Selin Nakıpoğlu, Aile Bakanı'nın açıkladığı Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nı eleştirdi. Nakıpoğlu, AKP'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine rağmen iddialı vizyon belgeleri hazırladığını belirtti. Ayrıca, Bakan'ın aile içi şiddet oranlarından ve çocukların okullarda yaşadığı yoksulluk sorunlarından habersiz olduğunu iddia etti. Nakıpoğlu, Bakan'ın Belçika'daki geçmişine atıfta bulunarak Türkiye'nin gerçeklerine uzak kaldığını savundu.
18 Mayıs 2024

Sertaç Eş, Türkiye'deki devlet okullarında eğitim kalitesinin düşük olduğunu, öğretmen ve öğrencilerin zor koşullar altında olduğunu belirtiyor. Psikolojik rehberlik eksikliği ve disiplin sorunları nedeniyle öğrencilerin eğitimden uzaklaştığını, ekonomik zorluklar içindeki ailelerin bile çocuklarını özel okullara göndermek zorunda kaldığını ifade ediyor. Ayrıca, öğretmenlerin maddi zorluklar içinde olduğunu ve emekli maaşlarıyla geçinemediklerini vurguluyor. Eğitim sistemindeki bu sorunların kuşaklar boyu devam ettiğini ve değişim gerektiğini belirtiyor.
10 Mayıs 2024

Ömer Faruk Çolak, Türkiye'nin OECD ülkeleri içinde yoksul ailelere en düşük kamu harcaması yapan ülke olduğunu vurguladı. Türkiye'de doğurganlık oranının 2001'de 2,3 iken 2023'te 1,51'e düştüğünü belirtti. Kentleşmenin artması ve gelir dağılımının bozulması, evlilik oranlarının düşmesine ve boşanma oranlarının artmasına neden oldu. Türkiye'de sosyal harcamaların kamu harcamaları içindeki payı OECD ortalamasının oldukça altında kaldı.
26 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de düzenlenen mitingde Türkiye'nin mevcut sorunlarına değindi ve değişim vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, köy okullarını açma, 100 bin öğretmen atama, kırsalda çalışan gençler ve kadınların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, emeklilere bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye verme ve yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye getirme sözü verdi. KPSS'de sözlü sınavı kaldıracağını ve torpili sonlandıracağını belirtti.
27 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te katıldığı 'Teke Tek' programında gençlerin iş bulma sorunlarına ve yurt dışında daha iyi çalışma koşulları bulmalarına değindi. Yavaş, Türkiye'de gençlere insanca bir hayat sunulmadığını ve bu yüzden yurt dışında garsonluk gibi işlerde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki yardım çalışmaları ve Hatay Havalimanı'nın tamiratı hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıltıldığını ve Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesinde propaganda yapmadığını savundu. Eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini ve gençlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.
17 Mart 2023

Bilal Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin büyük bir felaket olduğunu ve bu düzenleme ile kandırıldıklarını belirtti. Erdoğan, muhalefeti popülist politikalarla gençleri kandırmakla suçladı ve erken emeklilik sisteminin mali yükünü eleştirdi. Ayrıca, gençlere daha fazla çalışmayı ve üretken olmayı teşvik eden bir yaşam tarzını benimsemeleri gerektiğini vurguladı. Etkinlikte gençlere kitap tavsiyelerinde de bulunan Erdoğan, Batı ve Doğu düşünce sistemlerini karşılaştırarak, Türkiye'nin Batı'yı yakalayabileceğini ve geçebileceğini ifade etti.
16 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla orta sınıfı güçlendirme planını yedi maddede duyurdu. Plan, yatırım çekme, temiz yönetim, yeni sanayi altyapısı kurma, vergi düzenlemesi, kadınların iş gücüne katılımını artırma, Anadolu'da ekonomik mobilite yaratma ve teknoloji liseleri kurma gibi maddeleri içeriyor. Kılıçdaroğlu, bu planlarla Türkiye'nin ekonomik krizden çıkarılacağını ve orta sınıfın güçlendirileceğini ifade etti.
30 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni'ne katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ülkesi yapacaklarını ve hiçbir çocuğun aç yatmayacağını vaat etti. Törende ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yer aldı. Kılıçdaroğlu, genç seçmenlere hitap ederek onların Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini ifade etti.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki bir mitingde halka hatalarını dile getirmeleri çağrısında bulundu. Ancak Rahmi Turan, ülkede gerçeklerin dile getirilmesinin riskli olduğunu, çünkü 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla çok sayıda insanın cezaevinde olduğunu ve rekor düzeyde dava açıldığını belirtiyor. 2022 yılında 16,753 kişi bu iddia ile yargılanıyor. Turan, Erdoğan'ın gerçekten hatalarını düzeltmek istiyorsa, avukatlarına dava açmama talimatı vermesi gerektiğini savunuyor.
16 Mart 2024

Osman Ulagay, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) ekonomi politikalarını eleştirdi. 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi sonrası, AKP'nin 'biz ve onlar' anlayışıyla hareket ettiğini ve ekonomide yandaş firmalara öncelik verdiğini belirtti. Devlet ihaleleri ve kur garantili projelerin bu firmalara verildiğini, devlet kaynaklarının bu firmaların büyümesi için seferber edildiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz politikalarının enflasyonu artırdığını ve devlet bankalarının düşük faizle yandaş firmaları desteklediğini vurguladı.
20 Mart 2024

Kaan Sezyum, Türkiye'deki gıda enflasyonunun dünyadaki en yüksek oranlardan biri olduğunu ve bu durumun halkı olumsuz etkilediğini vurguluyor. Yazısında, ekonomik sıkıntıların yanı sıra, yönetim biçiminin ve yasakların toplumu nasıl baskı altına aldığını eleştiriyor. Sezyum, genç neslin eğitim sistemindeki yetersizlikler nedeniyle gerçeklikten uzaklaştığını ve mutsuzluk içinde yaşadığını ifade ediyor. Ayrıca, ülkenin evrensel kurallara uymayan bir yaşam tarzına sürüklendiğini belirtiyor.
15 Mayıs 2024

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi maaş zamlarıyla vatandaşlara 'yalancı bir bahar' vadettiğini ve seçim sonrası Türkiye'nin 'kara kışa' sürükleneceğini iddia etti. Babacan, Türkiye'nin enflasyonla mücadele edecek politika ve iş bilen kadrolardan yoksun olduğunu, bu durumun devam etmesi halinde yoksulluğun artacağını ve temel gıda maddelerine erişimin zorlaşacağını belirtti. Ayrıca, iktidarın seçimler öncesinde ekonomiyi sağlam tutmak için döviz işlemlerine sınırlama getirdiği ve Merkez Bankası rezervlerini kullanarak dolar kurunu sabit tutmaya çalıştığına dikkat çekti.
22 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, akademisyenlerin özlük haklarında ve gelirlerinde iyileştirmeler yapacaklarını belirtti. Ayrıca dul ve yetim aylıklarının unutulduğunu ve bu konuda da iyileştirmeler yapılacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, çocukların yetersiz beslenmesine ve sosyal sorunlara dikkat çekerek, bu sorunların çözüleceğine dair taahhütte bulundu.
16 Nisan 2023

Rahmi Turan, 2018 yılında Türkiye'nin 'Tek Adam Sistemi'ne geçiş yaptığını ve bu sürecin ülkeyi 'ortak akıldan' uzaklaştırdığını belirtti. Yazısında, tüm kararların tek bir kişi tarafından alındığını ve bu durumun işlerin sağlıklı yürümemesine, yanlışların düzeltilmemesine neden olduğunu ifade etti. Turan, bu sistemin sonuçlarının millet tarafından ödendiğini vurguladı.
11 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağını duyurdu. Ayrıca, deprem sonrası inşa edilecek afet konutları ve köy evleri hakkında bilgi verdi, üniversitelerdeki eğitim durumu, HDP'nin seçim stratejisi, HÜDA-PAR desteği ve eski bakan Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, İstanbul'da kentsel dönüşümün önemine ve muhalefetin eleştirilerine de değindi.
22 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı konusunun bir sonraki kabine toplantısında ele alınacağını belirtti. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de üretim yapan firmaların bu kapsama dahil edileceğini ve cari açığı düşünerek hareket edeceklerini ifade etti. Erdoğan, ayrıca Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlere uygun şartlarda kredi meselesinin de yakın takiplerinde olduğunu bildirdi.
6 Eylül 2023

Şeref Oğuz, seçimlerin üzerinden 100 gün geçmesine rağmen ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelede yetersiz kaldığını ve sadece söylemde kaldığını belirtiyor. Oğuz, popülist politikaların ve seçim ekonomisinin gereksiz olduğu bir dönemde bile ekonomik sorunlara çözüm bulunmadığını vurguluyor. Ayrıca, özel sektördeki 'bekle-gör' psikolojisinin de ekonomik durgunluğa katkıda bulunduğunu ifade ediyor.
10 Haziran 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan düşmesi halinde ülkenin zarar görmeyeceğini belirtti. Demirtaş, genç seçmenlere hitaben, adaletsiz ve yoksulluk düzenini değiştirebileceklerini ve bunun için anahtarın kendi ellerinde olduğunu ifade etti. Paylaşımında 2003 yılında Erdoğan'ın attan düştüğü bir görüntüyü de kullandı.
28 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli'de düzenlenen 'millet buluşmaları' kapsamında yaptığı konuşmada, AKP döneminde sermayeye 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. İktidara gelmeleri durumunda 100 bin öğretmen atayacaklarını, esnaf bakanlığı kuracaklarını ve çiftçilere yönelik desteklerde bulunacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlere özgürlük vurgusu yaparak, demokrasinin güçleneceğini ve özgürlük alanlarının genişleyeceğini ifade etti.
28 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinlikte konuşarak, Türkiye'de bir milyondan fazla çocuğun okula aç gittiğini ve bu durumun ülke için bir trajedi olduğunu belirtti. Hükümete okul beslenme programı için çağrıda bulunduğunu ancak önerilerinin reddedildiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, adalet, eşitlik ve dayanışma temalarını vurgulayarak, Halil İbrahim Sofrası'nı kurduklarını ve bu sofrada sadece karınların değil, değerlerin de doyduğunu söyledi.
4 Şubat 2023
İşaretlediklerim