Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadırları satması tartışma yaratmış ve bu durum kan bağışlarının azalmasına yol açmıştır. Kızılay, kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğünü açıklayarak halktan kan bağışı yapmalarını istemiştir. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay'ın bu çağrısını destekleyerek Twitter üzerinden halkı kan vermeye çağırmıştır.
6 Nisan 2023

Türk Tabipleri Birliği, kızamık hastalığının yayılmasının önüne geçmek için bir dizi önlem sıraladı. TTB Pandemi Çalışma Grubu üyesi Dr. Esin Şenol, 2023'ün ilk dört ayında kızamık ön tanısıyla 2005 kişinin incelendiğini ve 1440 tanının doğrulandığını belirtti. Aşısız ve eksik aşılı olguların çoğunlukta olduğu vurgulandı. Basın toplantısında, aşı kampanyalarının hızlandırılması, sağlık çalışanlarının bağışıklanması, toplumun bilgilendirilmesi ve sığınmacı-göçmen nüfusa yönelik koruyucu hizmetlerin artırılması gibi önlemler önerildi.
16 Haziran 2023

Türk Böbrek Vakfı'na ait Bahçelievler'deki Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi ve Hizmet Hastanesi, hukuki süreçler sonucunda 31 Ocak'ta kapanacak. Bu sağlık merkezleri, vakfa tahsis edilen araziler üzerine kurulmuş ve yıllardır kronik böbrek hastalarına hizmet vermişti. Arazilerle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve mirasçılar tarafından açılan davalar sonucunda, merkezlerin tahliyesi kesinleşti. Vakıf, diyaliz hastalarını şimdilik kamunun merkezlerine yönlendirirken, yeni diyaliz merkezi açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
26 Ocak 2024

Balıkesir'de bir aile hekimine, 30 Haziran 2021'de düzenlenen iş bırakma eylemine katıldığı için 'Aile Sağlığı Merkezi Gider Ödeneği' eksik ödenmiştir. Genel Sağlık İş Sendikası'nın açtığı dava sonucunda Balıkesir 1'inci İdare Mahkemesi, kesinti tutarının faiziyle birlikte hekime ödenmesine karar vermiştir. Genel Sağlık İş Genel Başkanı Derya Uğur, iş bırakma eylemleri nedeniyle sağlık emekçilerinin hak edişlerinden haksız kesintiler yapılamayacağını belirtmiştir.
7 Ocak 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

İstanbul Galata Köprüsü'nde düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek' eylemi sonrası 'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, Şişhane Meydanı'nda yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, olay yerinden kaçarken trafik polisi tarafından yakalandı. Yaralanan Aydemir hastaneye kaldırıldı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen saldırgan E.A, tutuklanarak Karaköy Polis Merkezi'ne götürüldü.
1 Ocak 2024

Halk Sağlığı Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, Türkiye'de son dönemde kızamık vaka bildirimlerinin arttığını belirtti ve 81 ilin valisine alınması gereken önlemleri hatırlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamıktan ölümler olduğu iddialarını yalanladı ve aşı kapsayıcılığının ülke genelinde yüzde 95'in üzerinde olduğunu belirtti. Kızamık vakalarındaki artış üzerine, Bağışıklama Danışma Kurulu ve Kızamık Doğrulama Komitesinin aldığı kararlar doğrultusunda, tüm illerde 'yoğun kontrol stratejileri' uygulanıyor.
24 Haziran 2023

6 Şubat'taki depremler sonrası Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde terk edilen bir hasta, İzmir'den gelen gönüllü sağlık görevlileri tarafından bulundu. Hastanın cerrahi bir işlem gördüğü ve yürüyemediği belirlendi. Sağlık görevlileri, hastanede ölenlerle sonradan getirilen cesetlerin birbirine karıştığını ve yaşananları fotoğraflayamadıklarını ifade etti. Terk edilen hasta, bulunduktan sonra başka bir hastaneye sevk edildi.
17 Mart 2023

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışırken 'genel ahlakı bozduğu' iddiasıyla doktorluktan men edilen trans kadın Larin Kayataş, göreve iade edildi. Kayataş, Twitter'dan paylaştığı karara göre mahkeme, meslekten men edilmesinin hukuka aykırı olduğuna ve görevine iade edilmesine hükmetti. Kayataş, 2021'de hastanede görev yaparken sistematik mobbing, baskı ve ayrımcılıkla karşılaştığını açıklamıştı.
21 Temmuz 2023

Türk Tabipleri Birliği, depremzedelere bedelsiz sağlanması gereken çadırların satıldığı ve maden sularında yüksek oranda arsenik bulunduğu gerekçesiyle Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık hakkında soruşturma açılması için İstanbul Tabip Odası'na yazı gönderdi. Kınık'ın halk sağlığını ve iyiliğini gözetmeyen hareketlerinin hekimlik etik değerleriyle bağdaşmadığı belirtildi. TTB, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü ve TTB Hekimlerin Toplumsal Sorumlulukları Bildirisi'ne atıfta bulunarak mesleki etik ilkelere vurgu yaptı.
14 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın depolarındaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığı ortaya çıktı. Bu durum kamuoyunda tepkilere neden oldu. Kızılay'ın bağış kampanyasını seslendiren oyuncu Metin Belgin, kampanyada yer aldığı için insanlığından utandığını ve pişmanlık duyduğunu açıkladı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın eski hocası Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu da Kınık'ın hocası olmaktan utandığını belirterek özür dilemişti.
27 Şubat 2023

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Hilal T., tarlada çalışırken vücuduna yapışan kene sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalandı. Hilal T., hastalığın belirtileri üzerine Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak genç kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, genç kızın KKKA PCR testinin pozitif olduğunu bildirdi.
5 Ağustos 2023

Hrant Dink'in ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. 50 yaşında olan Bakırcıoğlu, Dink ailesinin yanı sıra birçok önemli davada görev almış bir avukattı. Hrant Dink, 2005 yılında İstanbul'da suikast sonucu öldürülmüştü ve davası Türkiye'de geniş yankı uyandırmıştı. Bakırcıoğlu için Kumkapı Meryem Ana Kilisesi'nde bir tören düzenlenecek.
2 Nisan 2023

Bilecik'te yabancı uyruklu bir kadın dövülerek parmaklarının kesildiği bir olayda iki zanlı gözaltına alındı. Olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri, dört parmağı kesilmiş olan kadını Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hayati tehlikesi bulunan kadının tedavisi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor. Olayla ilgili çalışma başlatan Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu şüpheliler Wahid N. ve Naimi N.'yi gözaltına aldı.
2 Ağustos 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken babası tarafından tarikat üyesi Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirildiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. Mahkemeye ulaşan adli tıp raporunda H.K.G.'nin 'olay sonrası travmaya bağlı stres bozukluğu' yaşadığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davanın gizlilik içinde yapılmasını ve yayın yasağı konulmasını talep etti. Davada Yusuf Ziya Gümüşel, eşi Fatma Gümüşel ve Kadir İstekli sanık olarak yargılanacak.
30 Ocak 2023

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kapatılan hastanelerin açılması için mücadele eden ve 'Hastanemi Açın Platformu'nun sözcülüğünü yapan eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Dr. Bayazıt İlhan'a basına izinsiz demeç verdiği gerekçesiyle kınama cezası verdi. İlhan önce uyarı almış, ardından kınama cezasına çarptırılmıştır. Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, verilen cezalara tepki göstermiş ve bu tür cezaların meslekten men edilme gibi daha ağır sonuçlara yol açabileceğini belirtmiştir.
20 Mart 2023

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Erişkin Bağışıklama Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Esin Şenol, Türkiye'de erişkin aşılaması konusunda ciddi eksiklikler olduğunu belirtti. Şenol, 65 yaşın üzerindeki herkesin grip, zatürre ve hatta zona aşılarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti. Türkiye'de aşılama trafiğinin 11 yaşından itibaren büyük bir kesintiye uğradığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin erişkin aşılaması konusunda bir politikası olmadığını ve aşıyla önlenebilir hastalıklarla ilgili erişkinlerde henüz büyük bir başarı yakalanamadığını belirtti.
8 Eylül 2023

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İki hafta önce Babaeski Devlet Hastanesine kaldırılan Açıkel, buradaki müdahalenin ardından Edirne Devlet Hastanesine sevk edilmiş ve anjiyo sonrası yoğun bakım servisinde kalmıştı. Tedavisi kardiyoloji servisinde devam ederken dün vefat etti. Bugün Pehlivanköy'de cenaze töreni düzenlenecek.
6 Mayıs 2023

Türkiye'de, özellikle İstanbul'da kızamık vakalarının artması üzerine Türk Tabipleri Birliği ve diğer üç sağlık kuruluşu ortak bir açıklama yaparak duruma dikkat çekti. Açıklamada, kontrolsüz göçmen girişleri, pandemi döneminde aşılama problemleri ve aşı tereddüdünün artışa katkıda bulunduğu belirtildi. Önerilen önlemler arasında tüm döküntülü hastaların kızamık yönünden değerlendirilmesi, belirli yaş gruplarına aşı yapılması, mülteci ve göçmen nüfusun aşılanması, deprem bölgesinde aşılama çalışmalarının yapılması ve toplumun aşı konusunda bilgilendirilmesi yer aldı.
16 Haziran 2023

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 83 yaşındaki emekli korgeneral Hakkı Kılınç, ailesiyle görüş sırasında baygınlık geçirdi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kılınç'ın daha önce de Vertigo, görme ve kalp hastalıkları gibi sağlık sorunları olduğu biliniyor. Aynı cezaevinde kalan ve aynı odayı paylaşan başka bir emekli korgeneral Vural Avar da hayatını kaybetmişti. Avar'ın ölümü sonrasında Adalet Bakanlığı, hasta ve yaşlı hükümlüler için bir genelge yayımlamıştı.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim