CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

ABD'li Senatör Bob Menendez, hakkında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, evinden çıkan külçe altınların eşi Nadine Menendez'in merhum annesinden kaldığını savundu. New York Güney Bölge Mahkemesi savcıları, Menendez hakkındaki tutuklama emri taleplerini güçlendirmek için ek belgeler hazırladı. Bu belgelerde, Menendez ailesinin evinde yaklaşık 500 bin dolar nakit paranın da bulunduğu belirtildi. Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kaldı ancak Kongre'deki koltuğundan istifa etmeyeceğini açıkladı.
15 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın soruşturmasında adı geçen Türkevi hakkında ilk kez konuştu. Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkevi eleştirisini anlamadığını belirtti ve Türkiye'nin başarılarına sevinmek yerine eleştirenleri milletin vicdanına havale etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu, Türkevi'nin yapım sürecinde rüşvet iddialarına tepki gösterdi.
30 Eylül 2024

Denizbank Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, 'skandal dolandırıcılık' soruşturmasında tutuklandı. Erzan, savcılık ifadesinde, tanıdığı kişilere yüksek getiri vaadiyle para topladığını, ancak bu paraları önceki zararlarını kapatmak ve diğer borçlulara ödemek için kullandığını itiraf etti. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi kandırdığını, bankayla alakasız sahte belgeler hazırlayarak insanları inandırdığını belirtti. Erzan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve avukatı aracılığıyla serbest bırakılma talebinde bulundu.
28 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro ve metrobüslere yönelik artan sabotajları ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanmasını eleştirdi. İmamoğlu, bu olayların yaklaşan seçimlerin bir ön habercisi olduğunu belirtti. Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle yargılandığı davada 'kastının yokluğu' gerekçesiyle beraat etti.
22 Eylül 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

2018 yılında AKP tarafından Meclis'e sunulan ve tartışmalı 'imar affı' teklifi, 217 'kabul', 5 'ret' oyu ile kabul edilmişti. Ret oyları HDP'li milletvekillerinden gelirken, bazı CHP'li milletvekilleri de 'kabul' oyu kullanmıştı. Eski AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hakaret ettiği bir olayın ardından, bu teklife 'kabul' oyu verenler arasında olduğu belirlendi. Ayrıca, dönemin AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de 'kabul' oyu vermişti. Depremler sonrası imar barışı düzenlemeleri ve bu düzenlemelerin olası depremlerdeki etkileri yeniden gündeme geldi.
13 Şubat 2023

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023

ABD Senatörü Bob Menendez hakkında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, evinde bulunan külçe altınların daha önce bir iş adamının evinden çalınan altınlar olduğu belirlendi. Bu durum, Menendez ile iş insanı Fred Daibes arasındaki rüşvet ilişkisine dair önemli bir kanıt olarak görülüyor. Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kaldı ancak Kongre'deki görevinden istifa etmeyeceğini açıkladı.
6 Aralık 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında bir müfettiş görevlendirdiğini duyurmuştu. Bu haber, İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından sansürlendi. Rüşvet ihbarı, İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar tarafından yapılmış ve İstanbul Anadolu Adalet Komisyonu başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia edilmişti.
19 Ekim 2023

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'a ulaşan bir AFAD gönüllüsü, deprem bölgesinde yaşadıkları koordinasyonsuzluk ve görevlendirme sorunlarını anlattı. Gönüllü, AFAD'ın A Haber için kurtarma anlarını organize ettiğini iddia etti. Gönüllülerin uzun süre bekletildiğini, görev verilmediğini ve çadır, su, battaniye gibi yardım malzemelerinin dağıtımına izin verilmediğini belirtti. Ayrıca, Romanya'dan gelen bir ekibin de boşuna bekletildiğini ve İstanbul'dan gelen 150 AFAD Destek gönüllüsünün de geri döndüğünü ifade etti.
10 Şubat 2023

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla yargılanıyor. Erzan, Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırmakla suçlanıyor. Mahkemede, Fatih Terim’in kendisine elden verdiği 700 bin doları faiziyle iade ettiğini belirtti. Duruşmada, Terim’in avukatı ve diğer müştekilerin avukatları da yer aldı.
20 Eylül 2024

Emre Kongar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay ve İstanbul'daki konuşmalarını eleştirerek, iktidarın halkın vergileriyle finanse edilen kaynakları kendi siyasi çıkarları için kullanmakta olduğunu iddia ediyor. Erdoğan'ın, merkezi ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek, AKP'nin yerel yönetim adaylarını destekleme çağrısında bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a destek verdiği aktarılıyor. Kongar, bu durumu halkın parasının siyasal şantaj aracı olarak kullanılması olarak değerlendiriyor.
5 Mart 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur sıfatıyla ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını beyan etti. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesi tarafından yürütülüyor ve dolandırılan toplam paranın 80 milyon dolar olduğu iddia ediliyor. Denizbank, konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaları reddetti ve sürecin yargı kararı doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti.
27 Nisan 2023

ABD'de Türkiye karşıtlığıyla tanınan Demokrat Senatör Bob Menendez, yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla ilk kez mahkemeye çıktı. Menendez, iş insanları ve Mısır hükümeti lehine gizli lobi faaliyetlerinde bulunmakla suçlanıyor. Menendez ve eşi tüm suçlamaları reddetti ve Menendez 100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Ayrıca, Menendez'in pasaportuna el konuldu ve sadece Kongre görevi nedeniyle yurt dışına resmi pasaportuyla seyahat edebilecek.
27 Eylül 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası Gaziantep'te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlarından dolayı İstanbul'da gözaltına alındı. Gaziantep Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılan Akay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ataşehir'de yakalandı ve Gaziantep'e gönderilecek. Benzer bir durum Hatay'da yaşanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi için de yaşanmıştı.
11 Şubat 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada paylaşılan ve CHP İl Başkanlığı binasında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerini ele alarak, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum için oy talebinde bulundu. CHP, görüntülerin 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunarak iddiaları yalanladı. İstanbul başsavcılığı bu görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Tunç, bir iftar programında yaptığı konuşmada, Murat Kurum'un belediyecilik ve kentsel dönüşüm konularında uzman olduğunu belirterek, İstanbul için olumlu değişiklikler vaat etti.
20 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Kızılay'ın depolarındaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği'ne sattığı ortaya çıktı. Bu durum kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, satış kararının kendisine danışılmadan alındığını ve bu nedenle yönetimdeki 'arkadaşlarını' eleştirdiğini belirtti. Kınık, kendisine sorulmuş olsaydı nakliye desteği önerisinde bulunacağını ifade etti.
27 Şubat 2023

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yerel seçimlerde AKP adayı Murat Kurum'u desteklemiş olmasına rağmen, İstanbul Belediye Başkanı olarak yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti. Aksu, bu ziyarette İmamoğlu'nu tebrik etti ve İstanbul'un ulaşım sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Aksu daha önce siyasi bir yönlendirme yapmadıklarını ve yapmayacaklarını belirtmişti.
24 Nisan 2024
İşaretlediklerim