunu ve dört yıllık sürede kullanılan 2 milyar TL kredinin geri ödemesinin 8 milyar TL olduğunu açıkladı. Eski Başkan Osman Zolan, kredinin GES projesi için kullanıldığını savundu. Çavuşoğlu, seçim döneminde basılan ve başkanın reklamının yapıldığı bir çocuk dergisi örneğini göstererek, reklam ve harcamalar konusunda eleştirilerde bulundu. Dergi için 696 bin TL ödeme yapıldığı ve bu işlemin doğrudan alım yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
20 Nisan 2024

Ahmet Hakan, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Hakan, bu iddiaların FETÖ tarafından moral propagandası amacıyla ortaya atıldığını savundu. Ayrıca, Gülen'in son fotoğraflarının sahte ve manipülatif olduğunu öne sürdü. Hakan, bu tür iddialara inanmamak gerektiğini vurguladı.
6 Haziran 2024

Kuzey Kıbrıs, sahte üniversite diploması skandalıyla sarsılıyor. Ulusal Birlik Partisi'nin eski milletvekili ve bir dönem eğitim bakanlığı yapmış Kemal Dürüst, sahte belge düzenleme ve sahtekarlıkla para temini gibi suçlamalarla tutuklandı. Bu olay, KKTC'de daha önce de benzer bir tutuklama ile gündeme gelmişti. KKTC'de son dönemlerde üniversite enflasyonu ve sahte diplomalar ciddi bir sorun olarak öne çıkıyor.
23 Şubat 2024

Eser Karakaş, AKP'li Ayşe Böhürler'in, Türkiye'de Türkçe dışındaki anadillerin kullanımı hakkında yaptığı açıklamaları eleştiriyor. Karakaş, Böhürler'in 28 Şubat döneminde türban yasağı konusunda kullanılan mantığı, bugün anadillerin kullanımı konusunda sergilediğini belirtiyor. Böhürler'in kamusal alan yerine 'sosyal yaşam' ifadesini kullanarak, 28 Şubat döneminin mantığını benimsediğini ve bu yaklaşımıyla eleştirilere maruz kaldığını ifade ediyor. Karakaş, Böhürler'in bu tutumunun, anadil konusunda farklı görüşleri olanları zor durumda bırakabileceğini öne sürüyor.
27 Şubat 2024

Eski ABD başkanı Donald Trump, katıldığı bir canlı yayında John F. Kennedy suikastının arkasında CIA'in olabileceğini öne sürdü. Trump, Kennedy suikastı dosyalarının tamamını neden yayınlamadığı sorulduğunda, saygı duyduğu bazı kişilerin kendisinden bunu yapmamasını rica ettiğini belirtti. Kennedy suikastı, 1963'ten bu yana birçok komplo teorisine konu olmuş ve tam olarak aydınlatılamamıştır.
28 Haziran 2024

Burçak Kazdal, Amerika'da aldığı endüstriyel tasarım eğitimi sonrası şeflik kariyerine yönelmiş ve çeşitli deneyimlerin ardından İstanbul'da Apartıman Yeniköy adlı restoranı açmıştır. Kazdal, kariyerinde karşılaştığı cinsiyete dayalı mesleki ayrımcılık ve toplumsal önyargılar hakkında deneyimlerini paylaşarak, kadınların ağır işlerde de başarılı olabileceğini ve cinsiyetçi kodları kırabileceğini vurgulamaktadır. Ayrıca, kadınların iş hayatında daha fazla yer alması ve liderlik etmesi gerektiğini, bu durumun sektöre ve topluma olumlu katkılar sağlayacağını belirtmiştir.
5 Mart 2024

Adli tıp uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, adli tıp ve adli bilimlerin önemini vurgulayan 'Kusursuz Cinayet' isimli bir kitap yazdı. Kitap, adli bilimlerin ve adli tıbbın toplumsal yaşamımızdaki yerini, suçların çözümünde bilimsel gerçekliğin kullanımını ve bu alanlardaki bilimsel gelişmelerin hukuk, edebiyat, sinema gibi farklı alanlara yansımalarını ele alıyor. Dokgöz, kitabında kusursuz bir cinayetin olmadığını, çünkü kusurun cinayetin kendisi olduğunu belirtiyor. Ayrıca, adli tıp ve adli bilimlerin multidisipliner bir yaklaşım gerektirdiğini ve toplumla doğru şekilde paylaşılmasının önemini vurguluyor.
21 Nisan 2024

Yazar, Çağlayan'daki Lık Lık Ocakbaşı'nda bir akşam geçirdiği deneyimlerini paylaşıyor. Mekanın genel durumu, servis kalitesi ve sunulan yiyecekler hakkında detaylı gözlemler yapıyor. Yazar, meyhanede rakı içenlerin daha iyi masalara terfi ettirildiğini belirtiyor. Ayrıca, mekanda çalışanların ve diğer müşterilerin hikayelerine de yer veriyor.
20 Haziran 2024
İşaretlediklerim