Britanya kökenli Rothschild ailesinin 4. kuşak lideri Jacob Rothschild, 87 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Jacob'un İsrail ve Yahudi kültürüne olan hayırseverliği, çevreciliği ve aile içindeki sevgi dolu rolü vurgulandı. Rothschild, bankacılık, finans, sanat koleksiyonculuğu ve politikada önemli roller üstlenmiş bir isimdi. Cenazesi, Yahudi geleneklerine uygun olarak aile içinde gerçekleştirilecek.
26 Şubat 2024

Gazeteci Tolga Akyıldız, 50 yaşında beyin anevrizması sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Akyıldız, babası gazeteci Erhan Akyıldız gibi genç yaşta vefat etti ve yakın arkadaşı Çağlan Tekil'in üç yıl önce aynı şekilde kaybettiği hayatın acı bir tesadüfüne dönüştü. Akyıldız'ın cenazesinde, hayatı boyunca tanıştığı ve etkilediği insanların yoğun ilgisi gözlendi. Mor ve Ötesi grubundan Harun Tekin, Akyıldız'ın anısını bir sosyal medya paylaşımıyla onurlandırdı.
5 Nisan 2023

Almanya doğumlu ve 90'ların en tanınmış süpermodellerinden biri olan Tatjana Patitz, 56 yaşında meme kanseri sebebiyle vefat etti. Vogue dergisine verdiği röportajda ve moda dünyasının önde gelen isimleri tarafından özgün görünümü ve Avrupa şıklığı sembolü olarak tanımlanan Patitz, modellik kariyerine 17 yaşında başladı ve 1990'da 'beş orijinal süpermodel'den biri olarak ün kazandı. Moda dünyası ve Peter Lindbergh Vakfı, Patitz'in ölümü üzerine taziye mesajları yayımladı.
12 Ocak 2023

Cumartesi günü İstanbul'da beyin kanaması geçiren gazeteci Tolga Akyıldız, Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Pazar günü ikinci bir beyin kanaması geçiren 50 yaşındaki Akyıldız, gece saatlerinde vefat etti. Kardeşi Gökçe Akyıldız, Tolga Akyıldız'ın cenaze töreninin detaylarını paylaştı ve destek olanlara teşekkür etti. Akyıldız, gazetecilik kariyerine 1987 yılında başlamış ve çeşitli dergilerde editörlük ve yayın yönetmenliği yapmıştı.
3 Nisan 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023

Milli sporcu Buket Kaya, Kayseri'de meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Kaya, Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü'nde 3'üncü sınıf öğrencisiydi ve 2019'da Rusya'nın başkenti Moskova'daki 5'inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı. Kaza, Kaya'nın içinde bulunduğu otomobilin bir tır ile çarpışması sonucu meydana geldi.
23 Ekim 2023

Gazeteci ve yazar Metin Münir, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve 79 yaşında hayatını kaybetti. Münir, Turkish Daily News, BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times'ın Türkiye temsilciliğini yapmış, Güneş Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği ve birçok gazetede köşe yazarlığı yapmıştı. 2012 yılında Milliyet'teki işine son verilen Münir, 2015-2020 yılları arasında T24'te yazılarına devam etmişti.
24 Eylül 2023

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir dairede çıkan yangın sonrası itfaiye ekipleri, Pakistan uyruklu Muhammad Tahir Khan'ın cansız bedenine ulaştı. Khan'ın domuz bağı yöntemiyle bağlandığı ve öldürüldüğü belirtildi. Yangının, Khan'a ait evrakların elektrikli ısıtıcı üzerine atılması sonucu çıktığı iddia ediliyor. Olayla ilgili detaylı incelemeler devam ederken, Khan'ın bedeni Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
25 Mayıs 2023

NTV'nin meteoroloji yüzü Gökhan Abur, 80 yaşında hayatını kaybetti. Yaklaşık iki yıldır kanser tedavisi görüyordu. 1943 yılında Afyon'da doğan Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun oldu ve uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü'nde görev aldı. Ayrıca müzik yaşamı da olan Abur, 14 tane 45'lik plağı ve bir albümü bulunuyor.
15 Eylül 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki başkanlarından ve Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Orhan Erinç, 87 yaşında hayatını kaybetti. TGC tarafından yapılan açıklamada, Erinç'in gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet ettiği ve sevilen bir kişilik olduğu belirtildi. Erinç, TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda başkanlık görevlerinde bulunmuş, Cumhuriyet davasında yargılanmış ve hüküm giymiş, ancak Yargıtay kararı bozmuştu. Erinç'in cenaze töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.
23 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü, A Milli Takım ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Akgün Kaçmaz'ın vefat haberini duyurdu. Kaçmaz, milli takım düzeyinde altı kez forma giymiş ve kulüp kariyerinde 10 sezon Fenerbahçe'de oynamıştır. Ayrıca Hacettepe, Karagümrük, Schwaben Augsburg ve Bandırmaspor takımlarında da futbol oynamıştır. Cenaze töreni yarın Marmaris'te düzenlenecek.
12 Kasım 2023

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Kızı Sibel Yıldızoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yıldızoğlu'nun cenazesi Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak ve Feriköy'de annesinin yanına defnedilecek. Yıldızoğlu, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda uzun yıllar sahne almasının yanı sıra, 180 filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuştur.
9 Mart 2024

Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanlarından Ziya Şengül, 79 yaşında organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesi'nde vefat etti. Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Fenerbahçe Kulübü, Şengül'ün ölümü üzerine taziye mesajları yayınladı. Şengül, Fenerbahçe'de 1964-1975 yılları arasında oynamış ve birçok kupa kazanmıştı. Ayrıca A Milli Takım formasıyla 21 kez sahaya çıkıp 17 kez kaptanlık yapmış bir futbolcuydu.
26 Şubat 2023

The Byrds ve Crosby, Stills ve Nash gruplarının kurucularından olan Amerikalı müzisyen David Crosby 81 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölümü, eşi Jan Dance ve eski grup arkadaşı Graham Nash tarafından duyuruldu. Crosby, uzun süredir kalp krizi, diyabet ve hepatit C gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu ve 1994 yılında karaciğer nakli geçirmişti. Altmış yıllık müzik kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza atan ve iki kez Rock and Roll Onur Listesi'ne alınan Crosby'nin son albümü 2021'de yayımlanmıştı.
20 Ocak 2023

Ekonomim gazetesi başyazarı Osman Arolat, 80 yaşında hayatını kaybetti. Arolat, 22 Ekim Pazar gününden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Arolat, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu ve 1962’de gazeteciliğe başladı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk yaptı. Son olarak Ekonomim gazetesinin kuruluşunda yer aldı ve başyazarlığını üstlendi.
31 Ekim 2023

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin eski başkanı ve 'Gecenin Sıcağında' filminin Oscar ödüllü yapımcısı Walter Mirisch, 101 yaşında hayatını kaybetti. Akademi CEO'su Bill Kramer ve Başkanı Janet Yang, Mirisch'in film endüstrisine ve Akademi'ye olan katkılarını övdü ve ailesine başsağlığı diledi. Mirisch, Hollywood'un en etkili yapımcılarından biri olarak kabul ediliyor ve Akademi tarafından kariyeri boyunca çeşitli ödüllerle onurlandırıldı.
26 Şubat 2023

Türk sinema yazarı ve eleştirmeni Sungu Çapan, 76 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süre Cumhuriyet gazetesinde yazılarıyla okurlarla buluşan Çapan, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Çapan'ın ölüm haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. Çapan, Türk Sinematek Derneği'nin kuruluşunda da aktif rol almış ve çeşitli dergilerde sinema üzerine yazılar yazmıştı.
2 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009 yılında geçirdiği helikopter kazası sonucu ölümüne ilişkin soruşturmayı sonuca vardıracağına dair söz verdi. Kılıçdaroğlu, Yazıcıoğlu'nun ölüm yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu'nun oğlu Fatih Furkan ile birlikte bu soruşturmayı sonuçlandıracaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun bu mesajı, Yazıcıoğlu'nun oğlu ile geçmişte yaptığı bir görüşmeye ait fotoğrafla birlikte paylaştığı belirtildi.
25 Mart 2023

Uzun yıllar boyunca gazetecilik yapan ve Posta Gazetesi'nin baş yazarı olan Rauf Tamer, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 86 yaşındaki Tamer, 64 yıldır gazetecilik yapıyordu ve gündemdeki konuları Posta Gazetesi'ndeki köşesinde değerlendiriyordu. Tamer, kariyeri boyunca Cumhuriyet, Ekspres, Tasvir, Yeni İstanbul, Tercüman, Hürriyet, Sabah ve Star gibi pek çok gazetede görev yapmıştı.
20 Ekim 2023

Cehennem Silahı film serisi ve Kızıl Ekim gibi yapımlarla tanınan İngiliz aktör Joss Ackland, 95 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından 'huzur içinde öldü' ifadesiyle duyurulan ölüm haberi, BBC tarafından aktarıldı. Ackland, kariyeri boyunca 100'den fazla filmde rol aldı ve 1985 yapımı Shadowlands filminde yazar C.S. Lewis'i canlandırdı. 1980'ler ve 1990'lar boyunca pek çok popüler filmde yer alan Ackland, bir röportajında işkolik olduğunu ve bazen kötü filmlerde de oynadığını belirtmişti.
20 Kasım 2023
İşaretlediklerim