ORC Araştırma'nın 27 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Antalya'da CHP'li seçmenlerin büyükşehir belediye başkanı olarak en çok görmek istediği isim Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu. Uysal'ı Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Uysal ve mevcut büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek takip etti. Ankette, AKP'li seçmenler arasında en popüler isim ise eski dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu.
4 Ağustos 2023

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Optimar araştırma şirketinin anketine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı iki puana düşmüş durumda. Anket, 13-18 Mart tarihleri arasında 1916 kişiyle gerçekleştirilmiş ve sonuçlara göre Erdoğan yüzde 47,4, Kılıçdaroğlu yüzde 45,3 ve Muharrem İnce yüzde 6,5 oy almış. Önceki anketlerde farklı muhalefet adaylarına da yer verilmişken, bu anket sadece belirli adayları içermekte. Anketin güvenilirliği konusunda ise gerekli bilgilerin paylaşılmadığı ve bu nedenle eleştirildiği belirtiliyor.
24 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı bir tanıtım toplantısında 39 ilçe belediye başkanı adaylarını duyurdu. Adaylar arasında sadece dört kadın bulunuyor. Bu durum, parti içindeki kadın temsiliyeti konusunda tartışmalara yol açabilir. Aday listesi, İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen isimleri kapsıyor ve her bir adayın ilçesi ile birlikte açıklandı.
13 Şubat 2024

ORC Araştırma'nın 10-11 Mayıs tarihlerinde 28 ilde 3 bin 920 katılımcıyla yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı yüzde 51,7'lik bir oy oranıyla önde görünüyor. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 44,2 olarak belirlendi. Milletvekili seçimleri için yapılan ankette ise AKP yüzde 34,5, CHP yüzde 28,4 ve İYİ Parti yüzde 13,7 oy oranlarına sahip. Anketteki hata payı 1,8 olarak açıklandı, ancak araştırmanın finansmanı hakkında bilgi verilmedi. Diğer anket şirketleri KONDA, MetroPOLL ve Yöneylem'in sonuçları da Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu gösteriyor.
12 Mayıs 2023

Kesinleşmeyen sonuçlara göre, Ekrem İmamoğlu 10 puan farkla İstanbul Belediye Başkanı olarak yeniden seçildi. Seçim zaferinin ardından yaptığı açıklamada, İmamoğlu seçmenin verdiği mesajı 'Kanal yok, İstanbul var' şeklinde özetledi. Bu ifade, İmamoğlu'nun İstanbul'a yönelik vizyonunu ve projelerine karşı olan tutumunu yansıtıyor.
1 Nisan 2024

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Murat Kurum için destek arayışında olan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemerburgaz'da CHP'nin seçim standını ziyaret etti. Soylu, ziyaret sırasında CHP'lilerle gülüşerek, onların oy talebine karşılık kendi tercihini Murat Kurum'dan yana kullanacağını belirtti. Bu diyalogu sosyal medya hesabından paylaştı ve siyasetteki hoşgörüye dikkat çekti.
27 Şubat 2024

ORC Araştırma'nın 27 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, İYİ Partili ve CHP'li seçmenlerin çoğunluğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ikinci dönemde de görmek istiyor. CHP seçmeninin yüzde 53,9'u ve İYİ Parti seçmeninin yüzde 45,4'ü Mansur Yavaş'ı tercih ederken, AKP seçmenlerinin ilk tercihi yüzde 27,6 ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu. Anketin kimin adına yapıldığı, kim veya hangi parti tarafından finanse edildiği, örneklem belirleme yöntemi ve kararsızların nasıl dağıtıldığı bilgileri verilmedi.
4 Ağustos 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim kaybetme tecrübem yok' ifadesine, partinin her durumda önde olduğunu belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, daha önce bir sunum sırasında genel seçim kayıpları hakkında sorulan bir soruya kişisel olarak seçim kaybetme deneyimi olmadığını söyleyerek cevap vermişti. Öztrak, geçmişte İmamoğlu'nun endişelerine Erdoğan'ın bir seçim daha kazanamayacağını belirterek yanıt vermiş, ancak sonrasında İmamoğlu hapis cezası almış ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti.
22 Haziran 2023

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un tanınırlık sorunu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gölgesinde kalmakta olduğu belirtiliyor. Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı döneminde yaşadığı benzer bir tanınırlık sorununun aksine, Kurum'un Erdoğan ile olan yakınlığı ve sürekli onun gölgesinde kalması, tanınırlığını artırma şansını zorlaştırıyor. İstanbul'da katıldığı törenlerde de Erdoğan ve diğer bakanların gölgesinde kaldığı, bu durumun Kurum'un görünürlüğünü olumsuz etkilediği ifade ediliyor.
28 Şubat 2024

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve ilçe seçimlerini kazanacaklarını belirtti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'yola devam etme' mesajlarıyla paralel görünüyor. Ancak İmamoğlu'nun partisi, 2019 yerel seçimlerinde belediye meclisinde çoğunluğu sağlayamamıştı. CHP'nin kurultay süreci başladı ve parti meclisi ikiye ayrılmış bir görünüm veriyor.
4 Ağustos 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yüzde 40'lık bir kısmı açılan sandıkların sonuçlarına dayanarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,42 oy oranıyla önde gittiğini belirtti. Açıklanan verilere göre, diğer adayların oy oranları ise Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 43,91, Meral Akşener için yüzde 4,37 ve Muharrem İnce için yüzde 0,29 olarak sıralandı.
14 Mayıs 2023

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, ailesiyle birlikte İstanbul Beylikdüzü'nde oyunu kullandı. İmamoğlu, beş yıllık emeğin helalleşme anı olarak nitelendirdiği bu günün duygusal önemine değindi ve vatandaşların oylarıyla bu sürecin en güzel şekilde yorumlanabileceğini belirtti. Ayrıca, oy kullanma ve sayım süreçlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve seçim sonuçlarının demokrasiye yakışır bir şekilde sonuçlanmasını diledi.
31 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı durumunda kampanyasını yürütecek bir model sundu ve bu model Kılıçdaroğlu tarafından kabul gördü. İmamoğlu daha önce Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Sunum, İstanbul Planlama Ajansı'nın başkanı ve İmamoğlu'nun danışmanı tarafından CHP merkez yürütme kurulu üyelerine anlatıldı. Model, maliye, saha organizasyonu, Ar-Ge, siyasal iletişim, reklam, hukuk ve seçim güvenliği gibi birden çok alandan oluşuyor ve işlemesi için en az 150 kişilik bir ekip gerektiriyor.
17 Ocak 2023

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisi hakkında yaptığı eleştirilere yanıt vererek, bu tür siyasi ve muğlak yorumları seçim döneminde muhatap almayacağını belirtti. Akşener, partisinin İstanbul aday tanıtım toplantısında İmamoğlu için 'Eli genel merkezde, gözü başka mevkilerde' ifadesini kullanmış ve İstanbul'un sadece ilgili ve odaklı kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğini vurgulamıştı. İmamoğlu ise, İstanbul'a dair projeler ve çalışmalar dışında, siyasi ve geçerliliği olmayan söylemlere cevap vermeyeceğini ifade etti.
19 Şubat 2024

İzmir'de yapılan yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, CHP'nin adayı Cemil Tugay, AKP'nin adayına yaklaşık 10 puan fark atarak önde gidiyor. TRT'nin aktardığı bilgilere göre, oyların %13,39'u sayıldığında CHP %47,24, AKP %37,85, İYİ Parti %2,92, DEM Parti %3,27 ve diğer partiler toplamda %8,73 oy almış durumda.
31 Mart 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada paylaşılan ve CHP İl Başkanlığı binasında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerini ele alarak, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum için oy talebinde bulundu. CHP, görüntülerin 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunarak iddiaları yalanladı. İstanbul başsavcılığı bu görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Tunç, bir iftar programında yaptığı konuşmada, Murat Kurum'un belediyecilik ve kentsel dönüşüm konularında uzman olduğunu belirterek, İstanbul için olumlu değişiklikler vaat etti.
20 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından partililere yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kazanılmasını önemli bir hedef olarak belirlemiştir. Murat Kurum'un bakanlık döneminde, 7 milyon bağımsız bölüme 'yapı kayıt belgesi' verildiği, bunların büyük bir çoğunluğunun konutlardan oluştuğu belirtilmiştir. Kurum, bu uygulamayı 'imar barışı' olarak adlandırarak, vatandaşların temel hizmetlere erişimini kolaylaştırmayı amaçladığını savunmuştur. Ancak, bu durumun mevzuata aykırı yapıları meşrulaştırdığı ve kaçak yapıları teşvik ettiği eleştirileri bulunmaktadır.
5 Mart 2024

Aksoy Araştırma'nın 26 ilde 1537 kişiyle yaptığı ankete göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 56,8 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 43,2 olarak belirlendi. Aynı araştırma şirketinin bir önceki anketinde Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 11,2 puan önündeydi. Partilerin oy dağılımında ise AKP'nin oylarında yüzde 1'lik bir artış gözlemlenirken, CHP'nin oylarında yüzde 0,6'lık bir düşüş yaşandı.
24 Mart 2023

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve siyasi değişimlerin ardından gerçekleşen 31 Mart yerel seçimleri, ülkenin çoğulcu demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdi. Seçimler, Erdoğan'ın uzun süredir devam eden iktidarına karşı önemli bir dönüm noktası oldu ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun güçlü bir cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkmasına zemin hazırladı. İmamoğlu'nun liderlik potansiyeli ve Türkiye'nin değişen dünya düzenindeki konumu, seçimlerin ardından en çok tartışılan konular arasında yer aldı.
5 Nisan 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim