Elon Musk, ABD Başkanı Joe Biden'ın performansını eleştirerek, 'Bir süredir başkanımız yok' dedi. Biden'ın CNN'de Donald Trump ile yaptığı münazaradaki performansı, sağlığıyla ilgili endişelere yol açmıştı. Demokrat Parti içinden bazı üst düzey isimler, Biden'ın yerine Kamala Harris'in aday gösterilmesini istemişti. Biden'ın başkanlık yarışına devam etmesi, bazı büyük şirketlerin desteğini geri çekmesine neden oldu.
9 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini tebrik etti. Anadolu Ajansı verilerine göre Erdoğan, oyların yüzde 52,16'sını alarak seçimi kazandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim öncesinde yaptığı, Biden'ın yüzünün 'mosmor olacağı' yönündeki açıklamasına karşın, Biden Twitter üzerinden tebrik mesajı yayınladı ve NATO müttefikleri olarak birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia'daki 2020 başkanlık seçimlerinde hile yapıldığına dair 'yeni kanıtlar' sunacağı basın toplantısını iptal etti. Trump, avukatının tavsiyesi üzerine bu kararı aldığını belirtti. Bu arada, Georgia'nın Atlanta kentinde, 'eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi' iddiasını uzun süredir soruşturan Fulton bölgesi savcıları, Trump'a yeni suçlamalar isnat eden iddianameyi kamuya açıkladı. Trump'a yöneltilen suçlamalar arasında 'bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik', 'yalan beyanda bulunmak için komplo kurma' ve 'eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme' başlıkları da bulunuyor.
18 Ağustos 2023

ABD'de 2024 seçimleri öncesinde, New Hampshire'da yapılan ön seçimden bir gün önce seçmenlere, ABD Başkanı Joe Biden'a aitmiş gibi gönderilen sahte bir ses kaydı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu ortaya çıktı. Ses kaydını oluşturan kişi, New Orleans eyaletinde sihirbazlık yapan Paul Carpenter olarak tespit edildi. Carpenter, ses kaydını yapay zeka tabanlı bir program kullanarak oluşturduğunu ve bu işlem için sadece 1 dolar harcadığını, toplamda ise 150 dolar aldığını belirtti. Ses kaydının dağıtımı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.
24 Şubat 2024

ABD'nin Georgia eyaletindeki 'seçimlere müdahale' davasında eski başkan Donald Trump'la birlikte suçlanan Scott Graham Hall, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etti. Hall, seçim ekipmanlarına yasa dışı müdahale, şantaj ve altı komplo suçlamasını kabul etti. Suçlamaları kabul etmesinin ardından Hall'a, beş yıl denetimli serbestlik ve 200 saat kamu hizmeti cezası verildi. Hall ve diğer sanıkların, başkalarının 'güvenli seçim ekipmanına ve seçmen verilerine yasa dışı bir şekilde erişmesine' imkan sağlamak için komplo kurdukları belirtiliyor.
30 Eylül 2023

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, milyonlarca seçmenin izlediği canlı münazarada karşı karşıya geldi. Biden, konuşmasında sık sık tekledi ve cümlelerini bitirmekte zorlandı, bu da Trump'ın daha özgüvenli ve akıcı konuşması karşısında gölgede kalmasına neden oldu. İzleyicilerin yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını düşünürken, Biden'ın performansı Demokrat Parti içinde endişelere yol açtı. Münazara, Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığına ilişkin endişeleri gidermek için büyük bir fırsattı, ancak bu fırsatı değerlendiremedi.
28 Haziran 2024

ABD'nin eski başkan yardımcısı Mike Pence, 2020 başkanlık seçim sürecini etkilemeye yönelik girişimleri inceleyen bir soruşturma kapsamında Washington D.C. Federal Mahkemesi'nde ifade verdi. Pence, beş saatten fazla mahkemede kaldı, ancak ifadesine dair detaylar paylaşılmadı. Bu olay, bir başkan yardımcısının görevdeki başkan hakkında soruşturma kapsamında ifade vermesi bakımından Amerikan tarihinde bir ilki temsil ediyor.
28 Nisan 2023

ABD'de en az iki kişi, eski başkan Donald Trump aleyhindeki dördüncü iddianamenin sunulması ihtimaliyle ilgili olarak Georgia eyaletinde mahkemede tanıklık etmeye çağrıldı. Bu durum, Trump'ın 2020 seçim sonuçlarına müdahale etme iddiasıyla ilgili iddianamenin yakında sunulacağı beklentilerini artırdı. Trump, Georgia'da seçimlerde hile yapıldığını ve seçim sonuçlarının kendi lehine tescil edilmesi gerektiğini iddia etmişti.
13 Ağustos 2023

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. ABD medyası, seçim sonuçlarını ve adayların durumunu yakından izliyor. Washington Post, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geniş bir koalisyon kurarak Erdoğan'ı zor durumda bıraktığını belirtiyor. The New York Times ve CNN, Erdoğan için seçimlerin zorlu geçeceğini öne sürerken, CNBC ve ABC News, Erdoğan'ın kötüleşen ekonomik koşullar ve deprem müdahalesi nedeniyle halkın öfkesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. AP ise, ifade ve toplanma özgürlüğünün bastırılmasına rağmen yüksek seçmen katılımının demokrasiye olan inancı gösterdiğini yazıyor.
14 Mayıs 2023

Donald Trump, Güney Carolina'da yüzde 60 oy alarak dört eyalette zafer kazandı ve gelecek hafta 16 eyalette daha benzer bir başarı bekleniyor. Partisi tarafından desteklenen Trump, karşılaştığı davalardan güç kazanıyor gibi görünüyor. Öte yandan, mevcut başkan Joe Biden, politikaları, yaşlılığı ve sıkça yaptığı gaflar nedeniyle kendi seçmen kitlesinden bile tam destek göremiyor. Trump'ın Ocak ayında yeniden ABD'nin başkanı olması ve daha güçlü iddialarla geri dönmesi olası görünüyor.
28 Şubat 2024

Joe Biden, başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğine dair çağrılara rağmen, Tanrı 'Çekil' demedikçe çekilmeyeceğini belirtti. Biden, Trump ile yapılan ilk münazarada kötü performans sergileyerek Demokratları endişelendirdi. ABC televizyonuna konuşan Biden, münazara sırasında hasta olduğunu ve kendini kötü hissettiğini söyledi. Biden, kendisinden daha nitelikli kimsenin olmadığını savunarak, 2020'de Trump'ı yeneceğini iddia etti.
6 Temmuz 2024

Elon Musk, X'de (eski adıyla Twitter) yeni başkan adayı Kamala Harris'in yapay zekayla oluşturulmuş sahte bir videosunu paylaştı. Videoda Harris'in sesi ve görüntüsü kullanılarak alaycı ifadeler yer alıyor. Musk, videonun gerçek olmadığını belirtmeden 'Bu inanılmaz' sözleriyle paylaştı ve bu paylaşım X'in etik kurallarını ihlal etti. Harris'in seçim bürosu, Amerikan halkının sahte ve manipüle edilmiş yalanları değil, gerçek özgürlüğü ve fırsat eşitliğini istediğini belirten bir açıklama yaptı.
30 Temmuz 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump ve 18 sanık, Georgia'da 2020 başkanlık seçimlerine müdahale suçlamasıyla yargılanacak. Fulton Bölge Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşmada, Trump ve diğer sanıkların avukatları hazır bulundu. Yargıç Scott McAfee, 23 Ekim'de yargılanmalarına başlanmasına karar verdi. Duruşmanın yaklaşık dört ay süreceği ve eyaletin 150'den fazla şahidi dinlemeyi planladığı belirtildi.
7 Eylül 2023

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkında vergi kaçırma ve uyuşturucu kullanma suçlamaları bulunmaktadır. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın oğlu için af yetkisini kullanmayacağını belirtti. Hunter Biden, Delaware'de bu suçlamalar için mahkemeye çıktı. Mahkeme, Hunter Biden'ın savcılarla yaptığı anlaşmayı onaylamadı ve Biden suçlamaları reddetti.
28 Temmuz 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın 2024 seçimleri için aday olmasını eleştirerek, Biden'ın başkanlığını 'vahim ve başarısız' olarak nitelendirdi. Trump, Biden'ın ekonomi politikalarını, göçmen politikalarını ve ABD'nin dünya sahnesindeki konumunu eleştirdi. Ayrıca, Biden'ın ABD'yi 'üçüncü dünya savaşı' eşiğine getirdiğini iddia etti ve 2024 seçimlerinde Biden'ı yenme sözü verdi.
26 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Colorado'daki ABD Hava Kuvvetleri Akademisi'nin mezuniyet töreninde diplomaları takdim ettikten sonra sahnede ayağı takılarak düştü. 80 yaşındaki Biden, korumalar ve bir subayın yardımıyla ayağa kalktı ve yerde bir nesneye işaret ederek ayağının oraya takıldığını ima etti. Beyaz Saray İletişim Koordinatörü Ben LaBolt, Biden'ın sağlık durumunun iyi olduğunu Twitter üzerinden duyurdu.
2 Haziran 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'deki seçim sonuçları hakkında, 'Kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o bölgesinde zaten yeterince sorun var' şeklinde bir yorumda bulundu. Türkiye'de seçim akşamı yaşanan kafa karışıklığı sırasında Delaware'de bisiklet turunda olan Biden, bir gazetecinin sorusu üzerine bu yorumu yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Biden'ın geçmişte Türkiye'yi çeşitli tarihlerde yenemediklerini ve 14 Mayıs'ta yeneceklerini söylediğini iddia etti.
15 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara'daki Arjantin İlkokulu'nda kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin zor koşullar altında gerçekleştiğini ve karalama ile iftira kampanyalarına maruz kaldığını ifade etti. Vatandaşları sandığa davet eden Kılıçdaroğlu, demokrasinin ülkeye mutlaka geleceğine ve halkın sağduyusuna güvendiğini belirtti. Oy kullanma işleminden sonra evinde dinleneceği ve daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçeceği bilgisi paylaşıldı.
28 Mayıs 2023

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için geri sayım başladı ve Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump arasındaki canlı yayın tartışmalarının tarihleri belirlendi. Biden ve Trump, 27 Haziran'da CNN kanalında, 10 Eylül'de ise ABC kanalında karşı karşıya gelecek. Biden, CNN'den aldığı daveti kabul ettiğini X hesabından duyururken, Trump da Truth Social platformunda bu tartışmalara katılacağını belirtti. Anketlere göre, Biden şu anda Trump'ın 5 puan gerisinde bulunuyor.
15 Mayıs 2024

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile yapacağı canlı münazara öncesinde Trump'ın sürekli yalan söyleyeceğini düşündüğünü belirtti. Harris, Trump'ın geçmişte de benzer şekilde yanlış bilgi ve uydurma istatistikler kullandığını vurguladı. ABD'de 5 Kasım seçimlerine iki aydan az bir süre kala, Harris ve Trump arasındaki bu münazara büyük önem taşıyor.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim