Britanya basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güvenlik gerekçesiyle gittiği yerlerde 'normal vatandaş' gibi davranan oyuncularla buluştuğunu iddia etti. 2019'da Erdoğan ve Putin'e dondurma satan kişinin daha önce de Putin'e dondurma sattığı ve bir hava yolu şirketinde hostes olduğu belirtiliyor. BBC Reality Check ekibi, yüz tanıma yazılımı kullanarak bu iddiaları araştırdı ve 2016 ve 2017'de Putin'in yanında görülen bir kadının partisine üye olduğunu, ancak 2022'deki iddianın yanlış olduğunu belirtti.
18 Ocak 2023

Almanya doğumlu ve 90'ların en tanınmış süpermodellerinden biri olan Tatjana Patitz, 56 yaşında meme kanseri sebebiyle vefat etti. Vogue dergisine verdiği röportajda ve moda dünyasının önde gelen isimleri tarafından özgün görünümü ve Avrupa şıklığı sembolü olarak tanımlanan Patitz, modellik kariyerine 17 yaşında başladı ve 1990'da 'beş orijinal süpermodel'den biri olarak ün kazandı. Moda dünyası ve Peter Lindbergh Vakfı, Patitz'in ölümü üzerine taziye mesajları yayımladı.
12 Ocak 2023

İstanbul Bahçelievler'de, yeni doğan bebeğini dördüncü kattan atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu temizlik görevlisi kadın tutuklandı. Bebek, bir binanın bahçesinde poşet içinde ölü olarak bulundu. Kadın, hamile olduğunu bilmediğini ve bebeğin ölü doğduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen kadın, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklama kararı alındı.
2 Şubat 2023

Reality şov yıldızı Kim Kardashian, Time100 zirvesindeki bir panelde televizyon kariyerini bırakıp tam zamanlı avukatlık yapmak istediğini belirtti. Kardashian, hukuk eğitimi almadı ancak 'Hukuk Ofisi Eğitim Programı'na katıldı ve 'baby-bar exam' adı verilen bir sınavı geçti. Ayrıca, avukat olan babası Robert Kardashian'dan ilham aldığını ifade ediyor.
27 Nisan 2023

Ev kadınlığından milyarlar kazanarak ünlü olan iş insanı Martha Stewart, 81 yaşında ABD'de yayınlanan Sport Illustrated dergisinin mayo sayısının kapak modeli olarak tarihe geçti. Dominik Cumhuriyeti'nde çekilen fotoğraflarla derginin en yaşlı kapak modeli olan Stewart, bu deneyimi 'tarihi bir fırsat' olarak nitelendirdi ve yaşlı bir kadının da güzel görünebileceğini ve kendini iyi hissedebileceğini göstermek istediğini belirtti.
16 Mayıs 2023

İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta bir köpek tarafından ısırılan altı yaşındaki bir kız çocuğunun kuduz olduğu yönündeki sosyal medya iddialarını yalanladı. Valilik, çocuğun hastaneye kaldırıldığını ve rutin prosedür gereği kuduz aşısı yapıldığını belirtti. Çocuğun sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk belirtisi görülmediği ve tedavisinin devam ettiği bildirildi. Ayrıca, çocuğu ısıran köpeğin Esenyurt Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne bağlı barınakta gözlem altına alındığı ifade edildi.
22 Eylül 2023

Amerikalı şarkıcı Madonna, geçirdiği ciddi bir bakteriyel enfeksiyon sonucu akciğer ve böbrek yetmezliği yaşayarak 48 saat komada kaldığını belirtti. Haziran ayında yoğun bakıma alınan ve entübe edilen sanatçı, iyileşmesinin ardından ertelediği konserlerine New York'taki Barclays Center'da devam etti. Sahnedeyken yaşadıklarını anlatan Madonna, Kabala öğretmenine ve hastaneye götüren arkadaşına teşekkür ettiğini ifade etti.
19 Aralık 2023

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın, Instagram hesabı üzerinden müstehcen içerikler paylaştığı iddiasıyla yargılandığı ve 6 aydan 3 yıla kadar hapis ile 5 bin güne kadar adli para cezası talep edilen davada beraat etti. Taşkın, yaşadıklarını 140journos ekibinin 'Türk İfşa' başlıklı belgeselinde anlattı. Belgeselde, zor bir çocukluk geçirdiğini ve özgürlüğüne düşkün olduğunu dile getirdi. Ayrıca, kendisini hedef alan ve şikayet eden kesimi 'hayatını yaşayamayan öfkeli gençlik' olarak tanımladı.
30 Ocak 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle sahalardan 10 ay uzak kalacak. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde sakatlanan Neymar, ülkesinin Belo Horizonte kentinde ameliyat edilecek. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilen 31 yaşındaki oyuncu, sezon başında Paris Saint-Germain’den Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’e transfer olmuştu.
1 Kasım 2023

Fransız medyasının aktardığına göre, sağlık sorunları nedeniyle Mayıs ayında konserlerini iptal eden Jane Birkin, Paris'teki evinde bakıcısı tarafından ölü bulundu. 17 yaşında oyunculuğa başlayan ve Michelangelo Antonioni'nin 'Cinayeti Gördüm' filmiyle tanınan Birkin, aynı zamanda Serge Gainsbourg ile seslendirdiği 'Je t'aime… moi non plus' şarkısıyla müzik dünyasında da ün kazandı. Hermes markasının ünlü el çantası modeline adını veren Birkin, modada da etkili bir isimdi.
16 Temmuz 2023

Beşiktaş'ta geçen sezon kiralık olarak oynayan İngiliz futbolcu Dele Alli, Gary Neville'ın podcast'inde çocukluk dönemine dair travmatik anılarını paylaştı. Alli, altı yaşında annesinin arkadaşı tarafından cinsel istismara uğradığını, yedi yaşında sigara içmeye ve sekiz yaşında uyuşturucu satmaya başladığını belirtti. Açıklamaları dünya basınında geniş yankı bulan Alli'ye futbol camiasından destek geldi. Alli'nin annesi ise oğlunun yaşadıklarından habersiz olduğunu ve bu durumdan dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti.
17 Temmuz 2023

Gezi Parkı protestoları nedeniyle 18 yıl hapse mahkum edilen gazeteci ve sinemacı Çiğdem Mater, hapishanedeki kadınların zorluklarına dair bir yazı kaleme aldı. Yazısında, regl olduğunda 'ped' yerine 'tampon' kullanmak istediğini ancak cezaevine gelen erkek kadın doğum doktorunun 'Türk kadını tampon kullanmaz' diyerek isteğini reddettiğini belirtti. Gazeteci Rebekka Endler, Twitter hesabından Mater'in yazısını paylaşarak dayanışma mesajı verdi ve Mater'in siyasi ve sanatsal çalışmaları nedeniyle hapsedildiğini ifade etti.
27 Haziran 2023

ABD'li oyuncu Angelina Jolie, yaklaşık 20 yıl boyunca Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde çalıştığını ve insan haklarına yönelik hedeflerinin olduğunu belirtti. Adaletin ve insan haklarının herkese eşit olmadığını, bazı kişilerin suçları için hesap vermediğini ifade etti. Jolie, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını ve BM'nin bu konudaki tutumunu eleştirerek, dünya liderlerinin bu suçlara ortak olduğunu söyledi. Ayrıca, BM görevini bırakacağını ve yerel kuruluşlarla doğrudan çalışacağını duyurdu.
23 Aralık 2023

Britanya'daki bilim insanları, embriyo yetiştirme süresinin 14 günden 28 güne çıkarılmasını talep ediyor. Bu talep, insan gelişiminin ilk aşamalarına dair sırların keşfedilmesi ve üreme sağlığı, düşük ve doğum kusurları alanında bilimsel ilerlemeler kaydedilmesi için önemli görülüyor. İnsan Gelişimi Biyolojisi İnisiyatifi (HDBI), 14 gün sınırının 1990'lı yıllardan kalma keyfi bir kısıtlama olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, embriyo araştırma süresinin 28 güne çıkarılmasıyla, başlıca doku yapı taşlarının oluştuğu 'gastrulasyon' adlı gelişim sürecini yakından izleyebileceklerini ifade ediyor.
25 Ekim 2023

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2023'ün ilk altı ayında Türkiye'de 2 bin 833 kesin kızamık vakası tespit edildi ve bu vakaların yüzde 86'sı İstanbul'da görüldü. Kızamık, yüksek bulaşıcılığa sahip bir çocukluk çağı hastalığıdır ve aşı reddi, göç gibi nedenlerle salgınlar yaşanmaktadır. Türkiye'de artan kızamık vakalarının çoğu eksik aşılı kişilerde görülüyor. Aşılanma oranlarının düşmesi ve göç hareketleri nedeniyle salgınlar artıyor ve aşı reddi de bu durumu kötüleştiriyor. Toplum bağışıklığını sağlamak için aşılanma oranının yüzde 95'in üzerinde olması gerekiyor, ancak 2022'de bu oran yüzde 49'a düştü.
30 Aralık 2023

Avustralya'da eski bir çocuk bakıcısı, 91 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu, istismarı kayda aldığı ve içeriği internette dağıttığı iddiasıyla yargılanıyor. Zanlı, 15 yıl boyunca Avustralya ve yurt dışındaki bir düzine merkezde kız çocuklarını kurban seçtiği iddia ediliyor. Zanlı, çocuklara 246 tecavüz ve 673 saldırı suçlamasıyla karşı karşıya ve suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor. Zanlı, çocuk istismarını kaydetmek ve dağıtmaktan da yüzlerce suçlamayla karşı karşıya.
1 Ağustos 2023

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. Yasemin Savaş, doğal olmayan estetik uygulamaların ve merdiven altı estetik merkezlerinin artışının halk sağlığı için bir sorun haline gelebileceğini belirtti. Savaş, estetikte doğal dokunuşun önemini vurgulayarak, her yüzün farklı olduğunu ve kişiye özel tedavi planlarının gerekliliğini ifade etti. Ayrıca, yasal olmayan işlemlerin ve ürünlerin ihbar edilebileceği bir WhatsApp ihbar hattının bulunduğunu ve halkın da bu konuda bilinçli olması gerektiğini söyledi.
13 Ocak 2024

Dünyaca ünlü Britanyalı rock gitaristi Jeff Beck, 78 yaşında bakteriyel menenjitten dolayı vefat etti. The Yardbirds grubuyla ün kazanan ve gitar müziğine büyük katkılarda bulunan Beck, birçok müzik türünü etkilemiş ve iki kez Rock and Roll Hall of Fame'e seçilmiştir. Mick Jagger ve Sir Rod Stewart gibi ünlü isimler Beck için taziye mesajları yayınladılar.
12 Ocak 2023

Ünlüler arasında taşıyıcı annelik yöntemiyle çocuk sahibi olma eğilimi artarken, Paris Hilton da bu yöntemle anne oldu. Taşıyıcı annelik deneyimini iki kez yaşayan Shanna St. Clair, ilk deneyiminde ünlü bir çiftle olumlu bir süreç geçirirken, ikinci deneyiminde başka bir ünlü çiftle yaşadığı olumsuz süreci BBC'ye anlattı. İlk deneyiminde 50 bin dolarlık bir ödeme alan Shanna, ikinci deneyiminde ise Catherine adlı ünlü bir kadınla yaşadığı zorlukları ve sonunda düşük yapmasının ardından yaşananları paylaştı. Shanna, taşıyıcı annelik deneyimlerinden sonra bu sürecin herkese uygun olmadığını ve kişisel bir karar olduğunu belirtti.
29 Ocak 2023

Hormon içeren doğum kontrol yöntemleri ve tüp bebek tedavileri, derin ven trombozu (DVT) olarak bilinen derin toplardamarlarda kan pıhtısı oluşum riskini artırıyor. Gebelik de damarlarda pıhtı oluşumunu arttıran bir faktör olarak belirtiliyor. Uzun süre hareketsiz kalmak, travma, enfeksiyon, obezite, kanser ve genetik yatkınlıklar gibi faktörler de DVT riskini artırıyor. DVT tedavisi genellikle kan sulandırıcı ilaçlar ve bazı durumlarda pıhtı eritici ilaçlar kullanılarak yapılıyor.
20 Aralık 2023
İşaretlediklerim