Merve Kavakcı, 12 Ağustos 2022 tarihinden itibaren yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı dış politika danışma kurulu üyeliği görevinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla alındı. Görevden alma kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Kavakcı, daha önce 2017-2022 yılları arasında Kuala Lumpur büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Aynı kararla Süleyman Gökçe de görevden alındı.
23 Mart 2023

Eski Brezilya devlet başkanı Jair Bolsonaro, 2021'deki Suudi Arabistan ziyareti sonrası ortaya çıkan beyan edilmemiş 3,2 milyon dolarlık mücevherlerin satılması ve paranın kendisine aktarılması için yardımcısına talimat vermekle suçlandı. Yardımcısı Yarbay Mauro Cid'in avukatı, Bolsonaro'nun mücevherlerin satılmasına yönelik talimat verdiğini itiraf etti. Brezilya polisi, Bolsonaro'nun iki saatin yaklaşık 70 bin dolarlık satışından nakit para aldığını açıkladı. Bolsonaro, suçlamaları reddetti ve hediye edilen iki set mücevherin kamu bankasına yatırıldığını bildirdi.
19 Ağustos 2023

Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'ya bağlı Tamara kasabasındaki kadınlar cezaevinde çıkan isyan sonucunda ölü sayısı 46'ya çıktı. Mara Salvatrucha ve Barrio 18 çeteleri arasındaki çatışmada mahkumlar yakılarak veya silah/bıçakla öldürüldü. Honduras Devlet Başkanı Xiomara Castro olayları 'son derece korkunç' olarak tanımladı ve Güvenlik Bakanı'nı görevden alarak yerine yeni bir atama yaptı. Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü saldırının planlı olduğunu ve güvenlik kameralarının kırıldığını belirtti.
22 Haziran 2023

HDP Ağrı eski milletvekili Leyla Zana hakkında 'Türkiye'yle savaş halinde olan bir devletten ödül alma' iddiasıyla dava açıldı. Zana'nın milletvekili olduğu dönem yaptığı konuşmalar ve uluslararası kuruluşlardan aldığı ödüller nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında suç işlediği ileri sürüldü. İddianamede Zana'nın hangi ülkeden ödül aldığı belirtilmedi. Zana, insan hakları, düşünce özgürlüğü ve barış alanlarında birçok uluslararası ödül almıştı.
29 Temmuz 2023

Kızılay yönetim kurulu yedek üyesi ve Koza Holding CEO'su Mahmut Çelik, Saadet Partisi Avrupa Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Merve Nalbant'ın, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için destek isteyen bir kadının fotoğrafını paylaşmasına, 'Allah seni ve senin gibileri helak etsin' şeklinde yorum yaptı. Nalbant, Çelik'e tepki gösterdi ve Çelik daha sonra yorumunu sildi. Çelik aynı zamanda Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyeliği gibi görevler de üstleniyor.
21 Mayıs 2023

Sosyal medya üzerinden iktidar çevreleriyle ilgili yolsuzluk iddialarını dile getiren Muhammed Yakut, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'a hakaret ve iftira suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakut'un yurt dışında olması ve sosyal medya hesaplarının Türkiye'nin talebi üzerine engellenmesinin ardından, Anadolu başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yakut'un bir yıl dört aydan sekiz yıl bir aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. İddianame, Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
31 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan ilk kampanya afişinde, Türkiye'de yaşanan bazı toplumsal olaylar ve bu olaylarda hayatını kaybeden veya mağdur olan kişilere yer verildi. Afişte, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara, öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, öldürülüp yakılan trans kadın aktivist Hande Kader ve bacakları kesilerek öldürülen yavru köpek gibi figürlerin yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli sorunlarına da dikkat çekildi.
7 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter profilinde bir güncelleme yaparak '13. Cumhurbaşkanı Adayı' ifadesini ekledi. Bu değişiklik, Kılıçdaroğlu'nun 'millet ittifakı' tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, aynı gün parti grubuna son kez hitap etti.
7 Mart 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden seçmenlerine seslenerek ümitsizliğe kapılmamaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili net tespitlerini paylaşacağını ve birlikte seçimi kazanacaklarını ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,88 oy aldığı ve seçimin ikinci tura kaldığı belirtildi. Türkiye'nin 28 Mayıs'ta ikinci tur için sandık başına gideceği açıklandı.
15 Mayıs 2023

Irak'ta eski başbakan Mustafa el-Kazımi, 2020 yılında ABD'nin Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürülmesi olayında ihmali olduğu iddiasıyla soruşturma altına alındı. O dönem Milli İstihbarat Servisi Başkanı olan Kazımi'nin, havalimanının egemenliğinin ihlal edilmesine göz yumduğu ve olayda kusuru bulunduğu iddia ediliyor. Irak medyasında yayınlanan belgelere göre, Kazımi hakkındaki şikayet üzerine resmi soruşturma başlatıldı.
1 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i feshederek 14 Mayıs'ta erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından AKP'de milletvekili adaylık süreci hareketlendi. Parti, bürokrasiden gelen adaylık taleplerini ve mevcut milletvekillerinin listeye girebilme beklentilerini dengelerken, kırgınlıkları önlemeye çalışıyor. Aday adaylığı için AFAD'a yardım şartı getirilmiş ve parti yönetimi, aday gösterilmeyecek isimlerle birebir görüşmeler yaparak olası kırgınlıkları en aza indirmeyi hedefliyor. Bürokrasiden gelen 'seçilecek yerden adaylık' talepleri de değerlendiriliyor ve son kararı Erdoğan verecek.
13 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekillerinden Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasakladı. Bu karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği ve bir kısmının Youtube'a sızdığı çevrimiçi toplantı sonrasında geldi. Günaydın'ın, CHP tüzüğünün 22'nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle karara uymayacağı belirtildi.
24 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video paylaşarak sandık müşahitlerinin baskı altına alınabileceğini öne sürdü ve onların yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Seçim sürecinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, oy sayımının izlenmesi, tutanakların kontrol edilmesi ve bunların fotoğraf veya video ile kaydedilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, seçimde zafer kazanacaklarına olan inancını ifade etti.
27 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için imza toplamaktadır. Ancak, eski CHP milletvekilleri, Türkiye'nin önceliğinin Erdoğan yönetiminden kurtulmak olduğunu belirterek İnce'ye, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için çağrıda bulundular. İnce'nin adaylık için gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadığı belirtiliyor. Eski milletvekilleri, İnce'nin cumhuriyet ve laiklik değerlerine olan bağlılığını vurgulayarak, ondan büyük dayanışmanın bir parçası olmasını ve özveride bulunmasını istiyor.
24 Mart 2023

Saadet Partisi, Malatya'da depremzedeler için kurduğu ve günlük 10-15 bin kişiye yemek sağlayan aşevinin kapatılması için valilikten talimat aldıklarını duyurdu. Parti Basın Müşaviri Hacı Murat Uzgur, kararın gerekçesiz olduğunu belirtti. Parti lideri Temel Karamollaoğlu iktidarı bu karardan vazgeçmeye çağırdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da aşevinin siyaset üstü olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. Valilik ise aşevinin kapatılacağı iddialarını 'asılsız' olarak nitelendirerek, aşevinin başka bir alana taşınacağını ve faaliyetine devam edeceğini açıkladı.
14 Mart 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerinde Sivas'tan aday adayı olmak üzere valilik görevinden istifa ettiğini duyurdu. Doğan, Hatay'da görev yaptığı süre zarfında yaşanan sel baskınları, orman yangınları, pandemi ve İdlib'deki çatışmalar gibi zorlu olaylarda görevini layıkıyla yürüttüğünü ifade etti. Ayrıca, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etmişti.
15 Mart 2023

2015 yılında yapılan iki genel seçim arasında kısa süreliğine görev yapan milletvekilleri, emeklilik haklarından yararlanabilmek için en az iki yıl görev yapma şartının değiştirilmesini istiyor. Bu dönemde sadece 147 gün görev yapmış olan vekiller, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasa teklifine kendileri için de bir düzenleme eklenmesini talep ediyorlar. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, bu eski vekiller yasa teklifine ek yapılması için lobi faaliyetlerine başladılar ve emekli aylıklarıyla ilgili 'can güvenliği' esprisi yaptılar.
23 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, iktidarın yeniden seçilmesi halinde ekonominin daha da kötüleşeceğini iddia ederek, vatandaşları ekonomik durumu göz önünde bulundurarak oy kullanmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, seçimleri bir referandum olarak nitelendirerek, 'Vatanını seven sandığa gelsin!' ifadesini kullandı.
23 Mayıs 2023

Arjantin'de Ekim ayında düzenlenecek genel seçimler öncesi yapılan ön seçimlerde aşırı sağcı popülist aday Javier Milei en çok oyu aldı. Oyların yüzde 92'si sayıldı ve ilk sonuçlara göre Milei, beklenmedik şekilde oyların yüzde 30'unu aldı. Milei'yi yüzde 28'le ana muhalefet bloku, yüzde 27'yle şu an iktidarda olan 'Peronist' ittifakı takip etti. Milei, Arjantin Merkez Bankası'nın kapatılmasını, insan organlarının satışının legal olması gerektiğini ve silahların serbestleştirilmesi gerektiğini savunuyor.
14 Ağustos 2023
İşaretlediklerim