Kars'ın Akyaka ilçesinde, ayağına ip dolanan ve bu ipin elektrik kablosuna takılması sonucu elektrik direğinde mahsur kalan bir karga, vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine kurtarıldı. Elektrik dağıtım şirketi ARAS ekipleri, elektrik akımını keserek direğe çıkıp kargayı güvenli bir şekilde kurtardılar. Kurtarılan karga, hayati tehlikesi olmadığı anlaşıldıktan sonra su içirilerek doğaya salındı.
8 Temmuz 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Alahan Mahallesi'nde zeytinlik ve ormanlık alanda bir yangın çıktı. Durumu fark edenler yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.
2 Ağustos 2023

Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale merkeze bağlı köylerde çıkan orman yangınlarına müdahale için ekipler sevk edildi. Mersin'de dört söndürme helikopteri, 30 arazöz ve çok sayıda ilk müdahale aracı yangına müdahale ederken, Çanakkale'de yedi helikopter, dört uçak ve diğer araçlarla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle yangınlar bazı mahalle ve köylere sıçradı, Çanakkale'deki Kemel köyünde yaşayanlar tahliye edildi.
16 Temmuz 2023

Diyarbakır'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılan Galeria Sitesi'ne ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, binaların altındaki kolonlardaki konum değişikliği, mimari planda gösterilen duvarların kaldırılması gibi yapıda meydana getirilen düzensizliklerin ve projelendirme hatalarının yıkıma sebep olduğu belirtildi. Depremde Galeria Sitesi'nde 89 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralı olarak kurtarılmıştı. Diyarbakır başsavcılığı, kentte yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin soruşturmayı sürdürüyor.
26 Nisan 2023

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen yangın, 350 hektar ormanlık alanı yok etti. Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, can güvenlikleri nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Haziran 2024

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören ve yıkımına başlanan Galeria İş Merkezi'nde mahsur kalan kediler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerinin ortak çalışmasıyla kurtarıldı. Hayvanseverlerin uyarısı üzerine yıkım durduruldu ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Şu ana kadar yedi kedi kurtarılırken, binada başka hayvanlar olabileceği ihtimaline karşı çalışmalar devam ediyor. Daha önce bölgeye gelen AFAD ekipleri, gerekli ekipman bulunamadığı için kurtarma çalışmasına başlayamamıştı.
23 Şubat 2023

Aydın'ın Germencik ilçesindeki Hıdırbeyli Mahallesi Çaldır mevkisindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın, yaklaşık üç saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 700 dönüm zeytinlik alan zarar gördü.
28 Temmuz 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan ve tadilat halindeki bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, mekanın kaçak olarak işletildiğine dair işaretler olduğunu ve olayla ilgili altı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangının eğlence mekanında mı yoksa binanın diğer kısımlarında mı başladığına dair sorular henüz netlik kazanmamıştır.
2 Nisan 2024

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti. Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Manisa ve İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangınların neden çıktığı henüz bilinmiyor.
14 Haziran 2024

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Depremler, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te hissedildi ve binlerce binanın yıkılmasına yol açtı. Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgede ekskavatör ve vinç gibi ekipmanların yetersizliği dile getirildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananları 'sistematik rant siyasetinin sonucu' olarak nitelendirdi ve bürokratik engellerin aşılacağını belirtti. Depremden etkilenen 10 ilde üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi. Resmi rakamlara göre ölü sayısı 5 bin 894, yaralı sayısı ise 34 bin 810 olarak açıklandı. Arama kurtarma çalışmalarına yurt dışından da destek geldi.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Diyarbakır'da ağır hasar gören ve en az 13 hayvanın mahsur kaldığı Galeria Sitesi'nin yıkımına başlandı. Yıkım öncesinde hayvanları kurtarma çabaları sonuçsuz kaldı ve hiçbir nakliye şirketi yıkım alanına araç yanaştırmayı kabul etmedi. Yıkım sırasında hayvanların kaçışı için fırsatlar yaratılmaya çalışıldı, ancak hayvanseverler ve HDP'li vekillerin girişimleriyle yıkım, içeride bir kedi tespit edilip kurtarılana kadar durduruldu.
22 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ertelenen elektrik faturaları, seçimden sonra toplu olarak kesilmeye başlandı. Yüksek miktarlarda gelen faturalar nedeniyle vatandaşlar tepki gösterirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, depremzedelere gönderilen yüksek tutarlı faturaların silinmesi gerektiğini belirtti ve yetkililere insaf ve insanlık çağrısında bulundu.
6 Haziran 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı.
2 Nisan 2024

Habibi Neccar Tepesi'nden Hatay'a bakıldığında, deprem sonrası binlerce enkazın kaldırıldığı ve mahallelerin çorak arazilere dönüştüğü görülüyor. Elektrik Mahallesi, depremden önce yaklaşık 900 bina içerirken, şimdi yedi bina kalmış ve bunların da yıkılması planlanıyor. Mahalledeki altı bine yakın nüfustan 1068'i hayatını kaybetmiş, geriye yalnızca üç kişi kalmış. Mahalle sakinlerinin büyük bir kısmı Hatay'ı terk etmiş veya konteynırlarda, köylerde ve çadırlarda yaşamaya başlamış.
7 Şubat 2024

Türkiye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Deprem, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis gibi çevre illeri de etkiledi ve binlerce binanın yıkılmasına neden oldu. 7,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi. Güncel verilere göre 2 bin 921 kişi hayatını kaybetti, 15 bin 834 kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler ve koordinasyon sorunları yaşandığı, özellikle Hatay'da profesyonel ekiplerin geciktiği belirtiliyor. Bölgede yaklaşık 14 milyon insan yaşamakta ve 16 bin 400 kişilik arama kurtarma ekibi görev yapmaktadır.
7 Şubat 2023

Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 4 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangına 72 personel, 15 arazöz, dört su ikmal aracı, altı dozer, dört ilk müdahale aracı, üç uçak ve altı helikopterle müdahale edildi. Komşu illerden gelen dört helikopter ve bir uçağın da yardımıyla yangın kontrol altına alındı. Ekipler, hasar gören alanın boyutunun ve yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
27 Temmuz 2023

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, ev sahibiyle tartışan bir kiracı, oturduğu evi ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Mahalle muhtarı Fatih Tellioğlu, ev sahibi ile kiracı arasında daha önce de tartışma yaşandığını ve kiracının elektriği kesildiği için evi yaktığını belirtti.
20 Eylül 2023

Deniz İpek, endüstriyel yangın ve patlamaların sektörel dağılımını ve nedenlerini ele alarak, afet planlarının acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Kimya Mühendisleri Odası raporuna göre, yangın ve patlamaların büyük bir kısmı metal, tekstil, ağaç, kağıt, mobilya, kauçuk ve plastik sektörlerinde yoğunlaşıyor. Elektrik tesisatlarının periyodik bakımının yapılmaması ve iş güvenliği kurallarının ihlal edilmesi, yangınların artmasına neden oluyor. İstanbul'da özellikle Tuzla, Arnavutköy, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerinde yangın ve patlamalar yoğun olarak görülüyor.
6 Haziran 2024

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Serçeler köyünde iki aile arasında 200 dönümlük arazi nedeniyle çıkan anlaşmazlık silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada dokuz kişi yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri güvenlik önlemleri alırken, yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olayla ilgili bilgi vererek, jandarma ekiplerinin bölgede gerekli önlemleri aldığını belirtti.
15 Haziran 2023
İşaretlediklerim