Hasan Göğüş, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Türk eğitim sisteminin durumunu eleştirdi. 4+4+4 eğitim sisteminin ilk mezunlarının bu yıl sınava girdiğini belirten Göğüş, sınav sonuçlarının umut verici olmadığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'deki üniversitelerin dünya sıralamalarında geride kaldığını ve akademisyenlerin yabancı dilde yayın yapma konusunda yetersiz olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim kalitesini artırmak için başarılı ülkelerin uygulamalarını örnek alması gerektiğini savundu.
27 Temmuz 2024

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı. Bu yıl sınava 1 milyon 38 bin 192 8’inci sınıf öğrencisi başvururken, 992 bin 906 öğrenci sınava katıldı. Lise tercih süreci bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00’ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.
28 Haziran 2024

Üniversite sınav sonuçları açıklandı ve birçok evde hem sevinç hem de hüzün yaşandı. Abbas Güçlü, sınav sonuçlarındaki başarısızlığı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) kabullenmediğini belirtiyor. Güçlü, adayların üniversite ve meslek seçiminde dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor ve puanların hayatın sonu olmadığını ifade ediyor.
17 Temmuz 2024

AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu'nun oğlu Muhammed Hamidettin Palakoğlu'nun, KPSS sonucu olmaksızın Diyanet İşleri Başkanlığı'na özel kalem müdürü olarak atandığı belirtildi. Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, bu durumu Twitter üzerinden duyurdu ve kamu kurumlarındaki istisnai kadrolar aracılığıyla bazı kişilerin hızla yükseldiğine dikkat çekti. Bu atama, KPSS ile kamu kurumlarına girmeye çalışan ve mülakatlarda elenen binlerce kişiyle karşılaştırıldığında eleştirilere neden oldu.
15 Şubat 2023

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ikinci geç başvuru süreci 25 Mart'ta başladı ve 28 Mart'a kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi, mobil uygulaması veya başvuru merkezleri üzerinden yapabilecek. Daha önce yapılan başvurular geçerli olacak. Bu sürecin, yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere yönelik YKS şartı nedeniyle getirildiği belirtildi.
25 Mart 2024

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 11 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/11) İngilizce sınavının değerlendirme işlemlerini tamamladı ve sonuçları açıkladı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin resmi sonuç sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden erişebilirler.
11 Kasım 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının e-devlet üzerinden erişime açıldığını bildirdi. Bakan Bak, öğrencilere 19 Kasım saat 23:59'a kadar e-devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerektiğini hatırlattı. Sonuçların duyurusu Bakan'ın Twitter hesabı üzerinden yapıldı.
13 Kasım 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında çeşitli görevler için toplam 4 bin 538 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Alınacak personel arasında aşçı, temizlik personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ile şoför bulunuyor. Adayların 2022 KPSS puanlarına göre seçileceği ve sözlü sınavla işe alınacakları belirtildi. Başvurular 5 Mayıs'a kadar online olarak yapılabilecek.
27 Nisan 2023

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın sonuçları açıklandı ve yaklaşık bir milyon öğrenci için tercih ve kayıt süreci başladı. Anne-babalar, özellikle anneler, çocuklarının daha yüksek puanlı okullara yerleşmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor. Ancak, daha yüksek puanlı okullar her zaman daha iyi eğitim sunmuyor ve çocukların mutluluğu göz ardı edilebiliyor. Figen Atalay, bu süreçte çocukların fikirlerinin genellikle dikkate alınmadığını ve sadece puanın yettiği en üstteki okula odaklanıldığını vurguluyor.
28 Haziran 2024

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonrasında genel kanı, sınavın çok zor olmadığı yönünde. Fen Bilimleri testinin belirleyici olacağı düşünülüyor. Sınavla öğrenci alan okulların kontenjanlarının artırılması gerektiği vurgulanıyor, aksi takdirde birçok başarılı öğrencinin istedikleri okullara yerleşemeyeceği belirtiliyor. Ayrıca, Anadolu liseleri ve yabancı kolejlerin ortaokul bölümlerinin yeniden açılması gerektiği savunuluyor.
3 Haziran 2024

Tekirdağ Kapaklı Kaymakamlığı'nın sosyal yardım ve inceleme görevlisi alımında, KPSS puanı en düşük olan aday mülakatta en yüksek puanı alarak işe yerleşti. 12 Ocak'ta duyurulan alım için en yüksek KPSS puanına sahip beş aday mülakata alındı. KPSS'den 65.85 puan alan D.B., mülakatta 78,71 puanla asil olarak belirlendi. En yüksek KPSS puanına sahip olan G.D. ise mülakatta düşük puan alarak sondan ikinci sırada yer aldı.
31 Ocak 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını duyurdu. Bakan Özer, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle 2023 LGS'de 8. sınıfın ikinci dönem konularından soru çıkmayacağını hatırlattı. Ayrıca, sınavla ilgili başvuru ve uygulama kılavuzunun yarın 'www.meb.gov.tr' adresinden yayınlanacağını bildirdi.
12 Mart 2023

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın saat 10.15'te başlayacak. Sınav, Türkiye'nin 81 ilinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve bu yıl ilk kez Hırvatistan'da yapılacak. TYT'ye 3 milyon 120 bin 878 aday katılacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
7 Haziran 2024

ÖSYM, 2023 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Sınav başvurularının 8-23 Mart tarihleri arasında alınacağı belirtildi. Ayrıca, deprem nedeniyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçede ikamet eden veya deprem sonrası başka yerlere göç eden adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacağı duyuruldu.
8 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda uygulamalarda birlik sağlamak amacıyla Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SEÇSİS-SSPS) kullanılacağını duyurdu. Sistem, oy verme günü saat 17:00'den itibaren siyasi parti genel merkezleri, cumhurbaşkanı adayları ve yetkililer tarafından çevrimiçi olarak izlenebilecek. Sandık sonuçları ve imzalı tutanaklar, YSK tarafından belirlenen süre sonuna kadar paylaşılamayacak. Bağımsız adaylar, sonuçlara ve tutanaklara seçim çevresiyle sınırlı olarak erişebilecekler.
20 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası kamu üniversiteleri tarafından öğretim üyesi ve görevlisi ilanı yayınlanmazken, seçim haftasına girilmesiyle birlikte birçok 'adrese teslim' ilan yayınlandı. Yayınlanan 228 ilanın büyük kısmında adayların çalışma alanları gibi başvuruları kısıtlayıcı şartlar bulunuyor. YÖK ve Danıştay'ın 'kişiye özel ilan' konusunda kararları olmasına rağmen, Munzur, Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Ankara Hacı Bayram Veli, Amasya, Yıldız Teknik, Ankara Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Üniversiteleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından adrese teslim ilanlar yayınlandı.
13 Mayıs 2023

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS'ye başvuran en genç adayın 15, en yaşlı adayın 89 yaşında olduğunu belirtti. Sınava toplam 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğunu ve sınavın 228 sınav merkezinde uygulanacağını ifade etti. Adayların okul türlerine göre dağılımı ve diğer istatistiksel bilgileri paylaştı. Geçen yılki sınava 3 milyon 243 bin 334 aday başvurmuştu.
12 Haziran 2023

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mülakata girecek öğretmen adayları için alan bazlı taban puanlarını açıkladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak ve KPSS’de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaylardan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday mülakata alınacak. Öğretmen ataması için başvuru tarihleri de belli oldu.
10 Haziran 2024

ÖSYM, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan üniversiteye geçiş sınavı (YKS) için başvuruların 8-23 Mart tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Deprem sebebiyle afet bölgesi ilan edilen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da YKS yapılmayacak ve bu illerde ikamet eden adaylar sınav ücreti ödemeyeceklerdir. Ayrıca bu illerdeki adaylar, sınava girmek için istedikleri şehirleri tercih edebilecekler.
8 Mart 2023

Samsun Bafra'da yaşayan Adem Topçuoğlu, 42'nci kez Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YKS) katıldı. Daha önce farklı üniversite programlarından beş diploma alan ve çeşitli öğretmenlikler yapmış olan Topçuoğlu, emekli olduktan sonra da sınavlara katılmaya devam etti. Bu yılki sınav için Samsunspor forması giymeyi planlayan Topçuoğlu, sınav heyecanını yaşamak istediğini ve artık tercih yapmayı düşünmediğini belirtti. Ayrıca, evliliğe odaklanacağını ve sınavın ikinci oturumuna katılmayacağını ifade etti.
17 Haziran 2023
İşaretlediklerim