Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolla ilgili etkinliklerden üç yıl süreyle men edildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı ve sonrasında istifa etti. FIFA Disiplin Komitesi, Rubiales'in futbolla ilgili tüm faaliyetlerden üç yıl boyunca men edilmesine karar verdi. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti ve Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.
30 Ekim 2023

İspanya Katolik Kilisesi, 1945'ten bu yana kilise bünyesindeki kurumlarda meydana gelen 706 cinsel istismar vakası hakkında bilgi sahibi olduklarını açıkladı. İspanyol Piskoposlar Konferansı (CEE) Başkanı ve Barcelona Kardinali Juan Jose Omella, bu olaylar için kilisenin günahını kabul ederek mağdurlardan özür dilediğini belirtti. Kardinal, kilisenin bu sorunun çözümü için toplumla iş birliği yapmaya ve mücadeleye öncülük etmeye hazır olduğunu ifade etti.
18 Nisan 2023

İspanya'nın güneyindeki Cadiz'in Algeciras ilçesinde bir kişi, iki kiliseye palayla saldırarak bir rahibi öldürdü ve dört kişiyi yaraladı. Saldırı sonucu Nuestra Senora de la Palma kilisesinin rahibi Diego Valencia hayatını kaybetti. Saldırganın 25 yaşlarında Fas kökenli bir erkek olduğu ve güvenlik güçleri tarafından yakalandığı bildirildi. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlatarak terör saldırısı olasılığını değerlendiriyor.
26 Ocak 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, iki yaşındaki N.Ö. isimli çocuğa cinsel saldırıda bulunan 25 yaşındaki F.S., çocuğun annesi ve sekiz yaşındaki kızı marketteyken evde gerçekleştirdiği saldırı sonucu tutuklandı. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli F.S., 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından mahkemece tutuklanırken, anne M.Ö. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen M.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Sekiz yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alınırken, iki yaşındaki N.Ö. yoğun bakımda tedavi altında. F.S.'nin çocuğun dayısı olduğu iddiası yalanlanarak akrabalık bağının olmadığı belirlendi.
20 Mayıs 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

Real Madrid, İspanya Süper Kupası finalinde Barcelona'yı 4-1 yenerek kupayı kazandı. Maç Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park Stadı'nda oynandı ve Real Madrid'in gollerini Vinicius Junior ve Rodrygo Goes kaydetti. Türk futbolcu Arda Güler, bu maçta yedek kulübesinde bekleyerek Real Madrid ile ilk kupasını kazanmış oldu. İspanya Süper Kupası'nı en çok kazanan Barcelona olurken, Real Madrid bu zaferle 13. kez kupayı kaldırdı.
15 Ocak 2024

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 11 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan üç sanık beraat etti. Sanıklar, 2016'da tutuklanmış ve sekiz ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Mağdur E.Y, 2017'de intihar etmişti. Mahkeme, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanan sanıkların beraatına karar verdi.
3 Kasım 2023

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasının üçüncü duruşmasında, tanıklar dinlendi ve futbolcu müştekilerin bir sonraki celsede hazır edilmeleri için avukatlarına son kez süre verildi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca, sanık Erzan'ın bankadaki hesap hareketleri ve diğer sanıklara ait telefonlarla ilgili bilirkişi raporu istendi. Müştekilerin davaya katılma talepleri kabul edildi ve MASAK raporunun tamamının mahkemeye gönderilmesi istendi.
15 Ocak 2024

Diyarbakır Barosu, 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun Diyarbakır Lice'de polisler tarafından alıkonulduğunu ve dövüldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulundu. İddialara göre çocuk, Kürtlere küfretmeye ve İstiklal Marşı'nı zorla okumaya zorlanmış, işkence sonrası ağzı ve elleri bağlanarak bataklığa atılmıştır. Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği veya Emniyet'ten henüz bir açıklama yapılmamıştır.
22 Mart 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, iki kırmızı bültenle ve bir difüzyon mesajıyla aranan üç suç örgütü lideri Türkiye'de gözaltına alındı. Marihuana ticaretinden aranan Thomas Josef Konrad Antalya'da, dolandırıcılıktan aranan Jinking Peng ve kokain ticaretinden aranan Daniel Alexander Muller ise İstanbul'da yakalandı. Bu operasyonlar KAFES-21 adı altında gerçekleştirildi.
19 Aralık 2023

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, sosyal medyada dini değerleri aşağılayıcı paylaşımlar yaptıkları iddiasıyla üç çocuk gözaltına alındı. Nazilli Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda, bu çocuklardan ikisi tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Ekim 2023

Arjantinli futbolcu Alejandro Papu Gomez, doping yaptığı gerekçesiyle iki yıl futboldan men edildi. 35 yaşındaki oyuncunun 2022 Dünya Kupası’ndan hemen önce alınan numunesinde yasaklı madde tespit edilmişti. Gomez, geçen sezon formasını giydiği Sevilla’nın kulüp doktorlarına danışmadan oğluna ait çocuk şurubu içtiğini belirtmiş ve testin pozitif çıkmasına gerekçe olarak şurubu göstermişti. Sevilla, transfer döneminin son gününde Gomez'in sözleşmesini feshetti ve Gomez, İtalyan ekibi Monza’yla sözleşme imzaladı.
20 Ekim 2023

İranlı Azeri rapçi Asya Alizade, kliplerinde uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği suçlamasıyla iki ay önce başlatılan soruşturma kapsamında bugün tekrar gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Alizade'nin bir klibinde 'esrar gibi' ifadesi kullanması tespit edilmişti. Daha önce serbest bırakılan Alizade, yabancı olduğu ve suça karıştığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzereyken, polis merkezine her gün imza atmadığı için yeniden gözaltına alındı ve emniyet işlemlerinin ardından il göç idaresine teslim edileceği bildirildi.
5 Temmuz 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018'de Avcılar'da gerçekleşen bir çocuğa cinsel istismar olayının faili olarak Müge Anlı'nın programına katılan Sinan Sardoğan'ı tespit etti. Sardoğan, gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Sardoğan, aynı zamanda Tokat'ta kaybolan Arife Gökçe'nin aranmasıyla ilgili olarak da Müge Anlı'nın programına katılmıştı.
7 Ocak 2023

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın futbolcularından Jennifer Hermoso, şampiyonluk töreninde kendisini dudağından öpen ve bundan dolayı geçici olarak görevden alınan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i savcılığa şikayet etti. Olayın ardından FIFA disiplin komitesi, Rubiales'i disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırmıştı. Hermoso, olaydan 17 gün sonra savcılığa başvurdu ve rızasının olmadığını belirtti.
6 Eylül 2023

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, İspanya'nın köklü futbol kulüplerinden Real Madrid ile altı yıllık bir sözleşme imzaladı. Madrid'e özel bir uçakla giden Güler, sağlık kontrolünden geçtikten sonra Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in de katıldığı bir törenle resmi sözleşmeyi imzaladı ve basına tanıtıldı. Perez, Arda Güler'in Real Madrid'in geleceği için önemli bir yetenek olduğunu belirtirken, Güler ise Real Madrid'in efsanesi olmak istediğini ifade etti.
7 Temmuz 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan 13 sosyal medya fenomeninin ifadeleri alınacak. Fenomenler, suç gelirlerinin aklanması, vergi usul kanunu ve bahis kanunlarına muhalefet suçlarından soruşturuluyor. MASAK tarafından savcılığa gönderilen rapor doğrultusunda, şüphelilerin ifadelerinin alınması ve mal varlıklarına ilişkin bilgilerin savcılığa ivedilikle gönderilmesi istendi.
18 Aralık 2023

Real Madrid futbol takımı, yılın son antrenmanını Madrid'deki Alfredo Di Stefano Stadyumu'nda gerçekleştirdi. Bu antrenmana, sakatlıklarını atlatan 18 yaşındaki milli futbolcu Arda Güler de katıldı. Arda Güler, takım çalışmalarına dahil olarak formunu ve hazır olduğunu gösterdi. Real Madrid, La Liga'nın 19. haftasında 3 Ocak Çarşamba günü Mallorca ile karşılaşacak.
30 Aralık 2023
İşaretlediklerim