Ankara merkezli 22 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım satım platformu üzerinden haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 118 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 47'si tutuklanırken, 71'i adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon, Ankara Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu tarafından yürütüldü.
4 Haziran 2024

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 127 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması sattığını ve saadet zinciri sistemi oluşturduğunu belirtti. Operasyonlarda 1 milyar TL değerindeki taşınmaz ve taşınır mal varlıklarına, iki tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
30 Mayıs 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisini tespit etti ve ilgili birimlere bildirdi. Yedi kişi gözaltına alındı ve bunlardan biri tutuklandı. Ayrıca, deprem yardımı bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 16 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım taleplerinde bulunan sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdanlarına yönelik işlemler başlatıldı.
7 Şubat 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında, Serdar Sertçelik’in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili üç sivil ve bir komiser gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce üç üst düzey emniyet görevlisi açığa alınmış ve evlerinde arama yapılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Kaplan ve ekibi, 7 Eylül'de yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alınmıştı. Soruşturma genişletilerek 61 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi ve ceza mahkemesine gönderildi.
16 Mayıs 2024

İstanbul başta olmak üzere altı ilde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 46 polisten 25'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda 62 sivilin rüşvet verdiği, 46 polisin ise rüşvet aldığı belirlendi. Operasyon kapsamında 46 adrese baskın yapılarak ilgili polis memurları yakalandı ve daha önce 59 sivil de adli makamlara sevk edilmişti.
24 Kasım 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul merkezli 37 ilde kredi kartı bilgilerini ele geçirerek TikTok üzerinden haksız kazanç sağlayan şahıslara yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda 120 şüpheli yakalanırken, 1,2 milyar lira para akışının olduğu dört binden fazla banka hesabı incelendi. Yakalananlar arasında mal varlıklarına el konuldu ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Haziran 2023

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler sonrası, Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 202 hesap yöneticisinden 18'ini gözaltına aldı, bunlardan 5'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 24 internet sitesi kapatıldı ve vatandaşlardan para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleriyle ilgili işlemler yapılarak cüzdanlar donduruldu.
8 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

1 Haziran 2023 ile 8 Nisan 2024 tarihleri arasında Türkiye'de 436 organize suç örgütü çökertilmiş ve bu operasyonlar sonucunda toplam 92 milyar TL değerinde malvarlığına el konulmuştur. Bu suç örgütlerinin büyük bir kısmı uyuşturucu, kaçakçılık, çek-senet tahsilatı gibi faaliyetlerde bulunurken, 21 tanesi siber suçlarla ilgili soruşturulmuştur. Yabancı uyuşturucu baronları, Türkiye'de kara para aklama yöntemi olarak lüks gayrimenkuller satın almış, şirketler kurmuş ve değerli eşyalar edinmişlerdir. Operasyonlar sonucunda bu mal varlıklarına el konulmuştur.
17 Nisan 2024

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

İstanbul merkezli olarak 15 ilde düzenlenen egzotik hayvan kaçakçılığı operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı. 17 Ocak ile 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 565 egzotik hayvan, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ele geçirildi. Operasyon sonucunda 27 şüpheli serbest bırakılırken, dokuz şüpheli adliyeye sevk edildi.
2 Mayıs 2024

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan kişileri takibe aldı. Yapılan açıklamaya göre, 117 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 21'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleri tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.
17 Şubat 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 'Suflör' lakaplı örgüt elebaşı dahil 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşların bilgilerini alarak hesaplarından para çekildiği ve paravan şirketler kurarak dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri tespit edildi.
9 Nisan 2023

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı belirtilen kişilerin peşine düştü. Toplamda 140 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 27'si tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 81 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ve kripto varlık cüzdan adresleri ile ilgili işlemler yapıldı.
25 Şubat 2023
İşaretlediklerim