Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde yıkılan ve 35 kişinin ölümüne neden olan İsias Otel'de kalan Kıbrıslı çocuk sporcular ve beraberindekilerin ölümü üzerine başlatılan soruşturmada gizlilik kararı olup olmadığı konusunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ net bir bilgi veremedi. Bozdağ, konu hakkında kamuoyuna yansıyan bilgilerin aksine kendisine gizlilik kararı olmadığı yönünde bilgi verildiğini ifade etti. Kıbrıslı aileler, çocuklarının ölümüne neden olan olayın soruşturmasına gizlilik kararı getirildiği iddiaları üzerine endişelerini dile getiriyor.
24 Şubat 2023

Bloomberg, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcılarla yaptığı özel toplantıda kur korumalı mevduatı (KKM) eleştirdiğini yazdı. KKM, Türk Lirası'nın değer kaybını yavaşlatmak için Aralık 2021'de başlatılmıştı. Habere göre Şimşek, KKM'nin kötü bir fikir olduğunu ve şartlar elverdiğinde sonlandırılacağını belirtti. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı, haberin tamamen uydurma olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
7 Temmuz 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahattin Şentop'un başarısız olduğu araştırma görevlisi kadro ilanını iptal edip, yeni şartlarla yeniden yayımladı. Yeni ilan, Şentop'un oğlunun 'güçlü' rakiplerinin başvuramayacağı şekilde düzenlenmişti. Diken gazetesinin haberlerinin mahkeme kararıyla kaldırılmasının ardından, İTÜ ilan şartlarını eski haline getirdi. Bu değişiklikler ve haberlerin kaldırılması, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil tarafından Meclis gündemine taşındı.
6 Ocak 2023

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye'deki siyasi gelişmeleri değerlendirmek amacıyla yarın öğlen saat 2'de olağanüstü bir toplantı yapacak. Bu karar, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isim belirlenememesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararı almasının ardından geldi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirtti ve İstanbul ile Ankara'nın büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı.
3 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 'Özgürlük Yürüyüşü' sonrasında yaptığı konuşmada, sosyalist bir cumhuriyet kuracaklarını belirtti. Baş, bu yürüyüşün cezaevindeki Hatay milletvekili Can Atalay'ın özgürlüğü için düzenlendiğini ve haksızlığa, adaletsizliğe, baskıya ve zulme karşı olduklarını ifade etti. Ayrıca, Atalay'ın 'Saray'ın tutsağı' olduğunu ve adaletin Kaçak Saray'ın şubesine dönüştürüldüğünü iddia etti.
28 Ekim 2023

CHP'den bir yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında altılı masaya hitaben cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmelerini istedi. Kendisini başarılı bir kariyer sahibi ve gerçek bir Türk milliyetçisi olarak tanımlayan Özcan, altılı masaya meydan okuma niteliğinde bir mektup gönderdiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bolu'da mağlup ettiğini ve ayrımcılık yapmadığını iddia ederek, adaylığının uygun olduğunu savundu.
20 Ocak 2023

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddiaları 'tevatürden ibaret' olarak nitelendirdi. T24 yazarı Murat Sabuncu'nun aktardığına göre, Bayraktar bir toplantıda gazeteci Özlem Gürses'in sorusu üzerine, cumhur ittifakının adayının uzun zamandır belli olduğunu ve kendisinin siyasete girmediğini belirtti. Ayrıca, MIT dergisinin Bayraktar TB2'yi 'çığır açan teknolojiler' arasında gösterdiği bilgisi de makalede yer aldı.
28 Ocak 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, medyadaki trol çalışmalarının ileride iddianamelere siyasi darbenin medya ayağı olarak eklenebileceğini belirtti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptığı açıklamalar ve 'Ebabil Harekatı' adlı bir grubun sosyal medya üzerindeki faaliyetleri konusunda uyarılarda bulundu. Demirtaş, Süleyman Soylu ve Alpay Özalan gibi isimlerin trol başı olarak adlandırıldığı ve trollerin paylaşımlarını beğenip yaymadan önce dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
13 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirterek, açlık ve yoksullukla mücadele, demokrasi, adalet ve eşitlik vurgusu yaptı. KHK'lılara bahar geleceğini, yurtdışına kaçırılan paraların geri getirileceğini ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, saray yerine Çankaya'da oturacağını ifade etti.
6 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili 'büyük bir dosya' açıklayacağını ifade etti. Gazeteci Fatih Portakal, Özel'in Soylu'nun gizli bir ekibini açığa çıkaracağını iddia etti. Portakal, bu iddiaların belgeli olacağını ve Özel'in dosyayı güvenlik gerekçesiyle üç arkadaşına daha verdiğini söyledi.
12 Ocak 2023

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, başörtüsüne anayasal güvence getirilmesi önerisinin görüşüleceği TBMM Anayasa Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını duyurdu. Teklif, AKP, MHP, BBP ve bir bağımsız milletvekilinin desteğiyle Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu. Ancak HDP, teklifin LGBTİ+ karşıtı maddeler içermesi ve laiklik ilkesine aykırı olduğunu savunarak teklife sıcak bakmıyor. Anayasa değişikliği için gereken 400 oy veya referandum için gerekli 360 oy, muhalefet desteği olmadan sağlanamayacak. HDP, iktidarın bu hamlesini seçim manevraları olarak değerlendiriyor ve Anayasa değişikliği teklifinin samimi olmadığını, toplumu kutuplaştırmaya yönelik bir kampanya olduğunu iddia ediyor.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de düzenlenen bir mitingde, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışı görüşmeleri sonrası Türkiye'ye 'temiz para' getireceğini ve bu miktarın ilk aşamada 300 milyar dolar olacağını belirtmesine tepki gösterdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu vaadinin ardında Türkiye'yi 'Londra tefecilerine teslim etme' niyeti olduğunu ve bu durumun ülke ve millet düşmanlarını sevindirdiğini, ayrıca bu kişilerin desteğini Kandil'den aldığını öne sürdü.
19 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın iddialarını yalanladı. Okuyan, Kılıçdaroğlu'na bir yıl önce Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini ve bu bilgiler yüzünden Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, böyle bir dosyanın kendisine sunulmadığını ve aralarında bir sorun olmadığını, Millet İttifakı liderleri arasındaki ilişkilerin sağlam olduğunu belirtti.
5 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında iktidarın başörtüsü teklifiyle ilgili senaryolarına dair duyumlar aldığını ve bunları ahlaksızca bulduğunu belirtti. Akşener, vatandaşların duygularının sömürülmesine izin vermeyeceğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Gibi' dizisine atıfta bulunarak eleştirdi. Ayrıca, iktidarın teklifi referanduma götürme planlarına da değindi.
18 Ocak 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği yönündeki haberleri gerçeği yansıtmadığını belirtti. Daha önce CHP kaynaklarından gelen bilgilere göre, İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener ile 'genel merkez dışında' görüşme talebinde bulundukları ve bu talebe olumlu yaklaşıldığı ifade edilmişti. Ancak Zorlu, herhangi bir görüşme talebinin olmadığını ve kamuoyunda dolaşan haberlerin yanlış olduğunu açıkladı.
4 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık döneminde 'terör örgütü kurucularının' yararlanacağı bir 'pişmanlık yasası' teklifinde bulunduğunu belirtti. Yavaş, iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme iddialarına ve HDP'li Ahmet Türk'ün bu konudaki açıklamalarına atıfta bulundu. Ayrıca, İYİ Parti ve CHP'nin cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlı olduğunu ve terörle işbirliği yapmadıklarını ifade etti. Yavaş, Erdoğan'ın geçmişte Meclis'e üç kez 'pişmanlık yasası' teklif ettiğini ve milletvekillerinin tepkisi üzerine bu maddenin geri çekildiğini söyledi.
10 Mayıs 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bilgisayar mühendisliği bölümü için açılan araştırma görevlisi kadro ilanına TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop da başvurdu. Sınavda başarılı olamayan Şentop'un ardından ilan, 'usulsüzlük' gerekçesiyle iptal edildi ve yeniden ilan edildi. Yaklaşık dört ay süren soruşturma sonucunda sınav komisyonu üyelerine ceza verilmezken, dönemin bölüm başkanına kademe durdurma ve başkan yardımcısına kınama cezası verildi. İlanın yeniden düzenlenmesiyle Şentop'un kadroya atanması sağlandı.
31 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'seccade' eleştirilerine, Erdoğan'ı 'kul hakkı yiyen bir insan' olarak nitelendirerek yanıt verdi. Ayrıca, Ramazan Bayramı'nda Millet İttifakı liderlerinin ve büyükşehir belediye başkanlarının deprem bölgesinde olacağını belirtti. Muharrem İnce ile ilgili sorulara da cevap veren Kılıçdaroğlu, İnce'nin partide uzun yıllar görev yaptığını ve herhangi bir partiyle kapıları kapatma lükslerinin olmadığını ifade etti. ABD Büyükelçisi ile görüşmesi hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın eleştirilerine karşılık verdi ve öğretmenlere yönelik atama vaadinde bulundu.
4 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, altılı masanın bir parçası olarak Türkiye'nin geleceği için çalışacağını ifade etti. Kendi çocuklarını ve Türkiye'nin çocuklarını özgür bir düşünce yapısına emanet etmek istediğini belirten İmamoğlu, adaletin önemine ve hukuksuzluklara karşı durmanın gerekliliğine vurgu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise, karşılarındaki akıl hakkında eleştirilerde bulunarak, yargı üzerinden oyunlar oynandığını ve İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardındaki korkulara değindi.
28 Ocak 2023
İşaretlediklerim