İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, AKP'nin ittifak arayışları devam ediyor. AKP kurmayları Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşecek. Hürriyet yazarı Hande Fırat, HÜDA-PAR'a cumhur ittifakında kontenjan verilmesinin gündemde olduğunu belirtti. Ayrıca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da cumhur ittifakından gelebilecek bir teklifi değerlendireceklerini ifade etti.
10 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada genel seçim kaybının ardından toparlanmanın önemini vurguladı ve İYİ Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda olumlu düşündüğünü ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine rağmen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her türlü iş birliğine açık olduğunu ve Akşener ile verimli bir görüşme yaptığını belirtti. İmamoğlu, toplumsal ittifak zemininin zaten oluştuğunu ve İstanbul'da her yaştan vatandaşla iş birliği kurduklarını kaydetti.
1 Aralık 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birlik mesajları yayınladı. Liderler, altılı masanın kararlarına sadık kalacaklarını ve süreci uzlaşı içinde sürdüreceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftar yemeğinde İslam ülkelerinin büyükelçilerine hitaben konuştu. Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'nun sorunlarının akıl ve bilgiyle çözülebileceğini, birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve önyargılarla değil, akılcı politikalarla sorunların üstesinden gelinebileceğini belirtti. Ayrıca, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurma kararı aldıklarını ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.
11 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı buluşmanın ardından birlik mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin olarak, bu tür olayların amacının seçmenleri sandıktan uzaklaştırmak olduğunu belirtti ve vatandaşları 14 Mayıs'a odaklanmaya çağırdı.
8 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'seccade' eleştirilerine, Erdoğan'ı 'kul hakkı yiyen bir insan' olarak nitelendirerek yanıt verdi. Ayrıca, Ramazan Bayramı'nda Millet İttifakı liderlerinin ve büyükşehir belediye başkanlarının deprem bölgesinde olacağını belirtti. Muharrem İnce ile ilgili sorulara da cevap veren Kılıçdaroğlu, İnce'nin partide uzun yıllar görev yaptığını ve herhangi bir partiyle kapıları kapatma lükslerinin olmadığını ifade etti. ABD Büyükelçisi ile görüşmesi hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın eleştirilerine karşılık verdi ve öğretmenlere yönelik atama vaadinde bulundu.
4 Nisan 2023

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının muhalefetin oylarını böleceğini ve bu durumun Cumhur İttifakı'na yarayabileceğini ifade etti. Anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde gösterilirken, İnce'nin şansı düşük görünüyor. İnce, adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplayabildi ve adaylıktan çekilmeyeceğini vurguladı. Ayrıca Erbakan, cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ı övdü.
29 Mart 2023

Millet İttifakı'nın toplantısında 'ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa ulaşılması' konusu ele alındı. CHP'liler bu durumu Twitter üzerinden olumlu mesajlarla karşılarken, İYİ Partililerin tepkileri ve endişeleri de sosyal medyada kendini gösterdi. İYİ Parti'nin başından beri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu bilinmekteydi. 6 Mart'ta yapılacak olan nihai açıklama öncesinde, diğer dört parti CHP liderinin adaylığına daha yakın bir duruş sergiliyor. İYİ Parti'den farklı sesler yükselirken, partinin Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır'ın yaptığı ve daha sonra sildiği bir paylaşım dikkat çekti.
2 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın desteklediği bağımsız cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi'nin Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile 'ata ittifakı' kurduğunu açıkladı. Özdağ daha önce Memleket Partisi ile ittifak yapacaklarını ve adaylarının Muharrem İnce olacağını belirtmiş, ancak İnce ittifaktan ayrılmıştı. Oğan, sığınmacıların Türkiye için demografik bir tehdit olduğunu ve bu sorunun AKP ile millet ittifakının çözemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, arkalarında dış güçlerin olmadığını vurgulayarak, her şeyin Türkiye için olduğunu söyledi.
11 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

Sanatçı Metin Akpınar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının oyları böleceğini ve bu durumun cumhur ittifakının lehine olacağını belirtti. Akpınar, İnce'nin bu adaylığı 'intikam almak' amacıyla yaptığını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de uygulanan yönetim biçiminin teokratik ve monarşik olduğunu, kendisinin ve toplumun demokrasi talep ettiğini vurguladı.
16 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde tek başına gireceklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de CHP liderliğine aday grup başkanı Özgür Özel'den Akşener'e ittifak mesajları geldi. Erdoğan, cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtirken, Özel ise ittifak yapmamanın karşılıklı kaybettirme anlamına geleceğini ifade etti.
11 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masadan ayrıldı. Bu durum Twitter'da geniş yankı buldu ve çoğunlukla Akşener'e yönelik eleştiriler ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşıldı. Kullanıcılar, Akşener'in bu hareketiyle tarihe geçemediğini ve tarih olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, Akşener'in bu kararıyla CHP içinde bölünme yaratmaya çalıştığı ve seçimlere kısa bir süre kala ülkenin kaderiyle oynadığı yorumları yapıldı.
3 Mart 2023

Saros Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan bir ankete göre, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oy oranı yüzde 8,5 olarak belirlendi. Ankette, seçmenlerin yüzde 6'sı Perinçek'e oy vereceğini, yüzde 2,5'i ise belki oy verebileceğini ifade etti. Kararsız seçmenlerin yüzde 20'sine yakını Perinçek'e yakın durduğu ve İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 6,8'i Perinçek'e oy vereceği belirtildi. Araştırmayı düzenleyen şirketin sahibi Burhan Merham Eptemli'nin Vatan Partisi ile ilişkili olduğu ve Perinçek'i destekleyen ifadeler kullandığı sosyal medya paylaşımları bulunuyor.
14 Ocak 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine maruz kalıyor. Anketlerde şans tanınmazken, İnce yüzde 30'luk bir oy potansiyeli olduğunu iddia ederek hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu belirtti. Babala TV'de katıldığı programda, Erdoğan'ın ve Millet İttifakı'nın kazanmasından korktuğunu, 'beşli çete' ve akraba atamaları gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Ayrıca, eski AKP'li bir adayın Memleket Partisi listelerinden seçime girmesi ve vergi kaçırma iddiaları hakkında da konuştu.
17 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının açıklanması sırasında yaşanan algı operasyonlarına işaret ederek, muhalefetin kazandığını belirtti. Sandıkların kapanmasının ardından, muhalefetin önde olduğu sandıklara AKP tarafından itiraz edildiği ve bu yüzden sonuçların sisteme girilemediği iddia edildi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, henüz sayılmayan yaklaşık 10 milyon oy olduğunu söyledi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, seçim gecesi yaşanan algı çalışmalarına karşı olduklarını ve her oyun peşinde olacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti. Bu gelişmenin ardından İYİ Partili isimler sosyal medya üzerinden Akşener'e destek mesajları yayınladılar. Paylaşılan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, milletin iradesine saygı gösterilmesi ve dayatmalara karşı durulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, İYİ Parti'nin milletin sesi olduğu ve millete rağmen siyaset yapılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim