Barbadoslu şarkıcı Rihanna, 2016'dan bu yana yeni bir albüm yayınlamamıştı. 12 Şubat 2023'te Amerikan futbolunun en büyük kupa maçı olan Super Bowl'un devre arasında sahne alacak. Apple Music'te yayımlanan bir videoda, Rihanna'nın yeni şarkılar çıkarabileceğine dair ipuçları yer aldı. Videoda, Rihanna'nın silueti ve ardından yeşil peluş ceketi ve örgülü saçlarıyla görünmesi ve 'Needed Me' şarkısından bir bölüm söylemesi, hayranlar arasında yeni müzik beklentisini artırdı.
13 Ocak 2023

Eski Fransız milli futbolcu Thierry Henry, Fransa 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü oldu. Fransa Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Henry'nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda takımın başında olacağı belirtildi. Henry, 2025 yılına kadar sözleşme imzaladı. Futbolculuk kariyeri sonrası Arsenal'de altyapı antrenörlüğü, Monaco ve Montreal'de teknik direktörlük, Belçika Milli Takımı'nda ise yardımcı antrenörlük görevlerinde bulunan Henry, 46 yaşında.
22 Ağustos 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün son 16 turunda Fransa-Belçika ve Portekiz-Slovenya maçları oynanacak. Fransa-Belçika maçı Düsseldorf Arena'da saat 19.00'da, Portekiz-Slovenya maçı ise Frankfurt Arena'da saat 22.00'de oynanacak. Her iki maçın da hakemleri ve muhtemel 11'leri açıklandı. Tur atlayacak takımlar çeyrek finalde birbirleriyle karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

111. Fransa Bisiklet Turu'nu BAE Emirates takımından Sloven sporcu Tadej Pogacar kazandı. 29 Haziran'da başlayan ve 23 gün süren turda Pogacar, son etabı da zirvede tamamlayarak altıncı etap galibiyetini elde etti. Genel klasmanda 83.38.56'lık zamanıyla en yakın rakibine 6 dakika 17 saniye fark atan Pogacar, 2020 ve 2021'den sonra üçüncü zaferine ulaştı. Genel klasmanda ikinci Jonas Vingegaard, üçüncü ise Remco Evenepoel oldu.
21 Temmuz 2024

Şirket çalışanlarından oluşan müzik gruplarının katılabileceği 'Ofisten Sahneye' müzik yarışması için başvurular devam ediyor. Yarışma 20 Kasım 2023'te başlayacak ve en fazla 30 şirket katılabilecek. Büyük ödül, Fransa'nın Lyon şehrine seyahat ve Coldplay konseri biletleri olacak. Başvurular, şirketlerin insan kaynakları departmanları aracılığıyla 30 Ekim 2023 tarihine kadar yapılabiliyor.
16 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomi politikalarını anlatmak ve yabancı yatırımcıları çekmek amacıyla Fransa'nın başkenti Paris'te yatırımcılarla buluştu. Şimşek, daha önce de Körfez ülkeleri, ABD ve Batı yatırımcılarına yönelik benzer ziyaretlerde bulunmuştu. Paris'teki temasları kapsamında OECD Finansal ve Kurumsal İşler Bölümü Direktörü Carmine Di Noia ve Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Marie ile görüşecek olan Şimşek, ayrıca Franco-German Forum'un akşam yemeğinde Fransız ve Alman yatırımcılarla buluşacak.
19 Ekim 2023

Pablo Picasso ile 10 yıllık birlikteliğin ardından ayrılan ve sanat dünyasında dışlanan Françoise Gilot'un eserleri, Paris'teki Picasso Müzesi'nde sergilenecek. Gilot, Picasso'nun baskılarına rağmen ABD'de başarılı bir kariyer yapmayı başardı. Picasso Müzesi'nde Gilot'a adanmış bir oda açılması, Fransa'daki kamu koleksiyonlarında sınırlı yer bulmasının değişmesi umuluyor. Gilot'un eserleri yıl sonuna kadar müzede ziyaretçilere açık olacak.
16 Mart 2024

Eski milli okçu Metin Gazoz'un oğlu Mete Gazoz, babasından aldığı ilk spor eğitiminin üzerine koyarak, okçulukta büyük başarılar elde etti. 2016 Rio Olimpiyatları'nda genç yaşına rağmen dikkat çeken Mete, sonrasında Avrupa ikinciliği ve Dünya Kupası başarılarıyla dünya sıralamasında dördüncü sıraya kadar yükseldi. Olimpiyat Şampiyonu olmasıyla birlikte, Mete Gazoz gençler ve çocuklar için bir idol haline geldi ve okçuluğun Türkiye'deki yüzü olarak gençlere ilham vermeye devam ediyor.
31 Mart 2024

UEFA Uluslar Ligi'nin 2024-2025 sezonu için grup kura çekimi, Paris'te gerçekleştirildi. Türkiye, B Ligi 4'üncü Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti. A, B, C ve D liglerindeki grupların dağılımı açıklandı. A Ligi'nde ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finallere yükselecek, B ve C Liglerindeki grup birincileri ile D Ligi'ndeki iki grup birincisi bir üst lige çıkacak. Maçlar Eylül 2024'te başlayacak ve Haziran 2025'te finalle son bulacak.
8 Şubat 2024

Doja Cat, Coachella Müzik Festivali'nde ana sahnede yer alan ilk kadın rapçi olarak dikkat çekti. Sahne kostümleri ve performansıyla festivalin en ikonik anlarından birini yarattı. Kostümler, ünlü saç stilisti Charlie Le Mindu tarafından tasarlandı ve dansçıların kostümleri performanstan bir hafta önce Los Angeles'a gönderildi. Le Mindu ve Doja Cat, kostüm üzerinde birçok değişiklik yaparak sonunda unutulmaz bir görüntü oluşturdu.
18 Nisan 2024

ABD'li rapçi Nicki Minaj, popüler video oyunu 'Call of Duty'ye özel güçlere sahip bir karakter olarak ekleniyor. Minaj, kendi ismiyle oyunda yer alan ilk kadın olacak. Daha önce Snoop Dogg, Lionel Messi ve Kevin Durant gibi isimler de oyunun 'operatör' karakterleri arasında yer almıştı. Minaj, 'Warzone' ve 'Modern Warfare 2' versiyonlarında '50 yıllık hip-hop kutlaması' kapsamında yer alacak ve oyunun beşinci sezonunda kendi online mağazasına sahip olacak.
28 Temmuz 2023

Paris-Saint-Germain (PSG), sezon öncesi Japonya ve Güney Kore'de düzenlenecek hazırlık turnuvasının kadrosunda Kylian Mbappe'ye yer vermedi. İspanyol teknik direktör Luis Enrique'nin belirlediği 29 kişilik takım kafilesinde, Fransa temsilcisinin tarihindeki en golcü oyuncu rekorunu elinde tutan Mbappe yer almadı. PSG yönetimi, kontratı gelecek sezon sona erecek olan ve sözleşme yenilemeyi reddeden Mbappe'yi transferden bonservis bedeli kazanmayı hedefliyor.
22 Temmuz 2023

Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart’ın intihar etmeyi planladığı iki tabanca, Paris’teki Osenat müzayede evinde 1,69 milyon avroya satıldı. Tabancalar, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından ulusal hazine olarak sınıflandırıldı ve ihracatı yasaklandı. Satışa tabancaların orijinal kutusu ve çeşitli aksesuarlar da dahil edildi. Fransız hükümeti, yeni sahibine satın alma teklifi yapmak için 30 ay süre tanıdı.
8 Temmuz 2024

Time dergisi, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'yi 2023 yılının sporcusu olarak belirledi. Messi'nin ABD'de futbolun popülerliğini artırma başarısına vurgu yapıldı. Messi, Barcelona'ya dönme şansının olmaması üzerine Inter Miami ile anlaştığını ve ailesiyle bu kararı vermeden önce Suudi Arabistan'a gitmeyi de düşündüğünü belirtti. Messi, Inter Miami ile 2023 Ligler Kupası'nı kazanarak kariyerindeki 44. kupasını elde etti.
5 Aralık 2023

Real Madrid, Paris Saint-Germain'den ayrılan yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi transfer ettiğini duyurdu. Mbappe, Real Madrid ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı. PSG'de 256 golle kulüp tarihinin en skorer futbolcusu olan Mbappe, Fransa Milli Takımı ile 2018'de dünya şampiyonluğu ve 2022'de dünya ikinciliği yaşadı. Mbappe, Real Madrid'e katılmaktan duyduğu mutluluğu sosyal medya üzerinden paylaştı.
3 Haziran 2024

Dünya yıldızı Kylian Mbappe, Almanya'da düzenlenen 17'nci Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gazetecilere konuşarak, Fransa'daki erken genel seçimlerin ikinci turu öncesinde Fransızları aşırı sağa karşı oy kullanmaya çağırdı. Mbappe, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin ilk turda yüzde 33 civarında oy alarak birinci çıkmasını 'felaket' olarak nitelendirdi. Fransız seçmenlere, ülkeyi aşırı sağcıların eline bırakmamaları gerektiğini belirtti.
4 Temmuz 2024

Amerikalı pop yıldızı Beyonce, 2018'den bu yana konser vermemiş olup, geçtiğimiz haftalarda Dubai'de bir otelin açılışında VIP konuklar için özel bir konser vermiştir. Yeni albümü 'Renaissance' ile bu yıl Grammy Müzik Ödülleri'nde dokuz adaylık kazanan sanatçı, Mayıs ayında Avrupa'da başlayacak ve Eylül'de ABD'de sona erecek bir dünya turnesine çıkacağını açıklamıştır. Turnede Beyonce'ye albümde birlikte çalıştığı sanatçılar da eşlik edebilir, ancak turne programı açıklanmış olmasına rağmen biletlerin ne zaman satışa çıkacağı henüz belirsizdir.
2 Şubat 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle sahalardan 10 ay uzak kalacak. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde sakatlanan Neymar, ülkesinin Belo Horizonte kentinde ameliyat edilecek. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilen 31 yaşındaki oyuncu, sezon başında Paris Saint-Germain’den Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’e transfer olmuştu.
1 Kasım 2023

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 30 Haziran – 7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek erken seçimlerde sonuç ne olursa olsun istifa etmeyeceğini açıkladı. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı RN partisinin zaferinin ardından Macron, parlamentoyu feshederek erken seçime gitme kararı almıştı. Macron, RN partisinin genel seçimlerde de zafer kazanması halinde istifasının talep edilmesi durumunda bunu kabul etmeyeceğini belirtti ve Fransız halkını oy kullanmaya çağırdı.
11 Haziran 2024

Dünyanın en büyük bisiklet yarışı organizasyonlarından biri olan L’Etape by Tour de France Serisi’nin Türkiye etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyonun tanıtımı İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı ve 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, etkinliğin uluslararası yarışlardan farklı ve katı kriterlere sahip olduğunu belirtti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu organizasyonun bisiklet sporunun yayılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Etkinlikte 3 binden fazla sporcunun katılımı bekleniyor ve yarışlar Beykoz’daki Küçüksu Kasrı’nda başlayıp bitecek.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim