Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'de çocuk felci aşılaması nedeniyle 1 Eylül'den itibaren bölgede çatışmalara kısmi ara verileceğini duyurdu. Filistin'de 25 yıl sonra ilk kez çocuk felci vakası tespit edilmesinin ardından, Gazze üç bölgeye ayrılarak aşılama çalışmaları yapılacak. Bu süreçte her gün sekiz ila dokuz saat çatışmalara ara verilmesi planlanıyor. Aşılama çalışmalarına Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve UNWRA destek verecek.
30 Ağustos 2024

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'de iki yaşın altındaki her üç çocuktan birinin (yüzde 31) akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığını ve bu oranın ocak ayına göre iki katına çıktığını duyurdu. Savaş ve tedarik kısıtlamaları nedeniyle çocuk ölümlerinde ciddi bir artış yaşandığı, son haftalarda en az 23 çocuğun yetersiz beslenme ve susuzluktan öldüğü belirtildi. UNICEF, çatışmaların başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yaklaşık 13 bin 450 çocuk ve gencin hayatını kaybettiğini açıkladı.
15 Mart 2024

İsrail'de bir kişinin beyin yiyen amip olarak bilinen Naegleria fowleri nedeniyle ölmesi ve bir çocuğun da benzer şüpheyle hastaneye kaldırılmasının ardından 100'den fazla kişi hastanelere başvurdu. İsrail'in kuzeyindeki bir su parkında yüzen iki kişide bu amip tespit edildi. İsrail Sağlık Bakanlığı su parkını kapattı ve son iki haftadaki ziyaretçilerden ateş, baş ağrısı veya kusma gibi şikayetleri olanların sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçmelerini istedi.
25 Temmuz 2024

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin bulunduğu koridorun tavanı, sıcak su borusunun patlamasıyla çöktü. Olayda sekiz bebek sağlık çalışanlarının çabasıyla kurtarıldı ve pediatrik yoğun bakıma nakledildi. Ancak, durumu kritik olan bir prematüre bebek hayatını kaybetti. Bu olay, hastanenin altyapı sorunlarını ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin geçici taşındığı binanın yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
4 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Pakistan’dan Türkiye’ye getirilen, başlarından yapışık sekiz aylık ikizler, Bilkent Şehir Hastanesi’nde 60 kişilik ekibin katıldığı 14 saatlik ameliyatla birbirinden ayrıldı. Ameliyat, Londra’dan gelen pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Noor Ul Owase Jeelani ve Bilkent Şehir Hastanesi'nden uzman doktorlar tarafından gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bebekleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı ve aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. İkizlerin ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sağlık ekibine teşekkürlerini iletti.
19 Eylül 2024

Hailey Bieber ve Justin Bieber, 23 Ağustos gecesi ilk çocuklarının dünyaya geldiğini duyurdu. Justin Bieber, Instagram hesabında bebeğin ayağının göründüğü bir fotoğraf paylaşarak bebeğin isminin Jack Blues Bieber olduğunu açıkladı. Çift, bebek beklediklerini ilk olarak mayıs ayında duyurmuştu.
24 Ağustos 2024
İşaretlediklerim