Real Madrid futbol takımının oyuncusu Arda Güler, takım arkadaşlarını evinde ağırlayarak mangal partisi verdi. Partide Brahim Diaz ve Federico Valverde gibi isimler yer aldı. Etkinlikte mangal yapmanın yanı sıra masa tenisi ve çeşitli oyunlar oynandı. Günün sonunda Arda'nın isteği üzerine grup halay çekti.
22 Nisan 2024

France Football dergisi tarafından 1956’dan beri dağıtılan Ballon d'Or ödülü için 2023 adayları açıklandı. Listede, Barcelona'da forma giyen Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan ve Bayern Münih'te forma giyen Fenerbahçe'nin eski Güney Koreli stoperi Kim Min-jae de bulunuyor. 5 kez bu ödülü kazanan Cristiano Ronaldo, 2003'ten bu yana ilk kez adaylar arasında yer almadı. Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ise Yashin Trophy'nin 10 kişilik kısa listesinde yer buldu.
6 Eylül 2023

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'a, önceki dönemlerde alacaklarını talep eden futbolcuların açtığı davalar nedeniyle üç dönem transfer yasağı cezası verdi. Kulübün basın sözcüsü Yunus Derebağ, bu durumun abartılacak bir olay olmadığını ve en kısa sürede gerekli ödemeleri yaparak transfer yasağını kaldıracaklarını belirtti.
6 Mart 2024

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesini yenilemeyeceğini ve kulüpten ayrılacağını duyurdu. PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier, Messi'nin takımdan ayrılacağını ve Clermont ile oynanacak maçın Messi'nin PSG formasıyla son maçı olacağını belirtti. Messi'nin geleceği hakkında Suudi Arabistan'a transfer olabileceği veya eski kulübü Barcelona'ya dönebileceği yönünde iddialar bulunuyor.
1 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda Avrupa'ya toplam beş takımın gideceğini açıkladı. Bu takımların ikisi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, ikisi UEFA Avrupa Ligi'nde, biri ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek. Bu bilgi, TFF'nin resmi sitesinde yer alan bir açıklamayla duyuruldu.
11 Ağustos 2023

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, Fransız ekibi Paris Saint-Germain'den ayrılarak ABD Futbol Ligi (MLS) takımlarından Inter Miami ile anlaştığını duyurdu. Messi, Barcelona'ya dönme hayalinin olduğunu ancak geçmişte yaşananlardan dolayı geleceğini başkasının ellerine bırakmak istemediğini belirtti. Ayrıca, kararında maddi endişelerin etkili olmadığını, mesele para olsaydı başka yerlere gidebileceğini ifade etti. Inter Miami de Messi'nin transferini sosyal medya üzerinden duyurdu.
8 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve TFF 1. Lig'in 2023-2024 sezonunun 11-14 Ağustos tarihlerinde başlayacağını duyurdu. Ayrıca, 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası göz önünde bulundurularak Süper Lig sezonunun 19 Mayıs 2024'te sona ereceği belirtildi. Sezonun planlamasına dair daha fazla detayın ilerleyen zamanlarda açıklanacağı bildirildi.
12 Nisan 2023

UEFA, Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi. Ayrıca, Galatasaray dahil olmak üzere 11 kulübe para cezası uygulandı. Galatasaray, 30 bin avro ceza ödeyecek. Bu cezalar, UEFA'nın mali disiplin kurallarını ihlal eden kulüplere yönelik yaptırımlarının bir parçası olarak açıklandı.
17 Mayıs 2024

Beşiktaş, Portekiz'in Benfica kulübüyle Joao Mario'nun satın alma opsiyonuyla kiralık transferi konusunda anlaşmaya vardı. 31 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu, 2024-25 sezonu sonuna kadar Beşiktaş forması giyecek. Geçen sezon Benfica formasıyla 51 maçta 9 gol ve 4 asist kaydeden Mario, Portekiz Milli Takımı'nda da 56 kez forma giydi.
5 Eylül 2024

FIFA, finansal fair play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bir Süper Lig takımına süresiz, dört Süper Lig ve bir 1'inci Lig takımına ise üç dönem transfer yasağı uygulama kararı aldı. Bu kararla etkilenen takımlar arasında Kayserispor (süresiz yasak), Adana Demirspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Eyüpspor (her biri üç dönem yasak) bulunmaktadır. Bu yasaklar, takımların transfer piyasasındaki hareketliliğini önemli ölçüde kısıtlayacak ve sportif performansları üzerinde etkili olabilir.
19 Mart 2024

Real Madrid'de oynayan Arda Güler, bir YouTube yayınında kariyeri ve kişisel hayatı hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Fenerbahçe'den ayrılık sürecinde herhangi bir kırgınlık yaşamadığını ve Ali Koç'un her zaman yanında olduğunu belirtti. Gol sevincinin, her şeyin Allah'tan geldiğine olan inancına dayandığını açıkladı. Ayrıca, 90'lar müziği ve Türkçe Pop müziğe olan ilgisini ve Şampiyonlar Ligi kupasını kazanma hayalini dile getirdi.
29 Nisan 2024

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2023-2024 sezonunun en başarılı kulüplerini açıkladı. Listenin zirvesinde Real Madrid yer alırken, Türkiye'den Galatasaray 29'uncu ve Fenerbahçe 30'uncu sırada yer aldı. Diğer Türk takımlarından Beşiktaş 82, Trabzonspor 157 ve Rams Başakşehir 248'inci sırada yer aldı. Avrupa kulüplerinin damga vurduğu listenin ilk 10 sıralamasında Real Madrid, Manchester City ve Bayer 04 Leverkusen ilk üçte yer aldı.
8 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 50 maç geride kaldı ve toplamda 114 gol atıldı. En fazla gol 16 ile 30'uncu dakikalar arasında atıldı. İspanya, 13 golle en skorer takım olurken, Almanya 11 golle onu takip etti. Gol krallığında Harry Kane ve Dani Olmo üçer golle zirvede yer alıyor. Asist krallığında ise Lamine Yamal üç asistle önde. Gürcistan kalecisi Giorgi Mamardaşvili, 29 kurtarışla en fazla kurtarış yapan kaleci oldu.
11 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan depremler sebebiyle transfer döneminin uzatılması için FIFA'ya başvurdu ve sözlü onay aldı. 2022-2023 sezonu için belirlenen ara transfer dönemi 12 Ocak 2023-8 Şubat 2023 tarihleri arasındaydı, ancak depremler sonucu futbol maçları bir hafta ertelendi ve transfer dönemi de uzatılma talebi doğdu. FIFA'dan yazılı onay bekleniyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek ulusal yas ve OHAL ilan edilmesine neden oldu.
8 Şubat 2023

Paris-Saint-Germain (PSG), sezon öncesi Japonya ve Güney Kore'de düzenlenecek hazırlık turnuvasının kadrosunda Kylian Mbappe'ye yer vermedi. İspanyol teknik direktör Luis Enrique'nin belirlediği 29 kişilik takım kafilesinde, Fransa temsilcisinin tarihindeki en golcü oyuncu rekorunu elinde tutan Mbappe yer almadı. PSG yönetimi, kontratı gelecek sezon sona erecek olan ve sözleşme yenilemeyi reddeden Mbappe'yi transferden bonservis bedeli kazanmayı hedefliyor.
22 Temmuz 2023

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımı forma göğüs sponsoru Otokoç ile olan sözleşmesini 2024-2025 sezonu için yenilediğini duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirime göre, anlaşmanın bedeli 243 milyon 582 bin 500 lira + KDV olarak belirlendi. Kulüp, Otokoç'a iş birliği için teşekkür etti.
1 Temmuz 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu maçları tamamlandı ve Atletico Madrid ile Borussia Dortmund, çeyrek finale yükselen son iki takım oldu. Atletico Madrid, Inter ile oynadığı maçı penaltılar sonucunda kazanarak tur atladı. Borussia Dortmund ise PSV'yi evinde 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek ve yarı final eşleşmeleri, 15 Mart'ta İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.
14 Mart 2024

İspanyol polisi, Real Madrid altyapısında oynayan üç futbolcuyu çocuk pornosu şüphesiyle gözaltına aldı. Bu durum, reşit olmayan bir çocuğun annesinin 6 Eylül'de Kanarya Adaları'nda polise yaptığı şikayet sonucu ortaya çıktı. Kulüp, konuyla ilgili olarak bir Castilla ve üç Real Madrid C oyuncusunun Whatsapp üzerinden özel bir video yayınladığı şikayetiyle polise ifade verdiğini belirtti ve gerçekler hakkında detaylı bilgiye sahip olduklarında önlemlerini alacaklarını ifade etti.
14 Eylül 2023

45 yaşındaki İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, aktif futbol kariyerini sonlandırdığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Profesyonel kariyerine Parma'da başlayan Buffon, Juventus ve Paris Saint-Germain gibi kulüplerde de forma giydi. İtalya Milli Takımı'nın formasını en fazla giyen isim olan Buffon, 2006'da FIFA Dünya Kupası'nı kazandı.
3 Ağustos 2023

Türkiye'de iki yıl önce, enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle kiralara yüzde 25 zam sınırlaması getirilmişti. Bu uygulama Temmuz 2024'te sona eriyor ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Maliye Bakanı'nın enflasyonla ilgili açıklamalarına dayanarak, bu sınırlamanın uzatılmayacağını tahmin ettiğini ifade etti. Ancak, Tunç bu ifadelerinin bir tahmin olduğunu belirtti. Bu açıklama, kira artış sınırlamasının kaldırılacağı iddialarına Saray'dan yalanlama gelmesine rağmen yapıldı.
24 Şubat 2024
İşaretlediklerim