Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Osmaniye olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Bitlis, Hakkari, Muş, Van, Bingöl ve Diyarbakır'da kar; Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış; Mardin'de yağmur; Şırnak, Siirt ve Batman'da ise hem kar hem yağmur bekleniyor. MGM, bölge sakinlerini sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, tipi, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.
26 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne ve İstanbul için sarı, Kırklareli ve Tekirdağ için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmaları da açıklandı.
1 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin sekiz ilini turuncu, on iki ilini sarı kodla uyararak olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Uyarılan illerde şiddetli rüzgar, sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ayrıca Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar; Artvin, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Muş, Şırnak, Bingöl, Rize ve Tunceli'de hem kar hem yağmur tahmin ediliyor.
20 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bayburt, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'in doğusunu kapsayan dokuz il için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Bu bölgelerde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Ayrıca, doğu kesimlerde hava sıcaklığının azalacağı, batı kesimlerde ise biraz artacağı ve yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
30 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağış beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 15 iline sarı kod uyarısı verdi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder. Uyarılan iller arasında Adana, Edirne, Hakkari, Kars ve Mardin gibi çeşitli bölgeler bulunmaktadır. Ayrıca, bazı bölgelerde toz taşınımı etkisinin sürdüğü belirtilmiştir.
3 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere 12 il için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu bölgelerde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artacağı ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
2 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde beklenen hava durumu nedeniyle sarı kodlu uyarı yapıldı.
4 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 18 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarı verdi. Uyarıya göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetler için dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
6 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerini kapsayan 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağış beklendiği ve bu durumun ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin dört-altı derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde toz taşınımı beklendiği için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın belirtilen bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, Güneydoğu Anadolu'da ise artacağı tahmin ediliyor.
10 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerine sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum riski bulunuyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmaları da açıklandı.
15 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 34 ilinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak sarı kod uyarısı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
2 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 11 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Halk, bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
31 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin batısı ve Marmara'nın güneyinde altı ilde beklenen fırtına nedeniyle 'sarı' kodlu uyarıda bulundu. Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa illerinde rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğu anlamına geliyor ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
29 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle uyarılarda bulundu. Ordu, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan illeri sarı kodla; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illeri ise turuncu kodla uyarıldı. MGM, bu illerde ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
15 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Türk iline gök gürültülü sağanak yağışlar için 'sarı' kodlu uyarı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
29 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için turuncu, Adana, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Adana, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış; Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Sivas, Tunceli ve Batman'da ise yağmur ve kar bekleniyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
6 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde bekleniyor. Marmara'da hava sıcaklığının bir ila üç derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise iki ila dört derece azalacağı tahmin ediliyor.
30 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023
İşaretlediklerim