Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, İstanbul'da olası bir deprem riski nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışmalar yaparken, finans sektörü de riskleri dağıtmak için operasyonlarını İstanbul dışına taşımayı düşünüyor. Ekonomim gazetesinin haberine göre, bir yabancı banka Ankara'da yer arayışına başladı. Ayrıca, pandemi sonrası esnek çalışma imkanları sunan bir başka banka da çalışanlarına daha fazla esneklik sağlayabilmek için alternatifler üzerinde düşünüyor.
14 Mart 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,40 kayıpla 7.913,76 puandan kapattı. Hafta içinde en çok kazandıran hisse yüzde 22,39 artışla Borusan Yatırım ve Pazarlama olurken, en çok kaybettiren hisse yüzde 12,57 düşüşle İmaş Makina oldu. Sektörel endekslerden Hizmetler Endeksi yüzde 0,87, Teknoloji Endeksi yüzde 4,02, Mali Endeksi yüzde 0,51 ve Sanayi Endeksi yüzde 2,26 değer kaybetti. En değerli şirketler sıralamasında Koç Holding, Türk Hava Yolları ve Tüpraş öne çıktı.
9 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, BALAT, SNPAM gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında ISBIR, EKIZ, VANGD gibi şirketler bulunuyor.
15 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul'da, düzenlemelerle şirketlerin hisse geri alımına yönelmesi ve bireysel emeklilik sistemine (BES) yapılan değişikliklerle borsaya 10 günde 10 milyar TL girişi bekleniyor. Merkez Bankası'nın da tahvil alımı yapacağını duyurmasıyla borsada yükseliş yaşandı. Ekonomist Şeref Oğuz, bu gelişmelerin borsadaki şaibeyi ortadan kaldıracak radikal ve güven verici kararlar olmadığını, yaratılan 'kazanma alanı'nın sadece seçimlere kadar süreceğini ve bu durumun spekülatörlerin lehine olacağını belirtti.
15 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,12 kazançla 7.628,73 puandan tamamladı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 16,13 ile SDT Uzay ve Savunma olurken, en çok kaybettiren hisse yüzde 20,79 ile QUA Granite Hayal Yapı oldu. Ayrıca, Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli şirketler sırasıyla Koç Holding, Türk Hava Yolları ve Tüpraş olarak belirlendi.
6 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da hisse geri alımı yapmayı planlayan şirketler, bu amaç için ayrılan toplam 24 milyar 449 milyon 875 bin TL'lik bütçenin sadece binde 5'ini harcadı. Ekonomi yönetimi, borsanın depremin ilk günlerinde açık kalması nedeniyle alınan zararı telafi etmek için tedbirler açıkladı ve hisse geri alımlarını kolaylaştıran düzenlemeler yaptı. Bu düzenlemeler sonrasında 64 şirket, hisse geri alım fonlarını artırdı ve ilk iki gün içinde 27 şirket alım işlemlerine başladı.
18 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, ORMA, MMCAS gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında AKSUE, SNPAM, ISBTR gibi şirketler bulunuyor. Borsa İstanbul'un günlük başlangıç performansı da haberin ilgi alanına dahil.
31 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da, PKENT, DITAS ve MRGYO şirketlerinin hisselerine tedbir uygulanacağı duyuruldu. PKENT hisseleri 5 Aralık 2023 tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu olamayacak. DITAS ve MRGYO hisselerinde ise aynı dönem boyunca brüt takas uygulaması gerçekleştirilecek.
6 Kasım 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler GESAN, GUBRF, KORDS, CIMSA ve AKSA oldu. En çok değer kaybeden hisseler ise GWIND, ULKER, YYLGD, AGHOL ve BRSAN olarak belirtildi.
28 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir seyir izleyen piyasada, dün en çok değer kazanan ve kaybeden hisse senetleri belirlendi. En çok kazanan hisseler arasında ISKUR, QNBFB, BAYRK gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler arasında GUBRF, ATSYH, SUMAS gibi şirketler sıralandı. Bu bilgiler Bloomberg HT tarafından aktarıldı.
22 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, YBTAS, ISBTR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında CASA, EUKYO, AVTUR gibi şirketler bulunuyor.
18 Kasım 2023

Seçimlerin ardından yükselişe geçen Borsa İstanbul, bu görünümünü koruyor. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler arasında CIMSA, AKCNS, SMRTG, KCAER, KRDMD, OYAKC, ULKER, CANTE bulunuyor. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise METUR, SAFKR, ELITE, TMPOL, SKTAS olarak belirlendi.
26 Eylül 2023

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul pozitif bir seyir izledi. Piyasalar, yeni ekonomi yönetimi ve izlenecek politikalara odaklanırken, dört şirket hisselerini geri aldı: MLP Sağlık Hizmetleri, Ahlatcı Doğalgaz, İndeks Bilgisayar ve Doğanlar Mobilya. Uzmanlar, haber akışına bağlı olarak piyasa hareketliliğinin artabileceğini belirtiyor. Şimdi gözler 20 Temmuz'daki Merkez Bankası toplantısına çevrildi.
11 Temmuz 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından yaşanan dalgalı piyasa hareketliliği içinde dün en çok değer kazanan ve kaybeden hisse senetleri belirlendi. En çok kazandıran hisseler arasında ISKUR, ISATR, SNKRN, MRSHL, KRGYO gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler ise POLTK, AVGYO, DIRIT, SAMAT, KRSTL olarak sıralandı.
12 Ocak 2024

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk dört ayında yüzde 16'lık bir kayıp yaşadı. Dalgalı seyir devam ederken, BIST-100 endeksindeki kayıp yüzde 2'ye yaklaştı ve 244 hissede devre kesici uygulandı. İktisatçılar ve ekonomistler, endeksin kritik seviyeleri ve hacim düşüklüğüne dikkat çekiyorlar. Ayrıca, Ziraat Yatırım'ın alış işlemlerinde öne çıktığı ve Türkiye Varlık Fonu'nun borsada savunma hattı oluşturmaya çalıştığı belirtiliyor.
2 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,40 yükselişle 8.275,14 puandan başladı. Bugün sekiz hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ATSYH hisseleri 26 Ekim’e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. ADEL, ADGYO, EMKEL, LIDFA, NUHCM ve TETMT hisseleri, aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. TARKM hisseleri ise 27/09/2023 aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek.
27 Eylül 2023

Borsa İstanbul, halka arz edilen ve sert fiyat hareketleri gösteren Astor Enerji ile SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri şirketlerinin hisselerine tedbir uygulamaya başladı. 2023 yılının başından itibaren dalgalı bir seyir izleyen borsada, bazı hisselerin sürekli tavan yaptığı gözlemleniyor. Bu durum üzerine Borsa İstanbul, söz konusu hisselerde açığa satış yasağı gibi tedbirler almıştır. Tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali ve emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması şeklinde uygulanacak ve 24 Şubat'a kadar sürecek.
27 Ocak 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, ISBTR, BALAT, QNBFL ve EMNIS gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında MRSHL, BRKO, TARKM, KRGYO ve SODSN bulunuyor.
8 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da, seçimlerin ardından olumlu bir seyir izleyen BIST-100 endeksi içindeki hisse senetlerinin performansları açıklandı. En çok değer kazanan hisseler arasında ISKUR, BALAT, YBTAS gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler arasında EUKYO, CASA, CMENT gibi şirketler sıralandı. Bu bilgiler Bloomberg HT tarafından aktarıldı.
17 Kasım 2023

Borsa İstanbul endeksi yükselişe geçtiği geçen yılın başından bu yana şirket ortakları toplamda 11 milyar liralık hisse satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde, şirketler de daha önce düşük fiyatlarla satın aldıkları 6 milyar liralık hisseleri yüksek fiyatlara satarak piyasaya geri sürdü. En büyük hisse satışları Doğuş Otomotiv ve Hektaş'ta gerçekleşti. Buna karşın, borsada ortaklar son bir yılda 33 milyar liralık hisse alımı yaptı, ancak bu alımların büyük bir kısmı BBVA'nın Garanti Bankası hisseleriyle ilgiliydi ve net ortak satışı 6,3 milyar lira olarak gerçekleşti.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim