2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 21 Haziran'da üç maç oynandı. E Grubu'nda Slovakya ile Ukrayna karşılaştı ve Ukrayna, Slovakya'yı 2-1 mağlup etti. D Grubu'nda Polonya ile Avusturya karşılaştı ve Avusturya, Polonya'yı 3-1 yendi. Günün son maçında ise D Grubu'nda Hollanda ile Fransa karşı karşıya geldi ve maç 0-0 berabere sonuçlandı.
22 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün son 16 turunda Fransa-Belçika ve Portekiz-Slovenya maçları oynanacak. Fransa-Belçika maçı Düsseldorf Arena'da saat 19.00'da, Portekiz-Slovenya maçı ise Frankfurt Arena'da saat 22.00'de oynanacak. Her iki maçın da hakemleri ve muhtemel 11'leri açıklandı. Tur atlayacak takımlar çeyrek finalde birbirleriyle karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarın başlıyor ve turnuvanın açılış maçı Münih'te oynanacak. Turnuvada 24 takım, dörderli altı grupta mücadele edecek ve grup maçları 26 Haziran'da sona erecek. Türkiye, F grubunda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile karşılaşacak. A Milli Futbol Takımı, şampiyonadaki ilk maçını 18 Haziran'da Gürcistan ile oynayacak.
13 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) dün dört maç oynandı ve C ile D gruplarının puan durumu belli oldu. Avusturya, Hollanda'yı 3-2 yenerek D Grubu'nu lider tamamladı. Fransa, Polonya ile 1-1 berabere kalarak liderliği Avusturya'ya kaptırdı. C Grubu'nda ise İngiltere ve Danimarka'nın maçları 0-0 berabere bitti ve İngiltere grubu lider tamamladı.
26 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı eleme maçı öncesinde Almanya ile Berlin'de bir dostluk maçı yaptı. Maçta Türk seyircilerin yoğun desteği vardı. Türkiye, maçın erken dakikalarında geriye düşmesine rağmen, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başardı.
19 Kasım 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında Bursa'da Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Maçta Hırvatistan'ın gollerini Kovacic attı. Bu sonuçla Türkiye, grupta üç puanla üçüncü sıraya gerilerken, Hırvatistan dört puanla liderliğe yükseldi. Elemelerin grup aşaması 16-21 Kasım 2023 tarihlerinde sona erecek ve her gruptan ilk iki sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılacak.
29 Mart 2023

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

Süper Lig'in 34'üncü haftasında gerçekleşecek olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde VAR hakemi olarak Hollandalı Pol van Boekel görev alacak. Türkiye Futbol Federasyonu, bu bilgiyi resmi olarak duyurdu. Maç, 19.00'da Ülker Stadyumu'nda başlayacak ve ana hakemliğini Volkan Bayarslan yapacak. Boekel'in yardımcıları Arda Kardeşler, Murat Tuğberk Curbay ve Mustafa İlker Coşkun olacak.
27 Nisan 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ilk maçında Danimarka ile Slovenya 1-1 berabere kaldı. Stuttgart Arena'da oynanan maçta Danimarka, 17. dakikada Christian Eriksen'in golüyle öne geçti. Slovenya ise 77. dakikada Erik Janza'nın golüyle eşitliği sağladı. C grubundaki ikinci maçlarda Danimarka, İngiltere ile karşılaşacak; Slovenya ise Sırbistan ile mücadele edecek.
16 Haziran 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 yenerek çeyrek finale çıkmayı garantiledi. İlk maçında Hollanda'yı 3-2 mağlup eden milli takım, C grubundaki son maçını 4 Ağustos'ta İtalya ile oynayacak. Sakatlığı geçen Zehra Güneş de bu maçta yer aldı. Daniele Santarelli yönetimindeki takımın kadrosunda Gizem Örge, Cansu Özbay, Melissa Vargas, Hande Baladın gibi isimler bulunuyor.
1 Ağustos 2024

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nin 7'nci haftasında Fransa, Belçika ve Portekiz, gruplarından çıkmayı garantiledi. B Grubu'nda Fransa, Hollanda'yı 2-1 yendi. F Grubu'nda Belçika, Avusturya'yı 3-2'lik skorla geçti. J Grubu'nda ise Portekiz, Slovakya'yı 3-2 yendi ve EURO 2024'e katılmayı garantiledi.
14 Ekim 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek 12+1 kişilik kadrosu açıklandı. Kadroda pasörler Cansu Özbay ve Elif Şahin, smaçörler Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin ve Derya Cebecioğlu, orta oyuncular Eda Erdem Dündar (kaptan), Zehra Güneş ve Aslı Kalaç, pasör çaprazı Melissa Vargas ve libero Gizem Örge yer alıyor. +1 oyuncu olarak Beyza Arıcı kadroya dahil edildi. Türkiye, C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek.
8 Temmuz 2024

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Türkiye seçimleri için oy verme işlemi sırasında çıkan kavganın ardından Hollanda Sosyal İşler Bakanı Karien van Gennip, Türkiye'nin seçim gerilimini Hollanda'ya ihraç ettiğini belirtti. 300 kişinin karıştığı kavgaya ilişkin resmi soruşturma sürerken, Hollandalı bakan şiddet ve gözdağının kabul edilemez olduğunu ifade etti. VVD Milletvekili Bente Becker, Türkiye kökenli Hollandalıların Erdoğan rejimi tarafından etkilendiğini ve Osmanlı Ocağı üyelerinin kavgaya karıştığı iddiasını dile getirdi. Hollanda'da yapılan oy verme işleminde katılım oranı %50,96 olarak kaydedildi.
10 Mayıs 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında deplasmanda Ajax'a 4-0 mağlup oldu. Ajax'ın gollerini Fitz-Jim K. (31 ve 73. dakika), Gods M. (51. dakika) ve Taylor K. (55. dakika) kaydetti. Günün diğer UEFA Avrupa Ligi maçlarında Fenerbahçe, USG'yi 2-1 yendi. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi, 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek ve ilk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek.
27 Eylül 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynayacağı maç için 23 kişilik kamp kadrosunu açıkladı. Hatayspor maçında ayağına darbe alan Rodrigo Becao, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Kadroda önemli isimler ve yeni transferler bulunuyor.
6 Mart 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin Gürcistan'ı yendiği maçta Mert Müldür'ün attığı gol, UEFA'nın internet sitesinde yapılan oylamada turnuvanın en iyi golü seçildi. Aynı maçta Arda Güler'in attığı gol ise en iyi üçüncü gol olarak belirlendi. İspanyol futbolcu Lamine Yamal'ın Fransa'ya yarı finalde attığı gol ikinci sırada yer aldı.
21 Temmuz 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti. Maçta Türkiye, 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler'in golleriyle galibiyeti elde etti. Türkiye bu sonuçla grubunda 9 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü, Galler ise 4 puanla dördüncü sırada kaldı.
19 Haziran 2023

Hollanda'da seçim günü yaşanırken, Türkiye'deki bazı Twitter kullanıcıları, gazeteciler ve medya kuruluşları, sandıklar kapanmadan Dersim kökenli Dilan Yeşilgöz'ü başbakan olarak ilan etti. Anket sonuçlarına göre Hollanda'da koalisyon hükümeti kurulması bekleniyor ve koalisyon görüşmelerinin uzun sürmesi olası. Türkiye'de erken ilan edilen başbakanlık haberleri Hollandalı gazeteci Ingrid Woudwijk'i rahatsız etti ve bu duruma Twitter üzerinden tepki gösterdi.
22 Kasım 2023

EURO 2024'te son 16 turu karşılaşmalarında Fransa, Belçika'yı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçın tek golü, 85. dakikada Belçikalı oyuncu Vertonghen'in kendi kalesine attığı golle geldi. Fransa, çeyrek finalde Portekiz ile Slovenya arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya ve Galler ile oynayacağı maçlar öncesinde Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu aday kadrodan çıkarıldı. Cengiz Ünder, yeni teknik heyetin çalışmalarını deneyimlemek için dört günlük bir kampa katıldıktan sonra planlama gereği kadrodan ayrıldı. Hakan Çalhanoğlu ise üst solunum yolu enfeksiyonu ve yakın zamanda doğum yapacak eşi nedeniyle kadrodan çıkarıldı.
16 Kasım 2023
İşaretlediklerim